Crmnica Eco Vinski Turistički kompleks Virpazar

Crmnica Eco Vinski Turistički kompleks Virpazar

Cermeniza Eco Wine Resort – Crmnica Eco Vinski turistički kompleks u Virpazaru je luksuzni, novi turistički objekat u tradicionalnoj delatnosti porodice Đurišić koji obuhvata tradicionalnu crnogorsku gostoljubivost sa modernim sadržajima, pružajući izvanredne uslove za prekrasan odmor i spokojan i miran boravak, uz probu vina i upoznavanje lepota NP Skadarskog jezera, istorijskog Cetinja, Nacionalnog Parka Lovćena…..

Eko turistički vinski kompleks porodice Đurišić se nalazi u jednom od najživopisnijih delova vinskog područja Crmnice, poznatog po bogatoj tradiciji uzgoja loze i proizvodnji odličnih vina, sa panoramskim pogledom na Skadarsko jezero, u selu Zabes, 2 km od ljupkog turističkog centra Virpazara u Crnoj Gori. Crmnica je oblast koja se pruža od obale Skadarskog jezera na jug prema padinama primorskih planina Crne Gore. Crmnica je jedna od četiri nahije Stare Crne Gore, naseljena ostacima starog balkanskog stanovništva i posledicama obimnih doseljavanja tokom turskih osvajanja od 15. veka, kada se ovde počinju doseljavati doseljenici sa raznih strana – Stara Srbija, Albanija, Zeta, koji danas broje sedam plemena. Na severu se Crmnica graniči sa Riječkom nahijom, zapadnoj i jugozapadnom stranom, koja čini prirodnu planinsku granicu sa primorskim plemenima Brajićima i Paštrovićia, i na jugozapadu delom sa Spičom, na jugu sa Krajinom – Zupci, Šestani i Seoce, a svojom istočnom stranom se Crmnica spušte prema Skadarskom jezeru. Živopisno šarenilo Crmnice upotpunjuju strma brda obrasla gustom vegetacijom, potoci, reke, kamena uspavana seoca povezana krivudavim putevima, brojni manastiri i tvrđave, a danas je Crmnica najpoznatija po vinogradima i vinarstvu.

Cermeniza Eco Wine Resort – Crmnica Eco Vinski turistički kompleks u Virpazaru obuhvata 6 prekrasno uređenih rustičnih vila, prefinjeno stilski uređenih, usklađivanjem prirodnih materijala – kamena i drveta, prostranih i opremljenih za luksuzni boravak ili odmor. Svaki komad nameštaja je ručne izrade, od orahovog drveta i ekoloških materijala, čime potvrđuje naziv i poslovnu filosofiju ove jedinstvene turističko-vinske celine Crne Gore. Cermeniza Eco Wine Resort – Crmnica Eco Vinski turistički kompleks u Virpazaru  ima odlično postavljen otvoreni bazen i prostor za zabavu i uživanje, kao i besplatan parking za goste. U okviru površine od 5000 m2 Cermeniza Eco Wine Resorta – Crmnica Eco Vinskog turističkog kompleksa u Virpazaru, gosti takođe uživaju u poseti vinograda starog 200 godina, kao i probi vina i rakije u lepo uređenom rustičnom vinskom podrumu, gde se poslužuje vrhunski kvalitetna hrana, koju teško nalazite na drugim mestima. Poslovna filosofija proizvodnje vina porodice Đurišić počiva na jedinstvenom kvalitetu godišnje proizvodnje oko 2000 litara vina, isključivo od originalnih crnogorskih sorti Vranac, Kratošija i Lisičina, na najmanjem mogućem oštećivanju prirodnih odlika zdravog i prirodi usklađenog gajenja grožđa i vinove loze. Grožđe se bere ručno i prirodno fermentira, bez komercijalnih dodataka.

Villa Vranac Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru ima 45 m2, 1 spavaću sobu sa prostranim ležajem, dnevni boravak sa sofa ležajem, kuhinju sa trpezarijskim stolom i kupatilo. Ova vila istovremeno pruža gostima izuzetan utisak starine i savremenih sadržaja. Terasa vile Vranac takođe omogućava lično opuštanje uz uživanje u pogledu na staru tvrđavu Besac i bazen, pružajući potpunu udobnost rustičnog stila Crne Gore.

Vila Bouquet Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru ima najlepši posebni dnevni boravak i kuhinju, omogućavajući izuzetan doživljaj starine i modernih sadržaja. Terasa ove vile pruža lično uživanje u pogledu na čitav kompleks i prekrasne planine u okruženju. Vila Bouquet takođe pruža punu udobnost i doživljaj rustične Crne Gore.

Vila Krstac Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru je pogodna za boravak dvoje gostiju, jer zauzima površinu od 25 m2, opremljena sa 2 posebna ležaja, kuhinjom sa stolom za ručavanje i sopstvenim kupatilom. Vila Krstac ima terasu sa prekrasnim pogledom na ceo turistički kompleks, kao i mogućnost uživanja u zalasku sunca, direktno iz spavaće sobe. Posebni ležajevi, koji se mogu spojiti i lepo usklađen prostor kuhinjice daju toplinu i intimu udobnog boravka gostiju.

Vila Lisicina Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru obuhvata površinu od 25 m2 i opremljena je sa 2 posebna ležaja, kuhinjicom sa stolom za ručavanje i kupatilom. Ova vila ima svetlu spavaću sobu, lepo usklađenu sa prostorom za obedovanje, uz pažljivo odabrane detalje. Unutrašnjost vile Lisicina je mudro uređena radi doživljaja starih vremena. Posebni ležajevi se mogu spojiti, a ceo prostor vile Lisicina omogućava potpuno udobnost i prijatno opuštanje gostiju.

Vila Chardonnay Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru je pogodna za boravak 4 osobe, ima površinu od 35 m2 i opremljena je spavaćom sobom sa 2 ležaja, sofa ležajem u zajedničkom boravku, kuhinjom sa stolom za ručavanje i kupatilom. Vila Chardonnay Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica u Virpazaru ima svetlu spavaću sobu, pažljivo odabrane detalje i živopisne materijale unutrašnjeg uređenja, što takođe omogućava doživljaj starine i crnogorskog gostoprimstva rustike. Cveće u vazi i minibar su tu da pruže osećaj kao kod kuće.

Vila Cabernet Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica porodice Đurišić u Virpazaru ima 35 m2, 1 spavaću sobu sa 2 ležaja, sofa ležaj u dnevnom boravku, kuhinje sa protorom za ručavanje i kupatilo. Ova vila pruža svu udobnost i šarm rustike Crne Gore. Vila Cabernet je jedinstveno uređena sa svetlom spavaćom sobom, posebno biranim živopisnim detaljima i elementima, koji pružaju doživljaj udobnosti i značajne prošlosti.

Posle dugog upoznavanje lepota Skadarskog jezera, Ecoloski Vinski turistički kompleks Crmnica u Virpazaru omogućava izuzetnu večeru, pripremljenu od najkvalitetnijih namirnica Crne Gore. Posebno uživanje gostiju stiže od jedinstvenog sadržaja jelovnika koji obuhvata najkvalitetnije specijalitete ovog prekrasnog područja Crne Gore. Pršuta – najbolje predjelo Crne Gore, poslužuje se sa sirom odležalim u maslinovom ulju i domaći hleb. Proces soljenja, zrenja i sušenja pršute se brižljivo nadzire, po tradiciji koja traje vekovima. Ukusi ovog crnogorskog jela predstavljaju istorijsko nasleđe načina sušenja pršute, uz jedinstven način pripreme sira i hleba. Crnogorski tanjir se tokom vekova služi svakom gostu koji poseti crnogorsku kuću, kao poseban znak dobrodošlice i poštovanja. Crnogorski deo Skadarskog jezera je jedinstveno retko prirodno stanište šarana, koji zahteva čistu vodu i ishranjjivanje prirodnim načinom, odakle se hvata iz svog divljeg okruženja. Skadarski šaran na najbolji način predstavlja Crnu Goru i Skadarsko jezero. Šaran u Crnoj Gori se priprema i koristina nekoliko načina – pržen u dubokom ulju ili pripremljen na roštilju ili pečen sa suvim voćem. Šaran iz Skadarskog jezera takođe predstavlja specijalitet u dimljenom obliku ili mariniran sa belim lukom i začinskim biljem. Pastrmka je čuveni specijalitet područja Skadarskog jezera, koji potiče iz brzih voda reke Morače, koja teče u Skadarsko jezero. Pastrmka pripada grupe tzv. posnih riba, jer za razliku od šarana – nema masnoće. Meso pastrmke je nežno i brzo se priprema, po nekoliko recepata, ali najlešće zapečeno u pećnici ili na roštilju, ili dubokom ulju. Tokom pečenja od 30-40 minuta u ranije zagrejanoj pećnici na temperaturi od 180-200 C se pastrmka prethodno začinjava. Jedinstvena posvećenost zahtevima gostiju je opredelila srdačne domaćine – vlasnike Resorta Cermeniza – Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica porodice Đurišić u Virpazaru da pripreme jelovnik koji zadovoljava sve ukuse, a posebno vegetarijance. Bašta koju brižljivo održava deda vredne porodice Đurišić je puna organski proizvedenog povrća, koja se koristi za pripremu hrane. Sveže ubrano povrće je pripremljeno sa mnogo pažnje i ljubavi, pa gostima je na raspolaganju izbor raznobojnog povrća i ukusnih jela od namirnica i povrća iz sopstvene proizvodnje – paprike, plavi patlidžan, tikvice, paradajz i krastavac.

Posetom vinskog podruma Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica porodice Đurišić u Virpazaru posetioci imaju odličnu priliku da upoznaju ponos porodične tradicije i kulture uzgoja vinove loze i proizvodnje vina, koja traje gotovo 400 godina i koju sa posebnom ljubavlju i pažnjom vodi lepi otac porodice Đurišić. Pravilnim čuvanjem vino zadržava kvalitet, ali vremenom odležavanja zapravo dobija na aromi, ukusu i bukeu. U zavisnosti od količine šećera i alkohola, vina su manje ili više osetljiva na temperaturne razlike. Sklad kamena i drveta daje vinskom podrumu Đurišić najbolje uslove za čuvanje vina na odgovarajućoj temperaturi. Kamenito i isušeno zemljište, posebno sorte grožđa crni Vranac, koja uspeva samo u ovom području Crne Gore, osunčana poponeva osvežena povetarcem i duga tradicija proizvodnje vina, doprinela je kvalitetu grožđa kojom su vlasnici istinski ponose. Vlasnici Eco Vinskog turističkog kompleksa Crmnica porodice Đurišić u Virpazaru sa velikim elanom i radošću dočekuju svoje goste, da bi sa njima podelili zadovoljstvo i uživanje u kvalitetu i ugledu najkvalitetnijih vina Balkana.

SHARE IT: