Hotel Apartmani Perivolos Dermi

Hotel Apartmani Perivolos Dermi

Od trenutka dolaska u malo mesto Dermi na Albanskoj rivijeri Jonskog mora, danas prilično ugledno turističko mesto koje liči na ljupko selo pored mora, primećuju se lep očuvane kamene kuće, bogato zelenilo i jedinstveno gostoprimljivo lokalno stanovništvo. Prateći živopisan put od Valone/Vlore do Sarande, oko 55 km južno od Valone i 15 km severno od Himare, ispod prekrasnih Keraunskih planina sa vrhom Čika, 2044 metara, stiže se u mirno mesto Dermi i hotel-apartmane Perivolos. Nešto ispod glavnog puta ka glavnoj plaži, u blizini je tirkizno-čisto more Albanske rivijere i sakriven dragulj turističkog centra Dermija – Hotel apartmani Perivolos, okružen mirisnim maslinama, borovima i mediteranskim čempresima. Ovaj turistički objekat ima otvoreni bazen, ležaljke i suncobrane, bar i terasu sa prekrasnim pogledom na Jonsko more i planine – Nacionalni Park Ljogara – Keraunske planine i omogućava jedinstveno miran i prijatan odmor, uz nezaboravan pogled na grčko ostrvo Krf. Ime ovog udobnog turističkog objekta 4 zvezdice u Dermiju na albanskoj Rivijeri Jonskog mora potiče od značenja mala lepa bašta, jer je potpuno okružen raskošnim i mirisnim mediteranskim rastinjem i biljem.

Nov i besprekorno čist Hotel sa apartmanima Perivolos u turističkom centru Dermiju na Jonskom moru nudi svojim gostima besplatan parking. Hotel Perivolos Dermi ima tri tipa prostranih soba – dvokrevetne, trokrevetne i apatman, veličine od 23 do 43 m2, lepo uređene nameštajem modernog stila u beloj i nežnim bojama, udobnim ležajevima, dodatnom posteljinom i peškirima, opremljene klima uređajima, balkonom, frižiderom, besplatnim bežičnim internetom u svim javnim prostorima, LCD TV sa digitalnim kablovskim programima, garderoberom i radnim stolom, pogledom na planinu ili more, što ispunjava zahteve i potrebe gostiju za prijatnim iskustvima i udobnim odmorom. Kupatila imaju tuš kabinu i opremljena su peškirima i toaletnim priborom. Neke sobe Hotela Perivolos u Dermiju su sa pogledom na Jonsko more, dok druge gledaju na planinski venac Keraunskih planina. Otvoreni bazen i kafeterija-bar garantuju celodnevno uživanje i osveženje gostiju ili prijatan doručak ili opušteno popodne.

Samo 500 metara od Hotela-apartmana Perivolos Dermi je čuvena peščana-šljunkovita plaža Perivolos. Do nje se stiže automobilom za 5 minuta, duž seokog puta, ili stazom ispod hotela, što je kraći put. Pored plaže Perivolos, gostima se takođe preporučuju brojne plaže prekrasne peščane-šljunkovite Albanske rivijere, kao što je plaža Dermi – par kilometara udaljena, na drugoj strani puta ili mogućnost ronjenja u prekrasnom moru na plažama Jal, Gjipe i Vuno. Jedintveno lepa rivijera Jonskog mora u Albaniji zapravo počinje južno od Nacionalnog Parka Ljogara, nastavlja ka jugu duž obale, kroz mala sela Dermi, Vuno, Himara, Borš, Ćeparo, Pikeras i završava se u mestu Lukova.

Brojne srednjovekovne pravoslavne crkve i prekrasne turističke znamenitosti dopunjavaju odličnim utiscima odmor i boravak u Hotelu Perivolos u Dermiju. Ukusan doručak je uključen u cenu i poslužuje se iznad bazena, u vremenu od 7:30 do 10:30 časova. Ručak i večera se pripremaju po zahtevu gostiju, tako da su im uvek na raspolaganju sveža i ukusna tradicionalna jela – riba, morski plodovi, raznovrsna mesna jela, testenine, salate, autentične poslastice, odlična domaća loza.…. Sa stručnim osobljem i jedinstveno srdačnim vlasnicima-domaćinima-clanovima cele porodice, počev od bake koja vodi računa o ukusnim i svežim plodovima u bašti, iako ima 82 godine, sa ocem i majkom koji stalno nadziru osoblje da bude potpuno na usluzi gostima, do preduzimljivog sina Mantosa, koji je zadužen za rezervacije, Hotel-apartmani Perivolos pružaju sve uslove da bi odmor na Jonskom moru u Albaniji bio jedinstven i nezaboravan, sa osećajem kao kod kuće !

 

SHARE IT: