Biser Lopatnice seoski turisticki kompleks selo Lopatnica

Biser Lopatnice seoski turisticki kompleks selo Lopatnica

Područje reke i sela Lopatnice je planinska oaza mira pogodna za odmor tokom čitave godine na 300-500 metara nadmorske visine, ušuškana između planina Troglav, Čemerno, Željin i Stolovi. Turistički objekat Biser Lopatnice se nalazi 25 južno od Kraljeva, na Ibarskoj magistrali Kraljevo-Raška, gde se na 20-om kilometru skreće desno u selo Bogutovac, odakle do sela Lopatnice ima još 7 km. Čačak je udaljen 30 km, Kragujevac 55 km, Niš 170 km, a Beograd 190 km.

Ovo mirno područje planinske zapadno-centralne Srbije odlikuje umereno kontinentalna klima, bez jakih vetrova, magle i naglih promena vazdušnog pritiska, ali besprekorno čisto okruženje svežeg vazduha, mirisnih livada i četinarskih šuma i značajno bogatstvo prirodnih mineralnih lekovitih izvora Banje Lopatnice. 1835. godine je u Kneževini Srbiji rađena hemijska analiza vode Banje Lopatnice, koja po sastavu spade u slabo sumporovite vode i odlikuje se specifičnim mirisom, što predstavlja odliku slabo bazne vode. Voda Lopatničke Banje ima temperaturu oko 18C i pomaže u lečenju reumatizma, hronične migrene, neuralgije i neuroze, bolesti nervnog sistema, multiple skleroze, neurotičnih simptoma bolesti organa za varenje, bolesti kardiovaskularnog sistema – tahikardije, bolesti perifernih krvnih sudova, visokog krvnog pritiska, kao i razna oboljenja kože.

Smeštajni objekat Biser Lopatnice, kategorije 3 zvezdice se nalazi na ulazu u selo Lopatnicu, naposredno pored reke Lopatnice, sa lepo uređenom travnatom i cvetnom baštom sa otvorenim bazenom i jezercetom, potpuno okruženo rekom i zelenim planinama. Gostima su na raspolaganju 2 udobne brvnare na sprat, površine 48m2 i apartman sa pogledom na bazen tj. reku Lopatnicu. Smeštajne jedinice seoskog turističkog objekta Biser Lopatnice su ukusno, moderno i toplo uređene, besprekorno čiste i funkcionalno opremljene sadržajima za prijatan odmor tokom čitave godine – parket-laminatni podovi sa tepisima i podnim oblogama, klima uređaji, čajna kuhinja sa rernom i frižiderom, dnevni boravak sa 2 pomoćna ležaja i TV-om sa brojnim kanalima, kupatilo sa tuš kabinom ili kadom i toaletnim priborom, udobni posebni ili veliki-king size ležajevi sa mekom posteljinom i peškirima, besplatni bežični internet. Apartman ima dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo i dve dvokrevetne spavaće sobe (jedna sa francuskim ležajem, a druga sa dva posebna ležaja). Grejanje soba turističkog kompleksa Biser Lopatnice je centralno, na pelet. Pojedine smeštaje jedinice seoskog turističkog objekta Biser Lopatnice imaju prostor za sedenje i-ili terasu, a na raspolaganju je sezonski otvoreni bazen, ležaljke, stoni tenis, pribor za roštilj, besplatan bežični internet i parking.

Etno selo “Biser Lopatnice” u selu Lopatnici je idealno mesto za porodični odmor, romantično putovanje ili boravak do 15 gostiju koji su ljubitelji prirode, mira i tišine, kupanja, šetnji, planinarenja, lova, ribolova… Tokom boravka ili odmora u seoskom turističkom objektu Biser Lopatnice u Lopatnici gosti imaju priliku da uživaju u prekrasnim planinskim pejsažima, zvucima i mirisima prirode, sunčanju na terasi u ležaljkama, da šetaju brojnim šumskim i planinskim stazama, voze brdske bicikle, igraju stoni tenis ili pikado, tokom leta se kupaju u bazenu ili u reci Lopatnici, pecaju i love po okolnim planinama bogatim divljači, jašu konje, oprobaju se u streličarstvu ili u ekstremnim avanturama kao paraglajding ili splavarenje Ibrom, sankaju se u zimskoj sezoni, razgledaju okolne znamenitosti – manastir Studenicu, UNESCO znamenitost, manastire Žiču i Gradac, tvrđavu Maglič, obližnju staru originalnu vodenicu….

Gosti samostalno pripremaju hranu, ali radije uživaju u ukusnim obrocima u restoranu u okviru seoskog objekta, uz ponudu i pakovanog obroka. Seoski turistički kompleks Biser Lopatnice poseduje značajno priznanje za kvalitet usluga, među 50 najboljih smeštaja kategorije 3 zvezdice u Srbiji. Gosti seoskog turističkog objekta Biser Lopatnice svedoče da ovde imaju okrepljujući san, u miru i tišini prirode, uz cvrkut ptica i žubor planinske reke, bogate ribom i rakovima. Vlasnici vedrog duha seoskog turističkog objekta Biser Lopatnice su izvanredni stručnjaci u gastronomiji, uvek na raspolaganju da svojim gostima pruže toplu dobrodošlicu i prijatan boravak porodičnog stila, pripremaju zdravu i ukusnu hranu i daju savete o poseti okolnih znamenitosti ili se prijatno druže sa svojim gostima, ponosno predstavljajući očuvane običaje i zdrav način planinskog života Srbije.

SHARE IT: