Avanturizam u Zapadnoj Srbiji – izazovi

Avanturizam u Zapadnoj Srbiji – izazovi

Rezervišite

 

 

Nacionalni Park i planina Tara, manastir Rača, Mećavnik Drvengrad, manastir Mileševa, Kamena Gora, splavarenje Limom, selo Vodice – planina Murtenica

1. dan Jutarnji polazak iz Beograda i voznja prelepim predelima Šumadije do planine Tare, jedne od najlepših planina u Srbiji. Taru karakterišu očuvane šume i čarobna zelena prostranstva na nadmorskoj visini između 1,000 i 1,200 metara sa preko 1000 biljnih vrsta, lekovitog bilja i šumskih plodova. Planina Tara je stanište preko 153 vrsta retkih ptica i raznovrsne flore. Pančićeva omorika je jedinstvena biljna vrsta koja se nalazi samo na planini Tari. Bogatstvo prirode i očuvana vegetacija su omogućili opstanak životinjskih vrsta puput mrkog medveda, divokoze, mrmota, zlatnog orla i dr. Smestaj u luksuznim apartmanima “Zeleni Čardaci”. Tradicionalna večera, noćenje.

2. dan Posle doručka celodnevni izlet sa tradicionalnim ručkom. Šetnje šumama i obroncima Tare, sa razgledanjem srednjovekovnog manastira Rače /13. vek/ i posetom umetničkog naselja “Drvengrad” na Mećavniku, čuvenog filmskog reditelja Emira Kusturice. Tradicionalna većera, noćenje.

3. dan Posle doručka vožnja preko Zlatibora i Zlatara i Prijepolja do manastira Mileševe /13. vek/, u kome se nalazi čuvena freska Belog anđela. 1236. godine je Mileševa postala drugi najvažniji manastir srpske srednjovekovne kraljevine, kada su u nju iz Trnova u Bugarskog prenete mošti Svetog Save. Posle razgledanja “manastirski ručak”. Popodne vožnja do Kamene Gore, jednog od najlepših sela u Opštini Prijepolje. Smeštaj u seoskim domačinstvima. Uspon kroz bujnu borovu šumu do jednog od vrhova sa koga se pruza velicanstven pogled na okolne planine. “Gorštačka večera”, noćenje.

4. dan Posle dorucka voznja do polaznog mesta splavarenja Limom. Splavarenje Limom u duzini od 25 km duz Kumanicke klisure, koji podize nivo adrenalina prolazom uz zivopisne Kumanicu i Camilovu stenu, visine 20 metara, izuzetno prija avanturistima. Uzburkana voda nosi čamce preko neverovatnih kaskada, u kojima je sasvim mokrim splavarima, izbegavanjem divljih tobogana i opasnih virova visine od 1,5 metar, omogućen vrhunac uzbuđenja i potpuno uživanje u avanturi ! Ručak u prirodi. Popodne vožnja do Vodica i smeštaj u udobnim apartmanima tradicionalnog stila. Tradicionalna večera, noćenje.

5. dan Posle doručka prepodnevna šetnja obroncima i borovim šumama planine Murtenice. Tradicionalni ručak. Popodnevni polazak za Beograde. Večernje dolazak i smeštaj u hotel. Večera, nocenje.

6. dan Posle dorucka, slobodno vreme za individualni program do transfer na aerodrom Nikola Tesla. Odlazni let i kraj programa.

CENA : 520 EUR Min.6 ucenika, 490 EUR Min.12 ucesnika, 460 EUR Min.18 ucesnika

DOPLAZA ZA JEDNOKREVETNU SOBU : 150 EUR

Uključeno : prevoz luksuznim mini-busom/kombijem, 2 noćenja sa doruckom u aparmanima “Zeleni Cardaci”, 1 noćenje u seoskim domaćinstvima na Kamenoj Gori, 1 noćenje sa doručkom u apartmanima u selu Vodice, 1 nocenje sa doruckom u hotelu 3 zvezdice u Beogradu, obroci /ručkovi i večere/ po programu, ulaznica za “Drvengrad”, splavarenje Limom u trajanju od oko 3 sata /kompletna oprema obezbeđena/, strucno vođstvo – vodič za planinarenje, razgledanje manastira Rača i Mileševa i “Drvengrada” na Mećavniku, PANACOMP logistika

SHARE IT: