Edukativno-poslovni Centar Gourmet Vrdnik

Edukativno-poslovni Centar Gourmet Vrdnik

Edukativno-poslovni Centar Gourmet je nov, moderan višenamenski objekat na dominantom položaju u Banji Vrdnik pod upravom Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice. Edukativno-poslovni Centar Gourmet Vrdnik se nalazi u središtu Nacionalnog Parka Fruška Gora, na izuzetnom mestu koje uživa prekrasan pogled na Vrdnik, 30 km od Novog Sada i oko 75 km od Beograda. Edukativni Centar Gourmet u Vrdniku je rezultat uspešnog projekta prekogranične saradnje sa Hrvatskom, nastao sa ciljem razvoja novih turističkih proizvoda usklađenih sa zahtevima, potrebama i očekivanjima savremenih posetilaca, po principu povezivanja nasleđa sa tradicionalnim resursima, što strateški doprinosi povećanju prihoda od turizma. Prepoznajući sve mogućnosti optimalnog geografskog položaja i pogodnih klimatskih uslova, u cilju unapređenja gastronomskog turizma Srbije i regiona, nadogađenih kulturno-istorijskim specifičnostima panonskog područja i originalnim lokalnim prehrambenim proizvodima, uz raznovrsne funcionalne mogućnosti obuke i sticanja veština mladih kadrova, Univerzitet EDUCONS iz Sremske Kamenice je proširio svoju delatnost otvaranjem GOURMET Edukativnog centra – inovativnog turističkog resursa koji posetiocima različitih profila pruža proizvode i usluge jedinstvene na ovim prostorima i svrstan je među osam najboljih projekata održive gastronomije u Evropi.

Vrdnik – turistička prestonica Srema u opštini Irig, u srcu Fruške gore je okružena blagodetima najstarijeg nacionalnog parkom u Srbiji i ponosno određuje mesto gde je još uvek vazduh čist, a voda termalna, lekovita… Vrdnik priča priču o prirodnim, kulturnim, istorijskim vrednostima ovog podneblja, a od skora i o tradicionalnoj gastronomiji, tipičnim ukusima i mirisima originalnih recepata koje su pripremali i čuvali naši preci. Nekada rudarsko mesto, danas sa hotelsko-rekreativno-lečilišnim kapacitetima u objektima „Termal“, „Premier Aqua“, „Fruškim termama“ i brojnim novoosnovanim i unapređenim dobavljačima roba i usluga u ugostiteljstvu i turizmu, Banja Vrdnik postaje prestižna turistička destinacija Srbije koja poslednjih godina odlučno gradi svoj razvoj u pravcu turizma i uspešno osvaja svoje mesto na mapi zahtevnog svetskog tržišta. Izvor – Top Srbija

            -“GOURMET centar je edukativno centar Univerziteta EDUCONS koji je nastao kao ideja međunarodnog projekta koji je imao za cilj da okupi sve proizvođače sa prostora Panonije i da u ovom objektu formira reprezentativna kuhinja koja će propagirati tradicionalne proizvode sa ovog područja. Objekat poseduje 15 smeštajnih jedinica, 13 soba i dva apartmana, veliku multifunkcionalnu kongresnu salu, malu salu za sastanke. Ono što ga čini specifičnim su dve kuhinje: restoranska i edukativna. Težište je na ovoj drugoj, koja služi kao trening centar za obuku novih kuvara i ostalog osoblja iz oblasti ugostiteljstva. Kuhinja ima dve namene: za obuku i teninge kuvara, te komercijalnu koja ide u susret događajima poput team building-a, proslava, obeležavanja godišnjica, uz superviziju našeg Chef-a, cuvenog Nebojše. Opremljena je tako da gosti imaju mogućnost da uče da kuvaju, a kuvano potom konzumiraju. Objekat poseduje i spa blok: u ponudi su dve hidromasazne kade i sauna, usluga masaže. Cilj menadžmenta je da GOURMET centar bude prepoznat kao mesto okupljanja pravih gurmana, ljudi koji vole da probaju recepte sa prostora Panonije, ali i lokalne delicije – ističe dr Srđan Milošević, vanredni profesor na Univerzitetu Educons za oblast turizam”. Izvor Top Srbija

Posebno zadovoljstvo posetilaca Edukativno-poslovnog Centra Gourmet Vrdnik pružaju sadržaji i usluge koje ih ovde očekuju – udoban smeštaj standarda 4 zvezdice, potpuno tehnički opremljeni prostori za skupove i događaje, klimatizovan restoran, interaktivna kuhinja sa obukama pripreme raznovrsnih originalnih specijaliteta ili skoro zaboravljenih jela – sa duhom moderne energije, vinoteka, kafe bar, organska bašta, spa centar… Smeštaj Edukativnog Centra Gourmet Vrdnik obuhvata 15 smeštajnih jedinica, od čega je 13 dvokrevetnih i twin soba i 2 apartmana, opremljenih modernom opremom i udobnim i ekološki prihvatljivim sadržajima za prijatan odmor ili efikasan radni boravak u Vrdniku – tepisi od zida do zida, “smart” zgrada sa energetski efikasnim grejanjem i hlađenjem, udobni ležajevi i moderan nameštaj, radni sto i stolica-fotelje, sedeća garniture u apartmanima i na terasama, kupatila sa tušem ili kadom – u apartmanima, besplatan bežični internet u svim javnim prostorima, LCD TV, zavese za zatamnjivanje prozora….

Za relativno kratko vreme okupljen je zavidan broj lokalnih proizvođača po kojima su poznata područja Fruške Gore i Panonije i koji zadovoljavaju standarde kvaliteta: vinara, pčelara, proizvođača ajvara, džemova i autentičnih proizvoda od voća i povrća, zanatskog piva, vina i originalnih voćnih rakija, suvomesnatih proizvoda /posebno kulena i pršute/, mlečnih proizvoda – dobro poznatih sremačkih tvrdih i polutvrdih sireva, sa raznovrsnim dodacima, kozjih i kravljih sireva, …. Od autentičnih proizvoda iz lokalne ili regionalne proizvodnje se u restoranu GOURMET Centra, samostalno i uz nadzor i pomoć iskusnog šefa Nebojse i osoblja, pripremaju maštoviti ukusni specijaliteti koji oduševljaju svakog posetioca, a posebno ljubitelje dobrih zalogaja i jedinstvenih ukusa i mirisa. Pored toga što je Edukativni Centar Gourmet Vrdnik kvalitetno mesto obuke i uživanja, ispunjava strateške ciljeve mogućnošću da se proizvodi odabranih dobavljača – projektnih partnera mogu ovde kupili po proizvođačkim cenama.

Tokom boravka u Edukativo-poslovnom Centru Gourmet u Vrdniku su posetiocima na raspolaganju brojni zanimljivi sadržaji i uzbudljive aktivnosti u prirodi u vidu osnovnih ili pratećih ili zabavnih i uzbudljivih team building programa – ukusan obrok ili probe proizvoda, poseta lokalnih proizvođača originalnih proizvoda, raznovrsne radionice gastronomije – pod vođstvom i nadzorom izuzetno maštovitih i iskusnih kuvara, predavanja o uparivanju hrane i vina, pešačke ture, posete fruškogorskih manastira Vrdnik Ravanica, Jazak, Hopovo, Grgeteg, Krušedol, Petkovica…. i obližnje istorijske Vrdničke kule, aktivnosti u Adrenalin parku, avanturističke trke i orijentiring takmičenja – pod nadzorom iskusnih instruktora avanturističkih aktivnosti, zabavne igre, nastupi lokalnih umetnika i stvaralaca, korišćenje termalnih bazena vrdničkih hotela i turističkih subjekata koji se bave turizmom u Vrdniku i okolini….

SHARE IT: