Etno selo Čardaci Vitez

Etno Selo Čardaci Vitez

Etno selo „Čardaci“ je udoban turističko-ekološki spa wellness kompleks 4 zvezdice u Vitezu, u centralnoj Bosni i Hercegovini, u blizini magistralnog puta M-5 (Lašva-Busovača-Vitez-Travnik–Donji Vakuf), dobro povezan sa svim važnijim magistralnim pravcima Bosne i Hercegovine. Najbliži međunarodni aerodrom je u Sarajevu, udaljen od Viteza 80 km. Vitez je smešten u centralnom delu doline reke Lašve, koja se proteže od jugoistočnih padina planine Vlašića do Busovače. Prednosti odmora i boravka u turističkom ekološkom naselju Čardaci je dobra saobraćajna povezanost sa Zenicom (29km) i Travnikom (17km), uz osnovnu odliku mira i izdvojenosti, gde posetioci u potpuno prirodnom ambijentu Etno sela „Čardaci“ uživaju u brojnim sadržajima, miru i tišini.

Etno selo „Čardaci“ u Vitezu pripada velikom ekološkom turističko-zabavnom kompleksu „Viteški dol“, na površini od 60.000m², u kome su vodeni park “Ribica”, pivnica “kod Crnog Mačka”, restoran “kod Mlina”, ribnjak “Izmišljeni potok”, hidroelektrana, vetroelektrana i solarne ćelije, tri mala jezera, brojni izvori, potoci i reka Lašva. „Viteški dol“ je ekološka oaza i samoodrživi kompleks koji  potpuno koristi obnovljivu energiju vode, sunca i vetra.

Etno selo „Čardake“ Vitez čine 15 autentičnih kućica i hotel Čardak, građeni ekološki, isključivo od prirodnih materijala, sa grejanjem na običnu vodu, što je jedinstvena odlika ove zanimljive turističke ekološke celine u Bosni i Hercegovini. U sklopu Etno sela Čardak u Vitezu su 33 smeštajne jedinice, kategorije 4 zvezdice (jednokrevetne i dvokrevetne sobe i apartmani, ukupnog smeštajnog kapaciteta 70 ležaja). Zahvaljujući novim tehnologijama, Etno selo Čardaci u Vitezu koristi vodu iz obližnjeg bunara dubine 3 metra, radi postizanja temperatura do 60 stepeni u svim javnim prostorima. Sve kuće etno sela Čardaci Vitez su opremljene u stilu starih bosanskih kuća, kvalitetno usklađenih sa najmodernijim sadržajima namenjenim zahtevnim posetiocima, čemu je posvećena posebna pažnja. Svaka soba etno sela Čardaci ima LCD TV, klima uređaj, podno grejanje, mini bar, Wi-Fi internet, kablovsku televiziju, fen za kosu i sigurnosni sef. U sobama su francuski ležajevi, u apartmanima je u prizemlju pomoćni ležaj i na spratu soba sa francuskim ležajem. Hotel Etno sela Čardaci se sastoji od 10 jednokrevetnih soba (francuski lezajevi), dve dvokrevetne sobe i jednog apartmana. Hotel Čardak ima potpuno opremljenu, klimatizovanu salu za konferencije i seminare, kapaciteta 100 mesta u amfiteatar postavci, kao i 3 manje sale kapaciteta do 20-30 mesta, pogodne za održavanje sastanaka, radionica, predavanja i što predstavlja odličan prostor za uspešnu organizaciju raznovrsnih konferencija, poslovnih sastanaka i drugih događanja.

Wellness Spa Centar turističkog kompleksa Čardaci Vitez obuhvata raznovrsne sadržaje za opuštanje i podmađivanje – otvoreni i zatvoreni bazeni, parno kupatilo, sauna, raznovrsne masaže i tretmani….

U Restoranu „Kod mlina” Etno sela Čardaci Vitez posetioci uživaju u velikom izboru domaćih i internacionalnih specijaliteta, od kojih toplo preporučujemo jela od uvek sveže rečne ribe, kao i riblje pljeskavice, kobasice i ražnjiće, riblje paštete i dimljenu pastrmku. U sklopu restorana nalazi se i vinski podrum sa velikim izborom vrhunskih vina. Restoran je izuzetno pogodan za organizaciju poslovnih sastanaka, raznovrsnih promocija, kao i privatnih zabava i proslava. U neposrednoj blizini na raspolaganju su rekreativni i dečiji bazeni Vodenog parka Rbica, sa vodenom masažom i gejzirom, tereni na pesku za fudbali odbojku, fudbalski i teniski tereni, otvoreni bioskop, te mogućnost organiziranih izleta biciklima uz pratnju vodiča, kao i planinarenje do obližnjih izletišta i planinskih vrhova prekrasnog Vlašića.

Sadržaji Etno sela Čardaci Vitez : ekološki smeštaj, restorani, spa-wellness centar, rekreativni bazen sa jacuzzi-bazenom za decu i bebe, Hopping bazen sa toboganom, vodena masaža sa vazdušnim krevetima, vazdušni gejziri, nadzor dece, tereni za odbojku i badmington, teren za fudbal sa peščanom-betonskom podlogom, peščana-betonska plaža, 2 otvorena bara sa fast good uslugom, otvorena bina i bioskop na otvorenom.

 

SHARE IT: