Arilje najam rustične Vile Ravijojle 147

Arilje najam rustične Vile Ravijojle 147

Vila Ravijojla se nalazi u zaseoku Pogled, oko 2 km od centra Arilja u centralnoj Srbiji, na predivno uređenim zelenim plažama Rzava – najčistije reke Srbije. Vila Ravijojla u Arilju je ugledan i zanimljiv objekat seoskog turizma i smeštaja centralne Srbije, inspirisan i brandiran epskom tradicijom, istorijskim i mitskim legendana o Marku Kraljeviću iz srednjovekovne srpske porodice Mrnjavčevića i mističnoj Vili Ravijojli. Ovaj prijatan rustični smeštaj u Arilju je okružen gustom šumom i lepo uređenim kupalištem-plažom “Bosa noga” na prekrasnoj reci Rzavu, u blizini čuvenog hotela-ugostiteljskog objekta Mlinarev san, poznatog po ukusnim tradicionalnim specijalitetima i besprekorno čistom prirodnom okruženju. Zahvaljujući svojim udobnim i zanimljivim sadržajima i odličnim položaju, vila Ravijojla u Arilju je izuzetno pogodan turistički objekat rustičnog tipa za porodični odmor i boravak manjih društava, ljubitelja prirode.

Mlada, vredna i vedra vlasnica-domaćica Vile Ravijojle, Mila, je istaknutog građanskog porekla, aktivan član brojnih umetničkih i ekoloških aktivnosti i sekcija i uspešno vodi Centar za održavanje lepote, dobre kondicije, čišćenja organizma, telesnog i duševnog balansa, okrepljenja i zdravlja, ishrane na bazi isključivo sveže hrane i sirovih namirnica /po želji/, čije veštine i znanja posebno privlače posetioce željne ovakvih sadržaja. Vilom Ravijojlom u Arilju i izuzetno okrepljujućom i zdravom okolinom dominira posebno prijatna domacinska atmosfera svežeg planinskog vazduha i zdravog okruženja, koja dugo ostaje u plućima i sećanju posetilaca. U skladu sa besprekorno čistim prirodnim okruženjem Arilja i Vile Ravojojle, kao i zanimljivim sadržajima za aktivan odmor ili mogućnosti da uživaju u čistom planinskom vazduhu, te vlasničinoj-Milinoj posvećenosti očuvanju zdravlja i dobre energije – gosti istinski uživaju u blagotvornim efektima odmora u Arilju i prekrasnom ivanjičkom kraju.

Ukupan smeštajni kapacitet Vile Ravijojle u Arilju čine 3 udobna apartmana sa ukupno 6 ili 8 ležaja i sadržajima i opremom za prijatan odmor ili kraći boravak u Arilju –parket-laminatni podovi, u prizemlju su trosed, dvosed i prostor za druženje, kuhinja i kupatilo; na spratu su dve spavaće sobe, sa prostranim ležajevima i dva posebna ležaja, opremljena kuhinja i kupatilo, a u potkrovlju se nalazi posebno romantična, prijatno i jedinstveno uređena „Ašik soba” sa baldahinom, kupatilom i kuhinjom, koja kvalitetno odražava smisao čitavog objekta. Unutrašnjost Vile Ravijojle u Arilju je uređena u kombinovanom stilu građanske tradicije i modernih elemenata i opremljena autentičnim nameštajem i detaljima kojima preovladava crvena boja – boja blagorodne maline, simbola i jedne od najprofitabilnijih privrednih aktivnosti Arilja i Srbije. Zahvaljujući kompletno opremljenoj kuhinji Vile Ravijojle, gosti se uglavnom odlučuju da samostalno pripremaju hranu, uz jednostavnu nabavku namirnica većinom iz lokalne proizvodnje. Za grupe i uz prethodni dogovor postoji mogućnost posluženja hrane koju pripremaju domaćini. Ovaj jedinstveni turistički objekat u Arilju je odabran među brojnim seoskim dobavljačima usluga Zlatiborskog okruga u projektu obnove i novog dizajna postojećih kapaciteta u seoskim domaćinstvima, koji je, kako vidimo, uspešno sprovela Regionalna Razvojna Agencija Zlatibor iz Užica. Vila Ravijojla Arilje poseduje sopstveni parking i dve lepo uređene plaže na Rzavu, te je posebno pogodna za letnji odmor. Ovo prijatno seosko turističko domaćinstvo je deo naše posebne ponude vikend aranžmana u selima Srbije.

Gostima su tokom boravka u Vili Ravojojli u Arilju na raspolaganju brojne aktivnosti – šetnje i planinarenje u prirodi, vožnja planinskog bicikla na oko 100 km obeleženih biciklističkih planinskih staza u okolini, kupanje u rekama, ribolov, branje malina i sakupljanje lekovitog bilja, adrenalinski sportovi, tretmani lepote i očuvanja zdravlja, priprema zimnice i prirodnih sokova, izleti u okolinu sa upoznavanjem bogatog kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa – Crkva Svetog Ahilija u Arilju, Crkva Svetog Nikole u Brekovu, Manastir Klisura u selu Dobrači, Zavičajni etnološki muzej Mijaila Gavrilovića, Vodena pećina i slapovi reke Panjice, Visočka Banja, arheološko nalazište Rimski bunar, Gradina i crkva Svetog Ilije, kuća akademskog slikara Ljubomira Jovanovića, kanjon Orlovača, Vidikovac Klokoč, manastir Studenica … Vodena pećina i izvor u gotovo neprohodnom kanjonu Panjice su prirodni fenomen koji speleolozi tek treba da ispitaju. Za sada se pretpostavlja da je vodena masa koja izlazi iz Vodene pećine u stvari ponornica nastala od više izvora koji poniru negde u zoni Kukutnice i Okruglice u Bjeluši. Okruglica-Visočka klisura predstavlja jedinstveni predeoni sklop kraških visoravni i klisurastih dolina, u delovima opština Arilje, Ivanjica i Nova Varoš. U klisuri Panjice Josif Pančić je otkrio endemsku vrstu biljke Campanula secundiflora. Na reci Panjici se vredi pomučiti i proći stazu koja u selu Brekovu vodi do zaseoka Šuljajići, gde Panjičin slap pravi Vodenu pećinu.

SHARE IT: