Golijski dar Golija seoski turizam 119 Ivanjica

Golijski dar Golija seoski turizam 119 Ivanjica

U srcu veličanstvenog Parka prirode Golija, na nadmorskoj visini od 1400 metara, na brdu Dajići, 100 metara od ski lifta, nalazi se udobna planinska kuća za odmor Golijski dar, mlade i vredne porodice Luković iz Ivanjice. Apartmani Golijski dar na Goliji se nalaze u udobnom turističkom objektu u besprekorno čistom prirodnom ambijentu prekrasnog Parka Prirode Golija, do kojih se iz Ivanjice stiže dobrim asfaltnim putem, posle 32 km.  Ovaj udoban planinski turistički objekat na Goliji je udaljen oko 280 km od Beograda i potpuno je okružen gustom borovom šumom i pruža odlične uslove za potpun okrepljujući odmor i aktivnosti u prirodi. Zahvaljujući posebnim prirodnim odlikama Golije, apartmanski kompleks Golijski dar na Goliji je deo naše posebne ponude jedinstvenih avanturističkih ekspedicija u prirodi za decu i omladinu, koje vode iskusni instruktori avanturističkih sadržaja i aktivnosti /članovi gorske sluzbe spasavanja: preživljavanje u prirodi, zip line, abseil, pravljenje skloništa i šatora, orijentisanje u prirode, penjanje uz uže pomoću opreme, prirodnjačke pustolovine i gorštačke veštine, pravljenje kućice na drvetu,….., kao i vikend aranžmana u selima Srbije.

Kuća planinskog turističkog objekta Golijski dar na Goliji raspolaže sa tri udobna četvorokrevetna apartmana, kategorisana kategorijom 4 zvezdice. U apsolutnom miru i blagotvornoj tišini prijatno opremljenih apartmana drvenim nameštajem je gostima obezbeđeno potpuno uživanje prirodnog bogatstva i udoban smeštaj. Gostima su na raspolaganju apartmani opremljeni drvenim nameštajem i sopstvenim kupatilima, sadržajima od prirodnih materijala, potpuno opremljena kuhinja, bežični internet, TV i telefon. Gostima je u brvnari pored glavnog objekta Golijski dar na raspolaganju prijatan restoran sa kaminom i pogledom na okolnu borovu sumu, u kome vredni domaćini poslužuju izuzetno ukusnu tradicionalnu hranu – sir, kajmak, heljdopitu, dimljenu pršutu, jagnjetinu, raznovrsno povrće, pite, odličnu domaću rakiju od divlje kruške i šljive…

U blizini apartmana Golijski dar na Goliji se nalaze prodavnice, restoran i kafana, koji snabdevaju lokalno stanovništvo i goste Golije potrebnim namirnicama, odnosno služe tradicionalne specijalitete. Apartmanski kompleks Golijski dar na Goliji poseduje ljuljaške, klackalice za decu, stoni fudbal, ražanj i roštilj i idealan je za porodični odmor. Izborom ove prijatne planinske kuće za odmor na planini Goliji, pored vrhunski udobnog smeštaja, gostima su tokom čitave godine na raspolaganju raznovrsne aktivnosti u prirodi – tokom zimske sezone koja traje nekoliko meseci zbog velike kolicine snega, gosti mogu skijati na stazi dugoj 600 metara sa utabanim snegom, šetati dobro obeleženim šumskim planinskim stazama ukupne dužine 20 km, mirisnim livadama i kroz guste borove šume do Jankovog kamena, 1834m – najvišeg vrha Golije i ostalih vrhova sa kojih se pruža veličanstvena panorama jugozapadne Srbije, voziti planinski bicikl kroz šumu ili zemljanim stazama, sa mogucnoscu piknik obroka pored potoka, ili jednostavno dočekivati nezaboravna “golijska jutra” u društvu ovdašnjih meštana-gorštaka uz ukusne golijske specijalitete (pršutu, sir i vruću rakiju).
Na Goliji je zastupljeno više vrsta lekovitog bilja, divljih šumskih plodova i gljiva. Šetnja senovitim šumskim stazama do planinskih vrhova Golije, sa kojih se pružaju veličanstveni pogledi, u srcu potpuno očuvane blagotvorne prirode – svakom gostu pruža nezaboravni doživljaj. Stoga ne čudi da gosti obično svoj boravak na Goliji nazivaju “odmorom kod prijatelja” !

Zanimljiva mesta : Hadži-Prodanova pećina, Manastir Kovilje /13. vek/, kameni most na reci Moravici, grob Boška Jugovića, Manastir Pridvorica /12. vek/, Crkva „Svetog Arhistratiga Mihajla”u selu Prilike, “rimski most” u selu Kumanica, smotra narodnog stvaralaštva i festival izvornih pesama, festival frulaša, izložba krompira…

SHARE IT: