Etno turistički kompleks Moravski konaci Velika Plana

Etno turistički kompleks Moravski konaci Velika Plana

Etno selo i turistički kompleks Moravski konaci je izgrađeno sredinom decembra 2007. godine, u srcu Srbije. Nalazi se na 89km od Belgrada, na Koridoru 10, samo 1 km od autoputa E-75, sa samom izlalu iz Velike Plane.

Turističko rekreativni kompleks Moravski konaci u Velikoj Plani je sagrađen kao reprezentativno mesto za rekreaciju, osveženje u otvorenim bazenima i odmor, a strukturalno je podeljen u dva dela. Prvi deo etno turističke celine čini etno selo Moravski konaci koje obuhvata apartmansko naselje – brvnare sagrađene od originalnih starih kuća, pažljivo prikupljanih na terenu i obnovljenih po autentičnoj arhitekturi srpskih sela. Unutrašnjost brvnara je prilagođena savremenom načinu života i zahtevima posetilaca i opremljena je klima uređajima, posebnim ili francuskim ležajevima, drvenim nameštajem, LCD TV-ima i udobnim kupatilima sa tušem. Ukupan smeštajni kapacitet u brvnarama turističkog etno sela Moravski konaci čini 9 apartmana sa 21 ležaja. Nedavno je sagrađen novi udoban smeštajni objekat u turističkom kompleku Moravski konaci kod Velike Plane koji značajno doprinosi udobnosti i prepoznatljivosti. To je novosagrađeni Hotel Kruna sa 30 udobnih soba koje su organizovane u tipovima Standard i Superior i uređene modernim i udobnim sadržajima – laminatni podovi sa tepisima-oblogama, posebni ili francuski ležajevi, LCD TV, aparat za pripremu kafe-čaja, udobna kupatila sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom, terase u Superior sobama. Hotel Kruna turističkog kompleksa Moravski konaci Velika Plana takođe obuhvata moderan Wellness i Spa centar sa zatvorenim bazenom, tepidarijumom, hidromasažnom kupkom, turskom parnom kupkom, saunom, masažama, dečijim bazenom i dečijim igralištem…. što ovaj turistički kompleks čini izvanrednom destinacijom za prijatan odmor ili kraći boravak sa udobnim aktivnostima i sadržajima tokom čitave godine ….

Restoranski deo dominira središnjim delom Etno sela turističkog kompleksa Moravski konaci. Izgađen je od drveta i kamena i ima kapacitet 300 mesta, što ga čini izuzetno pogodnim mesto za uspešnu organizaciju raznovrsnih događaja, proslava, novogodišnjih zabava…. Restoran se nalazi na samoj obali malog jezera, a goste  dočekuje ljubazno osoblje odeveno u narodne nošnje. Gosti restorana Moravski konaci uživaju u ukusnim tradicionalnim gastronomskim specijalitetima Srbije, uz zvuke prijatne muzike i pucketanja vatre u kaminu. Restoran okružuje jezero u kome se nalazi 9 ostrva, povezanih drvenim mostićima, gde su poslastičarnica, kafedžijinica – u kojima se ručno peče i melje kafa i pripremaju domaće poslastice i slatkiši. U jezeru je moguć sportski ribolov i može se po njemu voziti drveni čamac. Na drugoj obali jezera etno naselja Moravski konaci, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muziku i druge vrste nastupa. Za najmlađe je osmišljen ZOO vrt u obližnjoj šumici. Drugi deo turistickog centra Moravskih konaka je sportsko-rekreativnog tipa i sastoji se od malog Akva parka sa 3 otvorena bazena za odrasle, dečijim bazenom sa atrakcijama i velikim toboganom, kao i restoranskim delom za pripremu-posluženje hrane na otvorenom za posetioce ovog dela. Gostima koji dolaze sopstvenim prevozom u turistički kompleks Moravski konaci je na raspolaganju prostrani parking.

Gosti koji borave u turističkom kompleksu – Etno selu Moravski konaci kod Velike Plane imaju brojne raznovrsne mogućnosti originalnih zabavnih aktivnosti i zanimljivih sadržaja nezaboravnih team building-a. To su takmičenja u pripremi ajvara i drugih kulinarskih specijaliteta, vinski team building programi, kao i raznovrsne mogućnosti za aktivan odmor i rekreaciju.

Zanimljiva mesta Radovanjski Lug – mesto stradanja Vožda Karađorđa, selo Viševac – rodno mesto Karađorđa, manastir Koporin, Pokajnica, Orašje, Smederevska tvrđava, vinarije Smedreva, izvor mineralne vode Kiseljak…..

 

SHARE IT: