Etno kompleks Moravski konaci Velika Plana

Etno selo Moravski konaci je izgrađeno sredinom decembra 2007. godine, u srcu Srbije. Nalazi se na 89km od Belgrada, na Koridoru 10, samo 1 km od autoputa E-75, sa samom izlalu iz Velike Plane.  Kompleks Moravski konaci je sagrađen kao reprezentativno mesto za rekreaciju i odmor, a strukturalno je podeljen u dva dela. Prvi deo etno celine čini etno selo, koje se sastoji od apartmanskog naselja, sagrađeno od autohtonih starih kuća, pažljivo prikupljanih na terenu i obnovljene po autentičnoj arhitekturi srpskih sela. Unutrašnjost kuća je prilagođena savremenom načinu života i zahtevima posetilaca, a ukupan smeštajni kapacitet čini 9 apartmana sa 21 ležaja.

Restoranski deo dominira središnjim delom Etno sela Moravski konaci. Izgađen je od drveta i kamena i ima kapacitet od 300 mesta, što ga čini izuzetno pogodnim mesto za uspešnu organizaciju raznovrsnih događaja, proslava, novogodišnjih zabava…. Restoran se nalazi na samoj obali malog jezera, a goste  dočekuje ljubazno osoblje odeveno u narodne nošnje. Gosti restorana mogu uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima Srbije, uz zvuke prijatne muzike i pucketanja vatre u kaminu. Restoran okružuje jezero u kome se nalazi 9 ostrva, povezanih drvenim mostićima, gde su poslastičarnica, kafedžijinica – u kojima se ručno peče i melje kafa i pripremaju domaće poslastice i slatkiši. U jezeru je moguć sportski ribolov i može se po njemu voziti drveni čamac. Na drugoj obali jezera etno naselja Moravski konaci, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muziku i druge vrste nastupa. Za najmlađe je osmišljen ZOO vrt u obližnjoj šumici. Drugi deo centra je sportsko-rekreativnog tipa i sastoji se od malog Akva parka, sa bazenom za odrasle, dečijim bazenom sa atrakcijama i velikim toboganom, kao i restoranskim delom za pripremu-posluženje hrane na otvorenom za posetioce ovog dela. Gostima koji dolaze sopstvenim prevozom je obezbeđen prostrani parking.

Gostima koji borave u Etno selu Moravski konaci su na raspolaganju raznovrsne mogućnosti autentičnih srpskih aktivnosti i sadržaja nezaboravnih team building-a, kao i raznovrsne mogućnosti za odmor i rekreaciju.

Zanimljiva mesta Radovanjski Lug – mesto stradanja Vožda Karađorđa, selo Viševac – rodno mesto Karađorđa, manastir Koporin, Pokajnica, Orašje, Smederevska tvrđava, vinarije Smedreva, izvor mineralne vode Kiseljak…..

 

SHARE IT: