Bel Kamen Resort i Spa Radoviš

Bel Kamen Resort i Spa Radoviš

Bel Kamen – White Stone Resort i Spa je novoizgrađen hotel kategorije 4 zvezdice na planini Plačkovici, u istočnoj Makedoniji, između Strumice na jugu i Štipa, na severu. Bel Kamen – White Stone Resort i Spa predstavlja idealan izbor za potpun odmor i rekreaciju tokom svih godišnjih doba, zahvaljujući svom položaju u središtu prirodnih lepota planine Plackovice, kao što su visoke stene, retka flora i fauna i mnoštvo sadržaja koji čine prijatan i okrepljujući odmor i boravak.

Hotelski kompleks Bel Kamen – White Stone Radoviš se nalazi na nadmorskoj visini od 1450 meters, okružen gustim šumama bukve i planinskog bora. Ukupan smeštajni kapacitet Hotela Bel kamen Resort Radoviš čini 16 soba, od kojih su 12 soba dvokrevetne, 3 porodične i 1 VIP apartman. Sve sobe hotela Bel kamen – White Stone Resort su prostrane i imaju pogled na prekrasno planinsko idilično okruženje, opremljene nameštajem od drveta, mini barom, kablovskim TV-om, besplatnim Internetom, lepo uređenim kupatilima. Restoran Hotela Bel Kamen ima 160 mesta i nudi veliki izbor gastronomskih specijaliteta i užitaka u skladu sa lokalnom i makedonskom kuhinjom, koje ističu upotrebu namirnica iz sopstvene organske proizvodnje sa blagotvorne planine Plačkovice. Vlasnici se ponose zasadom aronije koju koriste u pripremi vrhunski kvalitetne hrane u Hotelskom kompleksu Bel Kamen – White Stone Resort. Hotelski kompleks Bel Kamen – White Stone Resort ima terasu sa 260 mesta, okruženu šumom bukve, koja je pogodna za uspešnu organizaciju raznovrsnih proslava, zabava i događaja.

Spa i wellness hotela Bel kamen – White Stone Resort Hotela Radoviš je is moderan i čist i obuhvata Jacuzzi, parno kupatilo, finsku saunu, teretanu, masaže i tretmane lepote. Goste koji borave u hotelskom komplesku Bel kamen – White Stone Resort očekuju fizičke aktivnosti – sportski tereni za košarku, tenis, fudbal i golf, kao i brojne staze za planinarenje i pešačenje dobro obeleženim stazama, kao i vožnju planinskog bicikla putevima ili mimo puteva po Plačkovici.

Plačkovica je jedna od najlepših planina istočne Makedonije, čiji se vencu pružaju u pravcu severozapad-jugoistok u dužini od 34 km, između strumičke i radoviške kotline. Plačkovica je rekama podeljena na dva dela – istočni i zapadni deo. Zapadni deo Plačkovice je niži, sa najvišim vrhom “Turtel”, a istočni deo Lisec obuhvata više delove planine, sa vrhovima “Chupono Brdo”, “White Rock” (Bel Kamen, 1707 m) i “Kara Tepe”. Najviši vrh planine Plačkovica -“Lisec” (1,754 metara) predstavlja veliki izazov za brojne planinare, posebno za lokalno udruženje planinara Lisec iz Štipa. Planinu Plačkovicu odlikuje retka flora i faouna, kao i nekoliko prirodnih vrsta čija su staništa registrovana samo ovde. Planina Plačkovica takođe ima tri veličanstvena kanjona – Kamnik, Kozjak i Zrnovka, koje odlikuju prekrasna priroda, vodopadi, kupaste stene…. Mnoge posetioce kanjon Kamnik svojom lepotom podseća na umanjeni Kanjon Kolorada. Na raspolaganju su svi usluge i infrastruktura za uspon na planinu Plačkovicu i upoznavanje njenih lepota, kanjona – obeležja, bilbordi, znakovi, užad, mesta za odmor. Jedna od mnogobrojnih prirodnih lepota planine Plačkovice su pećine, među kojima je Velika pećina, duga 600 metara.

SHARE IT: