Banje Srbije

Banje i klimatska lečilišta Srbije imaju dugogodišnju tradiciju omiljenih mesta za lečenje, oporavak, odmor i opuštanje zbog izuzetnih lekovitih i okrepljujućih karakteristika. Većina srpskih banja se nalazi u planinskim predelima, zaštićena od jakih vetrova, prijatne i blage klime, u odlično očuvanom prirodnom okruženju. Srbija je izuzetno bogata mineralnim vodama čija lekovita svojstva, prema hemijskom sastavu, temperaturi i drugim okrepljujućim faktorima ih čine neophodnim za lečenje svih bolesti za koje se preporučuju i primenjuju banjski tretmani. Zahvaljujući svim ovim karakteristikama i zdravstvenim prednostima, banjski turizam u Srbiji zauzima izuzetno značajno mesto u turizmu Srbije.

Međutim, loša infrastruktura banja Srbije i neodgovarajuće upravljanje izvanrednim prirodnim vodenim resursima i potencijalima srpskih banja, daju potpuno paradoksalno stanje, da se, i pored vrhunskih medicinskih odlika izvora i voda Srbije, ne možemo ni približiti prometu banja u Sloveniji i Mađarskoj, koje su veličanstveno unapredile svoje resurse i kapacitete i postale vodeći subjekti spa, zdravstvenog i medicinskog turizma EU i svetskog tržišta. Mnogi su razlozi za postojeću jadnu i tešku situaciju u banjama Srbije, često zbog komunističkog nasleđa kada su izvori i banjske vode Srbije bili društvena svojina. Nažalost, očigledna je potpuno neprihvatljiva nebriga nadležnih institucija i nestručno upravljanje prirodnim resursima, posebno zdravstvenim i lečilišnim vodama Srbije sa izvanrednim lekovitim sastavom, koje stalno nepovratno otiču… To je naša ogromna krivica, kao i neprihvatljiva i nepopravljiva šteta za privredu Srbije i poboljšanje kvaliteta života stanovništva, što zahteva hitna rešenja i sveobuhvatnu strategiju investicija i upravljanja banjama Srbije.

 

Ovde je predstavljen manji broj banja Srbije, te očekujemo dodatna pitanja u cilju prijatnog boravka u banjama Srbije sa mnoštvom okrepljujućih sadržaja. Odlučili smo se za kompromisno rešenje koje našim gostima omogućava kvalitetno korišćenje izvanrednih medicinskih usluga u banjama Srbije, povezanim sa odabranim hotelima i smeštajem koji pruža najviše standarde i kvalitet boravka. Dobrošli su zahtevi i detaljni upiti gostiju u cilju upoznavanja banja Srbije, sa pogodnostima zdravstvenih, wellness i spa usluga radi poboljšanja zdravlja, okrepljenja, podmlađivanja i opuštanja u banjama Srbije, koje doprinosi potpunom uživanju…. Više u sektoru Wellness+Spa i zdravstveni turizam

SHARE IT: