Hotel Marica Niš

Hotel Marica Niš

Hotel “Marica” /ranije Hotel Aleksandar Niš/ je udoban hotel 3 zvezdice u Nišu koji se nalazi u južnom i mirnom delu grada Niša, na uzvišenju sa koga se pruža idealan pogled na gradsku panoramu i veličanstvene masive Stare i Suve planine. Udaljen svega nekoliko minuta vožnje od gradskog centra Niša i svih tranzitnih i međunarodnih veza, kao i turističkih znamenitosti, institucija i čuvenih kafana i klubova, ovaj udoban i moderan niški hotel, svojim položajem, sadržajima i kvalitetnom uslugom pruža odlične mogućnosti za prijatan poslovni ili turistički boravak u Nišu.

Hotel Marica Niš ima udoban smeštajni kapacitet od ukupno oko 120 ležaja raspoređenih u 2 luksuzna apartmana, 4 apartmana tj povezanih porodičnih soba, 32 dvokrevetnih soba sa odvojenim ležajevima, 17 standard soba sa francuskim ležajem, veličina od 23 m2 to 36 m2.

Sadržaji i oprema svih smeštajnih jedinica Hotela Marica Niš pružaju udoban i prijatan boravak u Nišu poslovnih gostiju i turista – tepisi od zida do zida, centralno grejanje i hlađenje, udobni posebni ili francuski ležajevi, radni sto i stolica-stolice, mini bar, telefon, garderober, besplatan bežični internet, kablovski LCD TV, zavese za zatamnjivanje, kupatila sa tušem, fenom za kosu i toaletnim-kozmetičkim priborom.Apartmani Hotela Marica Niš su opremljeni sofa ležajem na razvlačenje, udobnim foteljama, kupatilima sa jacuzzi kupkom i posebnim toaletom.

Restoran kapaciteta 80 sedišta, uz lepo uređenu baštu punu zelenila i cveća sa 60 mesta pored otvorenog bazena poslužuje gostima bogat buffet doručak koji zadovoljava sve ukuse i potrebe, kao i izbor raznovrsnih ukusnih jela i pića za uslugu polupansiona ili komplet pansiona. Snek bar – bistro Hotela Marica Niš nudi gostima širok izbor osvežavajućih pića, kafa, koktela i mini zalogaja.

Gosti svoje slobodno vreme provode uz omiljeno piće na otvorenom bazenu hotela, opremljenog suncobranima i ležaljkama. Terasa sa otvorenim bazenom Hotela Marica Niš pruža gostima posebno zadovoljstvo kao mesto raznovrsnih događaja, susreta, skupova, seminara, proslava, koktela i prijatnih druženja, a posebno nazaboravnih venčanja. Posluženje u sobi – room service, kao i recepcija sa poslovnim uslugama – fax, internet, menjačnica su 24 sata na raspolaganju gostima Hotela Marica Niš.

Osim restoranskih prostora sa bazenom, gostima Hotela Marica Niš je na raspolaganju potpuno opremljena konferencijska sala kapaciteta od 160 mesta po bioskopskom, kao i 120 mesta po amfiteatarskom tipu rasporeda sedenja. Ovde je i posebna soba za pripremu predavača i kompletna tehnička logistika za održavanje zahtevnijih i većih skupova. Široki izbor tradicionalnih i inostranih specijaliteta, udobni sadržaji i toplina iskusnog i ljubaznog osoblja, čini kvalitet boravka u Hotelu Marica svakog gosta, zbog kojeg se sa radošću ponovo vraća.

Zanimljiva mesta : arheološko nalazište Medijana, Ćele Kula, Niška tvrđava, Niška Banja, Felix Romuliana u Zaječaru, arheološko nalazište Justiniana Prima – Caričin Grad kod Lebana, Sićevačka klisura reke Nišave, Stara Planina, Suva Planina, Muzej Ponišavlja u Pirotu, Manastir Temska, Manastir Poganovo, Prekonoška pećina, Vlasinsko jezero….

SHARE IT: