Etno Begovo selo Sarajevo

Etno Begovo selo Sarajevo

Etno Begovo selo je autentično bosansko selo smešteno i ušuškano u dubokoj šumi nikšićke visoravni, u regiji bogatoj prirodnim i kulturnim različitostima, na 40 km udaljenosti od Sarajevo.
Ideja o izgradnji etno Begovog sela je nastala iz želje da se javnosti prezentuje kulturno nasleđe Bosne u originalnom ambijentu. Vlasnik sela je ideju realizovao na najbolji i najlepši način jer je etno Begovo selo prvo bosansko selo u svetu koje svojom magičnom autentičnom bajkovitom seoskom atmosferom, čistim vazduhom i prekrasnim pejzažima mami uzdahe svakom posetiocu. Etno Begovo selo je izgrađeno od autentičnih prirodnih i originalnih materijala, od kojih su neki stari i par stotina godina. Izgrađena je i čaršija sa mnoštvo malih kućica i džamijom pored.
Etno Begovo selo nudi neograničen broj mogućnosti za relaksaciju, uživanje u ukusnoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, posetu obližnje Bijambarske pećine, smeštaj u autentičnim seoskim smeštajnim objektima – vajatima..Etno selo raspolaže sa bajkovitim dvokrevetnim i četvorokrevetnim apartmanima i sobama. Restoran služi samo bosansku izvornu hranu koja se decenijama priprema na autentičan način. Služe se bosanska pića domaće proizvodnje i prozvodi iz okolnih sela.
Etno Begovo selo nudi širok spektar različitih aktivnosti koji će u velikoj meri animirati svakog gosta, posebno decu koja dolaze sa roditeljima; branje lekovitog bilja i gljiva, planinarenje – hiking ture, igre za decu (poligon), košenje trave, poseta farmama i učestvovanje u njihovom radu, rafting, ribolov, sankanje, pletenje, vožnja bicikom, učestvovanje u pripremanju zimnice.
Biodiverzitet ove regije je izuzetno bogata i živopisna. Crnogorična šuma krije mnoge životinjske vrste, pre svega ptice pevačice, nekoliko vrsta ptica grabljivica, divlje životinje poput vuka, medveda, lisice, zeca, jelena…Od biljnih zajednica zastupljene su lekovite biljke poput kunice, majčine dušice, nane, kamilice i ono što daje prepoznatljivost ovom području je velik broj jestivih gljiva.

SHARE IT: