Hotel Aleksandar Palas Beograd

Hotel Aleksandar Palas Beograd

Hotel “Aleksandar Palas” nalazi se nedaleko od pešačke zone Beograda, na korak od poznate gradske Knez Mihajlove promenade.

Boravak u hotelu Aleksandar Palace pruža pravi osećaj aristokratskog duha starog Beograda, kao i prisnu elegantnu atmosferu prošlog vremena do današnjice, okružen srednjevekovnim zgradama i znamenitostima – Kalemegdanska tvrđava sa prostranim parkom i spomenikom « Pobednik », Saborna Crkva, Srpska Patrijaršija, Etnografski Muzej, Konak Knjeginje Ljubice … što je pravi izbor u svakoj prilici. Zgrada u kojoj je hotel smešten izgrađena je 1887. godine u stilu klasicizma, kao i većina zgrada u neposrednoj blizini, čineći tako skladnu i lepu arhitektonsku celinu. Na samo par minuta šetnje stiže se do Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Cervantes, Goethe Instituta, Francuskog kulturnog centra, Britanskog saveta i poznatih kulturnih i zabavnih mesta i prodajnih centara.

Dostupnost Hotela sa auto puta i aerodroma je veoma jednostavna, a u neposrednoj blizini, na razdaljini od oko 1000 metara nalaze se autobuska i železnička stanica. Aleksandar Palas Hotel ima kapacitet od devet apartmana čiji su enterijeri tematski ujednačeni po spratovima. Svaki apartman poseduje dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo. Jedan od apartmana je luksuzni duplex-apartman, koji pored pomenutih prostorija ima i radnu sobu.

Za prijatan boravak gostima su na raspolaganju savremeno opremljena recepcija sa ljubaznim osobljem, menjačnica, info centar i 24 časovne usluge prevoza, mali gift-shop, a osoblje će spremno odgovoriti i na sve druge potrebe boravka u hotelu. Mini teretana Hotela Aleksandar Palas u koju su smešteni traka za trčanje i brzo hodanje i step mašina, odgovor je na savremene zahteve i stil života. Uz veliku pažnju i ličnu uslugu prema svojim gostima, koja je dovedena do perfekcije, gosti su uvek sigurni da će provesti magične i nezaboranve trenutke u Beogradu.

Zanimljiva mesta : Kalemegdanska tvrdjava, Hram Sv.Save, Saborna crkva, Konak Knjeginje Ljubice, boemski kvart Skadarlija, Park Košutnjak, Muzej Nikole Tesle, Etnografski Muzej, stari Zemun, Dunavsko šetaliste, arheološko nalazište Vinča, Oplenac kraljevski kompleks, Manastiri Fruške Gore i Nacionalni Park “Fruška Gora”, arheološko nalazište Viminacijum kod Požarevca, sportsko-rekreativni centar “Ada Ciganlija ”, Bela Crkva sa 7 jezera veličanstvene lepote.

 

SHARE IT: