Fruškogorska lugarnica – prenoćište i restoran Mala Remeta Irig

Fruškogorska lugarnica prenoćište i restoran Mala Remeta Irig

Restoran “Fruškogorska lugarnica” Mala Remeta, je turistički objekat sa prenoćištem kategorije 2 zvezdice i odličnim restoranom na južnim padinama Nacionalnog Parka Fruška gora, koje odlukuje najviše sunčanih dana u godini, tišina i svež planinski vazduh. Selo Mala Remeta je iriško seoce sa nešto više od stotinu stanovnika, pitome okoline šume i livada, gde je gostima garantovan potpun mir i sklad sa očuvanom prirodom. Iz Fruškogorske lugarnice u selu Mala Remeta na Fruškoj Gori se pruža lep pogled na ravničarski deo Srema, a tokom vedrih dana možede uživati i u pogledu na Cer, Gučevo, Avalu i Avalski toranj, čak i Majevicu u Republici Srpskoj. “Prethodnica” Fruškogorske lugarnice u Maloj Remeti je restoran “Lugarnica” na Iriškom vencu, poznat po uspešnom višedecenijskom ugledu u ugostiteljstvu i turizmu, te je objekat u selu Mala Remeta logičan nastavak razvoja porodičnog poslovanja kao destinacija za prijatan odmor porodica sa decom i zanimljive grupne programe sa odabranim sadržajima.

Turistička celina prenoćišta i restorana “Fruškogorska lugarnica” Mala Remeta se nalazi na području Opštine Irig, 27 km od Novog Sada, 73 km od Beograda, 11 km od Rume, 15 km od Sremske Mitrovice. Fruškogorska lugarnica je takođe udaljena samo 6 km od poznate Banje “Termal” u Vrdniku, gde gosti koriste sadržaje koji dopunjuju miran boravak i odmor u Fruškoj Gori (bazeni, izletišta, banjsko lečenje, spa i wellness tretmani…) Zbog povoljne ruže vetrova, selo Malu Remetu smatraju izuzetno pogodnom destinacijom za poboljšanje funkcionisanja štitne žlezde i ublažavanje kardiovaskularnih i disajnih tegoba. Fruškogorska Lugarnica se nalazi u neposrednoj blizini srednjovekovnog Manastira Mala Remeta, koji se prvi put pominje u istoriji u 1546. godine, te ceo ambijent odlikuje mir koji okrepljuje dušu i telo.

Turistički objekat prenoćišta i restorana Fruškogorska lugarnica Mala Remeta ima oko 35 ležaja u 11 besprekorno čistih i nepušačkih apartmana u drvenim kućicama sa dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i udobnim kupatilima sa tuševima. Oprema smeštaja Fruškogorske lugarnice pruža udobnost i sadržaje za opušteni odmor i okrepljenje gostiju tokom čitave godine, jer svako godišnje doba ima prednosti – podovi od pločica, centralno grejanje, udobni francuski ili posebni ležajevi od drveta, meka antialergijska posteljina i peškiri, garderober, LCD TV, kupatilo sa tušem.

Gostima Fruškogorske lugarnice se u dva zatvorena prostrana restorana i u lepo uređenoj bašti sa hladovinom i zelenilom, poslužuju ukusna jela i tradicionalni specijaliteti  Srema – raznovrsne supe i čorbe, jela sa roštilja, riblji specijaliteti, špikovani srneći but, kobasice od divljači, paprikaš sa domaćim rezancima, salate i originalne poslastice, uz odlična fruškogorska vina. Po dogovoru je moguće organizovati poseban režim ishrane prilagođen željama i potrebama gostiju, dečije i vegetarijanske menije, svečane menije za posebne proslove, rođendane….

Turistički kompleks Fruškogorska lugarnica u selu Mala Remeta svojim gostima pruža odlične uslove za miran porodičan odmor, posebno pogodan za decu, jer poseduje mini ergelu šetland poni konja, jedne od najbrojnijih i najomiljenijih dečjih rasa. Lepo uređeno jezerce na prostranom imanju Fruškogorske lugarnice akumulira vodu iz četiri izvora. U turističkom objektu “Fruškogorska Lugarnica” gosti imaju mogućnost jahanja konja i vožnje fijakerom po živopisnoj okolini, u saradnji sa lokalnim konjičkim klubom. Zahvaljujući odličnim uslovima i besprekorno bezbednom i mirnom ambijentu, ovde se uspešno održavaju raznovrsni skupovi, događaji i proslave, a posebno uspešno letnji i zimski kampovi za decu – škole učenja jezika, muzičke obuke – jedinstveni Kamp flaute, raznovrsne radionice i seminari. Gostima željnim avanture i aktivnijih sadržaja i organizovanim grupama koje žele uzbudljive team building aktivnosti se uspešno organizuju adrenalinski sadržaji – takmičenja u prirodi, streličarstvo, zip line, zabavne igre, maskenbali, muzičke i plesne obuke, radionice starih zanata, veza, pisanja ćirilice tehnikom kaligrafije i slikanja ikona…. Odmor ili kraći boravak u “Fruškogorskoj lugarnici” u Maloj Remeti gosti koriste za upoznavanje živopisnog krajolika južnih obronaka Fruške gore, poseti obližnjih znamenitosti i vinarija sa degustacijama odličnih vina i uparene hrane. U okolini se mogu nabaviti domaći sirevi i drugi tradicionalni proizvodi Srema. U neposrednoj blizini je poznato izletište Široke ledine, a na par kilometara se nalazi jezero Beli kamen. Manastir Jazak i čuveni izvor vode udaljeni su 4 kilometra, a manastir Vrdnik Ravanica 6 km, koji čuva deo moštiju Svetog kneza Lazara Hrebeljanovića. Turistički objekat Fruškogorska lugarnica je okružen bunom šumom Nacionalnog parka Fruška gora i čitava okolina pokrivena je dobro obeleženim planinarskim stazama, kojima gosti mogu šetati tokom cele godine, bez obzira na vremenske prilike.

 

SHARE IT: