Apartmani Tara Exclusive Nacionalni Park Tara

Apartmani Tara Exclusive Nacionalni Park Tara

Apartmani Tara Exclusive na Tari su visokokvalitetni, komforni, moderno uređeni udobnim drvenim nameštajem prijatnih tonova i ambijenta, opremljeni udobnim posebnim ili king size ležajevima i lepo uređenim kupatilima sa tuš kabinama, fenom za kosu i toaletnim priborom.

Turistički objekat apartmana Tara Exclusive je smešten u Nacionalnom parku Tara, 14 km od Bajine Bašte. Tara Exclusive apartmani na Tari raspolažu moderno uređenim smeštajem sa besplatnim bežičnim internetom.

Kafanica Kurta je kultno mesto Nacionalnog Parka Tara u kome goste dočekuju srdačni članovi porodice čuvenog Milorada Vukajlovića Kurte i čine sve što je moguće za nezaboravan, okrepljujuci i aktivan odmor na Tari.

Turistički objekat sa restoranom “Kurta” se nalazi na putu od Bajine Bašte do Kaluđerskih Bara, na ulazu u turistički centar Tara, preko puta benzinske pumpe.

Najkraći put do ovog udobnog turističkog objekta je Tara-Bajina Bašta-Rogačica-Valjevo-Beograd u dužini od 180 km,  a udaljenost od Tare do Novog Sada je 246 km. Drugi put je iz Beograda autoputem do Čačka i dalje preko Užica, Kremana do Kaluđerskih Bara u turističkom centru Tara.

Potpuno originalnog planinskog spoljašnjeg izgleda, sa 40-50 mesta unutra i do 30 mesta na terasi, ovaj udoban ugostiteljsko-turistički objekat na prvi pogled pleni svakog gosta toplinom ambijenta, a tradicionalno izuzetnom uslugom i vrhunski kvalitetnom hranom – originalnim planinskim specijalitetima i prekrasnim okruženjem planine Tare.

Dok sa terase apartmanskog objekta sa restoranom Tara Exclusive uživate u predivnom pogledu na okolne planinske vrhove Tare, opijeni prirodom, zelenilom i planinskim vazduhom, tarska ljuta šljivovica prepečenica ili klekovača najbolje greju.

Toplo preporučujemo da probate teleće pečenje /specijalitet kuće/, pršut, sir i kajmak, gibanicu, ali, ni u kom slučaju ne zaboravite da naručite čuvenu komplet lepinju sa kajmakom, pršutom i telećom močom, nadaleko poznat specijalitet užičkog kraja. Uz komplet lepinju odlično ide domaća rakijica i hladno kiselo mleko…

U ponudi hrane ovog poznatog restorana na Tari sledi kačamak sa sirom i kajmakom, razne supe i čorbe, suve šljive u slaninici, jagnjeće i teleće pečenje, pastrmka na žaru, sveže salate ili turšija, poslastice…..

Kod Kurte na Tari je uvek puno gostiju, zbog odlične domaće hrane koja je majstorski pripremljena i kvalitetnog smeštaja u novom i lepo uređenom objektu.

Apartmani Tara Exclusive na Kaluđerskim barama na Tari pružaju tokom čitave godine odlične uslove za prijatan, okrepljujući, aktivan i udoban boravak na Tari u 6 novih, prostranih i udobnih apartmana, opremljenih po visokim hotelskim standardima, sa centralnim grejanjem, parket podovima i tepisima, mini-barom, terasama, bežičnim internetom, kablovskim Total TV programima….

Apartmani tipa “suite” imaju nameštenu terasu i prostor za sedenje. Ispred objekta Tara Exclusive je prostrani besplatan parking na raspolaganju gostima. U okviru turističkog objekta apartmana Tara Exclusive na Tari je pomenuti tradicionalni restoran Kurta sa barom i dugom tradicijom i ugledom posluženja vrhunski ukusne hrane – lokalnih i internacionalnih jela pripremljenih od namirnica iz lokalne proizvodnje.

Iznajmljivanje automobila i brdskih biciklova se može organizovati u okviru objekta, a prehrambena prodavnica i zelena pijaca su u neposrednoj blizini.

Tokom boravka na Tari gosti uživaju u blagotvornim šetnjama po brojnim dobro obeleženim pešačkim stazama očuvane prirode Nacionalnog Parka Tara, jahanju konja u Konjičkom Klubu, avanturističkim sadržajima u prirodi pod nadzorom iskusnih profesionalnih instruktora avanturističkih sadržaja i rangerima – abseil – uspon uz stenu, zip line, paddling – veslanje na dasci, posmatranje medveda.

Sa Tare se mogu realizovati izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, posetiti Drvegrad Mećavnik, Zlatar, Zlatibor i Bajinu Baštu, ili se okupati na Perućačkom jezeru, 20 km od apartmana.

Gostoljubivi domaćini turističkog objekta Tara Exclusive na Tari organizuju ručak u prirodi sa nezaboravnim ukusima tradicionalnih srpskih jela.

Posebno zadovoljstvo najmlađih je zip line koji je često postavljen na obližnjem drveću, odakle je spust nezaboravno iskustvo. Svima koji žele istinski odmor, okrepljenje i opuštanje, apartmani Tara Exclusive na Tari predstavljaju odličan izbor.

SHARE IT: