Bogdanica seoski turizam 016 Gornji Milanovac

Bogdanica seoski turizam 016 Gornji Milanovac

Bogdanica je najzapadnije selo u opštini Gornji Milanovac, udaljeno oko 150 km od Beograda. Od Etno-sela Koštunići udaljeno je 15 km, isto koliko od poznatog turističkog centra Divčibare, što predstavlja prednost, koja gostima omogućava brojne aktivnosti i sadržaje.

Domaćinstvo poseduje posebnu kuću za izdavanje, koja se nalazi u dvorištu porodične kuće, okružene prostranom baštom punom svežeg voća i povrca, na obodu listopadne šume, do koje se stiže uzanim putem, uz koji je smešteno mnoštvo košnica, jer se domaćini, između ostalih poslova, uspešno bave proizvodnjom meda. Pored dve dvokrevetne, tradicionalno opremljene sobe sa upotrebom kupatila, kuća obezbeđuje i ležaj u dnevnoj sobi, koji je na raspolaganju gostima. Domaćini su mladi i izuzetno vredni ljudi, koji se bave stočarstvom, voćarstvom i preradom voća, povrća i čajeva. Ljubazni su i druželjubivi, a Veselin je i vrstan stolar, te svojim vešstinama pleni svakog gosta. Mesto na kome se ovo bogato domaćinstvo nalazi je odličan vidikovac, sa koga se može posmatrati prekrasni greben Maljena, a reka Kamenica je 300 metara udaljena od domaćinstva, koja je prijatno osveženje tokom toplih letnjih dana. Odnedavno je na Divčibarama organizovana ponuda vožnje kvadovima, u pratnji iskusnih i veštih instruktora. Vožnja kvadovima obuhvata razgledanje Divčibara u trajanju od oko 1,5 sat ili ekstremnu vožnju do veoma udaljenih i nepristupačnih delova Divčibara i Maljena. Vožnja kvadovima po Divčibarama i okolini omogućava veličanstven doživljaj slobode i poseban način upoznavanja ovog zanimljivog i lepog planinskog kraja centralne Srbije.

Aktivnosti : šetnje, sakupljanje lekovitog bilja i šumskih plodova, priprema zimnice, pomoć u tradicionalnim seoskim poslovima /muža krava, striza ovaca, predenje vune/, a posebno pri pečenju čuvene domaće rakije – šljivovice, izleti do obližnjeg ranča ekstremnih sportova Orlovo gnezdo, gde su organizovane vežbe za usavršavanje kinetičkih pokreta i veština….

SHARE IT: