Balkan tura Panonija – Dinarica – Adria

Balkan tura Panonija – Dinarica – Adria

Pannonia – Dinarica – Adria Tura – Balkan tura 21 dan, 20 noci  (Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska)

 

 1. Dan dolazak Budimpešta

Dolazak na aerodrom u Budimpešti, program započinjemo zavisno od vremena letova. Doček dobodošlice profesionalnog turističkog vodiča. Večera dobrodošlice. Večernja šetnja dunavskom promenadom sa upoznavanjem okolnih znamenitosti. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Budmpešti.

 1. dan Budimpešta

Poludnevno razgledanje Budimpešte sa lolanim vodičem – Lančani most, Parlament, Nacionalna Opera, kvart Buda, vožnja gondolom i uživanje i prekrasnom pogledu… Ručak.  Popodne slobodno ili opcionalna poseta Narodnog muzeja. Slobodno veče, preporuke za restoran za večeru od vodiča. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Budmpešti.

 1. dan Budimpešta – Pečuj

Jutarnji polazak za Pečuj, razgledanje najpoznatijih znamenitosti sa lokalnim vodičem – Katedrala Berlain, Kula Barbakan, sinagoga, ostaci otomanske arhitekture… Ručak, slobodno popodne. Večera i noćenje u hotelu 4 zvezdice u Pečuju.

 1. dan Pečuj  – Osijek

Jutarnji polazak iz hotela, prelazak granice u Hrvatsku. Razgledanje Parka prirode Kopački rit sa stručnim vodičem – uz uživanje u bogatom biodiverzitetu. Tradicionalni ručak. Vožnja do Osijeka, smeštaj i večera u hotelu 4 zvezdice. Noćenje.

 1. dan Osijek  – Novi Sad

Posle doručka polazak za Novi Sad, ranični prelazk. Razgledanje istorijskog jezgra Novog Sada, slobodno vreme za ručak i lični program. Popodne poseta impresivne Petrovaradinske tvrđave i živopisnog istorijskog gradića Sremskih Karlovaca. Riblja večera u autentičnom restoranu. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Novom Sadu.

 1. dan Novi Sad – Fruška Gora – Beograd

Posle doručka poseta jednog od fruškogorskih srednjovekovnih manastira. Ručak sa degustacijom fruskogorskih vina i polazak za Beograd. Smeštaj u hotel 4 zvezdice, šetnja centrom grada. Večera sa muzikom u čuvenoj boemskoj četvrti Skadarliji. Noćenje.

 1. dan Beograd

Posle doručka poludnevno razgledanje Beograda sa lokalnim vodičem – Kalemegdanska tvrđava, pešačko-trgovačka ulica Knez Mihajlova, Skupština, Hram Svetog Save... Ručak. Popodne poseta Muzeja Jugoslavije – Kuće cveća, sa osvrtom na jugoslovensko nasleđe. Slobodno veče, preporuka vodiča za večeru. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Beogradu.

 1. dan Beograd – Sarajevo

Jutarnji polazak za Sarajevo – glavni grad Bone i Hercegovine. Granični prelaz, oko 6 sati vožnje. Ručak u Sarajevu. Smeštaj u hotel. Razgledanje istorijskog otomanskog jezgra Sarajeva – Baščaršije i otomanske arhitekture, Gazi Husrev Begova džamija, bazaar,  kujundžiluk, umetničke radionice, sefardska sinagoga, gradski centar i Austrougarska arhitektura, mesto ubistva nadvojvode Franca Ferdinanda, Katedrala Srca Isusova, glavna pešačka zona Ferhadija.Večera u tradicionalnom restoranu sa jedinstvenom muzikom sevdalinki. Noćeje u hotelu 4 zvezdice u Sarajevu.

 1. dan Sarajevo

Posle doručka poseta Muzeja tunela koji predstavlja opsadu Sarajeva, 92-95. Tradicionalni ručak u istorijskom delu grada. Popodne izlet do olimpijske planine Trebevića – vožnja žičarom i uživanje u nezaboravnoj panorami Sarajeva, poseta bob staze. Slobodno veče, preporuka vodiča za restoran za večeru. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Sarajevu.

 1. dan Sarajevo – Konjic – Mostar

Jutarnji polazak za Konjic. Poseta nedavno otvorenog Titovog bunkera u Konjicu, lagana šetnja starim delom grada na prekrasnoj Neretvi. Ručak u Jablanici, na putu ka Mostaru – čuvena jablanička jagnjetina sa ražnja. Popodne dolazak u Mostar, smeštaj u hotel, informativna šetnja sa vodičem. Večera u istorijskom delu Mostara, noćenje u hotelu 4 zvezdice u Mostaru

 1. dan Mostar – Blagaj – Trebinje

Posle doručka pešačko razgledanje Mostara – Stari most, Kriva ćuprija, stara turska kuća, Koski Mehmed džamija. Vožnja do Blagaja i jedinstveno lepog izvora reke Bune i tekije. Slobodno vreme za ručak. Vožnja do Trebinja, smeštaj u hotel, informativna šetnja istorijskim delom grada. Večera sa degustacijiom čuvenih hercegovačkih vina u lokalnoj vinariji. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Trebinju.

 1. dan Trebinje – Kotor – Dubrovnik

Posle doručka polazak za Kotor – Crna Gora, granični prelazk. Razgledanje istorijskog jezgra Kotora sa lokalnim vodičem – trgovi, raskošne pomorske i trgovačke palate, Katedrala Svetog Trifuna, sredjovekovne zidine…. Slobodno vreme za ručak. Popodne vožnja do bajkovitog Ostrva Gospe od Škrpjela i Katedrale Gospe, uživanje u prekrasnoj panorami Bokokotorskog zaliva. Polazak za Dubrovnik-Mline, granični prelaz. Smeštaj i večera u hotelu 4 zvezdice na području Dubrovačke rivijere. Noćenje.

 1. dan Dubrovnik – Neum

Poludnevno razgledanje Dubrovnika sa lokalnim vodičem – Pile, Stradun, Gradska kuća, Katedrala, dominikanski i franjevački samostan, Duždeva palata, stara luka. Slobodno vreme za ručak u istorijskom delu Dubrovnika. Popodne na raspolaganju za lične aktivnosti ili tura po zidinama, Game of Thrones turaKasno popodne transfer do Neuma, Bosna i Hercegovina, večera i noćenje u hotelu 4 zvezdice u Neumu.

 1. dan Neum – Ston – Korčula

Posle doručka polazak za Ston, poseta čuvene solane i zidina srednjevekovnog utvrđenja. Proba kamenica i polazak za prekrasno poluostrvo Pelješac, poznato po svojim odličnim vinima. Ručak u vinariji. Popodne vožanja trajektom do grada Korčule, na ostrvu Korčuli. Večernja informativna šetnja i tradicionalna večera u dalmatinskom restoranu. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Korčuli.

 1. dan Korčula – Vela Luka

Posle doručka razgledanje Korčule, Polazak za Vela Luku. Vožnja brodićem do prekrasnog nenaseljenog dalmatinskog ostrva Proizd. Piknik ručak, slobodno vreme za kupanje i uživanje u prekrasnoj prirodi. Kasno popodne povratak u Vela Luku. Slobodno veče, preporuka vodiča za večeru. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Vela Luci.

 1. dan Vela Luka – Split

Rani jutarnji polazak za Split, vožnja trajektom u trajanju oko 3 sata. Smeštaj u hotel. Razgledanje Splita sa lokalnim vodičem – Dioklecijanova palata, glavni trg, Piaza trg, luka, riva, šetalište…. Slobodno vreme za ručak. Popodne lične aktivnosti. Večera u restoranu sa pogledom na more. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Splitu.

 1. dan Split – Šibenik – Zadar

Jutarnji polazak za Šibenik, razgledanje istorijskog jezgra sa lokalnim vodičem – Palata, Katedrala Svetog Jakova, tvrđava Sveta Ana, stara Gradska kuća. Ručak u tradicionalnom restoranu. Popodne vožnja do Zadra, razgledanje sa lokalnim vodičem – Morske orgulje, Katedrala Svetog Donata-UNESCO, zidine, katedrala Svete Anastazije. Slobodno veče, preporuka vodiča za večeru. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Zadru.

 1. dan Zadar – Nacionalni Park Plitvička jezera

Jutarnji polazak za Nacionalni Park Plitvička jezera, vožnja 3-4 sata. Razgledanje prekrasnog područja zaštićene prirode Plitvica sa stručnim vodičem, vožnja brodićem. Tradicionalni ručak. Smeštaj u hotel. Popodne slobodno za lične aktivnosti i uživanje u očuvanoj prirodi. Tradicionalna lička večera i noćenje u hotelu 4 zvezdice u NP Plitvička jezera.

 1. dan Nacionalni Park Plitvička jezera  – Zagreb

Jutarnji polazak za Zagreb, glavni grad Hrvatske. Razgledanje Zagreba sa lokalnim vodičem – Gornji Grad, Zagrebačka katedrala, kula Lotršćak,  trg Bana Jelačića. Ručak. Popodne slobodno za lični program. Slobodno veče, preporuke vodiča za večeru. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Zagrebu.

 1. dan Zagreb

Posle doručka slobodno vreme za lični program, shopping, opcionalne ture. Završna tradicionalna večera sa muzičkim programom. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Zagrebu.

 1. dan Zagreb odlazak

Posle doručka transfer do aerodroma Zagreb, odlazni let, kraj programa i usluga

 

Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

min. 6 ucesnika      

min. 6-10 ucesnika

min. 11-15 ucesnika

Doplata za jednokrevetnu sobu :

Uključeno : prevoz AC kombijem 8 sedista –minibusom 20 sedista visoke turisičke klase; večera dobrodošlice u Budimpešti ; razgledanje Budimpešte sa lokalnim vodičem i ulaznicama i ručkom 2. dana; 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4 zvezdice u centru Budimpešt; razgledanje Pečuja sa lokalnim vodičem, 1 HB u hotelu 4 zvezdice u Pečuju; ulaznica za Park prirode Kopački rit, sa vožnjom brodićem  4. dana, ručak 4. dana, razgledanje Osijeka sa lokalnim vodičem i ručkom 4, 1 HB u hotelu 4 zvezdice u centru Osijeka; razgeldanje Novog Sada i Sremskih Karlovaca sa lokalnim vodičem 5. dana, večera u tradicionalnom vojvođanskom restoranu, 1 BB u hotelu 4 zvezdice u centru Novog Sada; ručak i degustacija vina na Fruškoj Gori, večera u restoranu u Skadarliji 6. dana, 2 BB u hotelu 4 zvezdice u centru Beograda, razgledanje Beograda sa lokalnim vodičem 7. dana, ručak 7. dana; ručak i večera dobrodošlice sa muzikom sevdalinki u Sarajevu 8. dana; razgledanje Sarajeva sa lokalnim vodičem i ulaznicama 8. dana; 2 BB u hotelu 4 zvezdice u centru Sarajeva ; vožnja sarajevskom žičarom i ulaznica za Muzej tunel i ručak 9. dana ; ulaznica za bunket u Konjicu, ručak u Jablanici 10. dana; večera u Mostaru; 1 BB u hotelu 4 zvezdice u Mostaru; razgledanje Mostara sa lokalnim vodičem i ulaznicama i ulaznica za Vrelo Bune ; večera sa degustacijom vina u Trebinju 11. dana; 1 BB u hotelu 4 zvezdice u centru Trebinja; razgledanje Kotora sa lokalnim vodičem i ulaznicama; vožnja brodićem do ostrva Gospa od Škrpjela 12. dana ; 1 HB u hotelu 4 zvezdice na dubrovačkoj rivijeri 12. dana, razgledanje Dubrovnika sa lokalnim vodičem i ulaznicama za znamenitosti ; 1 HB u hotelu 4 zvezdice u Neumu 13. dana; proba kamenica i tradicionalni ručak u Stonu 14. dana ; vožnja trajektom do Korčule; tradicionalna večera 14. dana; 1 BB u hotelu 4 zvezdice u Korčuli; razgledanje Korčule; vožnja brodićem do ostrvca Proizd sa piknik ručkom 15. dana; 1 BB u hotelu 4 zvezdice u Vela Luci; vožnja trajektom Vela Luka – Split 16. dana; razgledanje Splita sa lokalnim vodičem i ulaznicama; tradicionalna dalmatinka večera 17. dana; 1 BB u hotelu 4 zvezdice u Splitu; razgledanje Šibenida i Zadra sa lokalnim vodičima i ulaznicama za znamenitosti i ručkom 18. dana; 1 HB u hotelu 4 zvezdice u Zadru ; ulaznica i vožnja brodom i ručak u Nacionalnom Parku Plitvička jezera; 1 HB u hotelu 4 zvezdice u NP Plitvička jezera; razgledanje Zagreba sa lokalnim vodičem i ulaznicama; 2 BB u hotelu 4 zvezdice u Zagrebu, završna večera sa muzičkim-folklornim nastupom 20. dana ; 24 sata podrška i profesionalno vođstvo TA Panacomp zemlja čuda LCC Srbija

SHARE IT: