Farma Kolibe Vlaško polje 136 Knjaževac

Farma Kolibe Vlaško polje 136 Knjaževac

Farma se nalazi nadomak malenog sela Vlaškog Polja, na tromeđi opština Sokobanje, Knjaževca i Boljevca u Istočnoj Srbiji, na nadmorskoj visini od oko 850 metara. Goste ovde privlače mir i tišina netaknute i besprekorno čiste prirode, svež vazduh, planinska klima, iznanredno lepi planinski pejsaži i pogled na prekrasnu i surovu planinu Tupižnicu, oštrog grebena i vrha, sa koga se organizuju izazovni paraglajding skokovi. Farma koliba se nalazi 26km severozapadno od Knjaževca. U selo Vlaško Polje može se stići regionalnim putem broj 247, koji vodi od Knjaževca za Boljevac i prolazi kroz majušna sela Kaličinu, Valevac, Lepenu, Donju Sokolovicu i Bučje. Iz ovog turističkog objekta se pruža prekrasan pogled na kameni masiv planine Tupižnice, a sa Mečjeg vrha koji se nalazi iznad farme gosti mogu posmatrati kako se sunce skriva iza mistične piramide planine Rtnja.

Ljubazni, mladi i vredni domaćini i vlasnici farme obezbeđuju udoban smeštaj kategorije 3 zvezdice u tradicionalno opremljenom četvorokrevetnom apartmanu sa prostranom trpezarijom, lepo uređenim kupatilom /tuš/ i opremljenom kuhinjom i u dvokrevetnoj sobi sa posebnim ulazom u glavnom objektu sa bazenom. Nameštaj je od drveta, a uređenje sa mnoštvom originalnih detalja koji su ručni radovi, vezenine i tkanice. Odnedavno je gostima na raspolaganju autentična udobna brvnara sa 4 ležaja i kupatilom, par stotina metara ispod središnjeg dela gazdinstva.

Dodatni sadržaji koji omogućavaju nezaboravan boravak u ovom prekrasnom rustičnom seoskom ambijentu su otvoreni bazen, dečije igralište, ribnjak, stara vodenica, bašta i dvorište puno zelenila, otvorena terasa sa verandom i mestom za pripremu roštilja, koja je omiljeno mesto odmora i okupljanja svih gostiju, mesto za pripremu sača i kotlića, farma ovaca sa oko četrdesetak ovaca posebnih balkanskih rasa karakačanska ovca /skoro izumrsla rasa/ i krivovirska ovca – po čemu je nazvana čitava turistička celina, tuce krava, telića i goveda rase buša i raznolika ukrasna živina, kao i druge prirodne prednosti i sadržaji potpuno rustične atmosfere gazdinstva Farma „Koliba”. U zimskom periodu gosti uživaju u skijanju nadomak farme, koristeći uspinjaču od starih seoskih sanki. Ovo jedinstveno prijatno i originalno seosko turističko domaćinstvo je deo naše posebne ponude vikend aranžmana u selima Srbije.

Domaćini svojim gostima pripremaju i poslužuju tradicionalne specijalitete Istočne Srbije od namirnica iz sopstvene i lokalne proizvodnje, koji su nezaboravni doživljaji – mladi sir /mešavina ovčijeg i kravljeg mleka/, kiselo mleko, domaća gibanica, proja, raznovrsna pečenja, sveže voće i povrće iz domaće proizvodnje, “belmuž” – tradicionalni pastirski specijalitet koga koriste stanovnici Stare Planine, a priprema se od neslanog ovčijeg sira i kukuruznog brašna, za koji se veruje da “pomaže mužu da bude dugovečan i lep” !!!/.

Posebna radost gostiju koji borave u ovom prelepom seoskom ambijentu Istočne Srbije čini mnoštvo aktivnosti u prirodi i na otvorenom – kupanje u bazenu, šetnje uređenim pešačkim stazama kroz guste okolne šume i prostrane mirisne livade, ribolov, uzbudljivo razgledanje Seselačke pećine, mogućnost avanturističke adrenalin vožnje terenskim džipovima – quad vozilima /jer je vlasnik Miroljub zagriženi ljubitelj vožnji motorcikla i četvorotočkaša kroz neprohodna podrucja/, kao i nenadmašno druženje sa domaćim životinjama i strizanje ovaca ! Za goste koji tokom odmora žele i malo aktivnosti adrenalina se organizuje obilazak Tupižnice, Rtnja, Slemena i Sesalačke pećine, a za ekstremne Atv vozače i obilazak Stare planine sa usponom na najvišlji vrh Midžor. Ovo zanimljivo seosko domaćinstvo u ljupkom selu Vlaško polje u Istočnoj Srbiji toplo preporučujemo porodicama sa decom /koja ovde posebno uživaju igrajući se sa domaćim životinjama/, kao i avanturistima za okrepljujući odmor tokom čitave godine, a team building programi su ovde zaista fantastični, uzbuljivi i nezaboravni !

Trpeza za prave hedoniste

Običaj od davnina sačuvan do danas

SHARE IT: