Hotel Bela jela Lukovska Banja

Hotel Bela jela Lukovska Banja

Hotel „Bela Jela“ je nov udoban hotel 4 zvezdice u Lukovskoj Banji, na nadmorskoj vision oko 680 metara, u dolini Štavske reke, koja sa Trebinjskom rekom čini izvorišni krak Lukovske reke. Hotel Bela jela i Lukovska Banja se nalaze na istočnim padinama Nacionalnog parka Kopaonika /60 km/, okruženi planinama visine do 1300 metara, 300 km južno od Beograda, oko 100km od Kruševca i Leskovca i 35 km od Kuršumlije.

Luksuzni Hotel „Bela Jela“ u Lukovskoj Banji je okružen besprekorno čistom prirodom, toplim termomineralnim izvorima /37 izvora temperature od 28 do 69⁰C/, bujnim šumama, livadama i pašnjacima i svežim planinskim vazduhom, što tokom čitave godine čini odlične uslove za odmor, okrepljenje, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

Gosti Lukovske Banje uživaju u blagotvornim dejstvima lekovite vode bogate mineralima, isparenjima iz izvora termomineralnih voda i lekovitom blatu, što su tretmani koji pogoduju oporavku usled reumatskih oboljenja, astme, bronhitisa, dijabetesa, osteoporoze i osteopenije, svih vrsta sportskih povreda i preloma, kao i stanja nakon hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu, kožnih i ginekoloških bolesti, uz inhalaciju darovima koji dolaze direktno iz prirode.

Hotel Bela jela Lukovska Banja raspolaže sa 85 udobnih Standard soba, 8 apartmana i dva deluxe apartmana. Sve smeštajne jedinice hotela Bela jela imaju terasu sa prekrasnim pogledom na okolinu i uređene su u pastelnim tonovima, sa opremom i sadržajima po najviših hotelskim standardima – tepisi od zida do zida, udobni posebni ili king size ležajevi, garderober, besplatan bežični internet, LCD TV, mini bar, kupatila sa tušem, fenom za kosu, hotelskom kozmetikom, bade mantilom i papučama.

Apartmani Hotela Bela jela imaju prostranu spavaću sobu, dnevni boravak sa sedećom garniturom i ležajem na razvlačenje, aparat za pripremu kafe-čaja i kuhinju sa trpezarijom, što su odlični uslovi za prijatan porodični odmor. Udobna kupatila apartmana su opremljena Jacuzzi kadom. Svaki apartman ima prostranu terasu, što gostima omogućava uživanje u svežem vazduhu i planinskom pejzažu. Deluxe apartmani Hotela Bela jela u Lukovskoj Banji imaju dve spavaće sobe, dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, dva kupatila i prostranu terasu i pogodni su za boravak do 5 osoba.

Gostima Hotela Bela jela u Lukovskoj Banji se posužuju bogat i raznovrtan buffet doručak i večera, sa velikim izborom sveže i ukusne hrane pripremljene od lokalno proizvedenih namirnica.

Pored udobnog smeštaja, sadržaji Hotela Bela jela Lukovska Banja obuhvataju prekrasan otvoreno-zatvoreni termalni bazen, teretanu i moderan wellnes centar sa Jacuzzi kupkom, infracrvenom i finskom saunoma, parnim kupatilom, tepidarijumom i slanom sobom, gde se primenjuju terapije i vežbe u lekovitoj izvorskoj vodi temperature od 42-44°C, orginalnog hemijskog sastava, uz elektroterapiju, magnetoterapiju, peloidne obloge, ručnu masažu…..

Turistima, poslovnim gostima i pacijentima sa reumatskim i sličnim oboljenjima koji borave u hotelu „Bela Jela“ u Lukovskoj Banji su na raspolaganju Medicinski centar u kome se svakodnevno obavljaju pregledi banjskih lekara specijalista i vrše razni oblici tretmana i terapija: hidroterapije, peloidoterapije, elektroterapije, magnetoterapije, ultrazvučne terapije, fototerapije, kineziterapije, ručne masaže i klimatorijum.

Za prave gurmane i entuzijaste pored hotelskog restorana i barova posetiocima je dostupan i Etno restoran “Lukovske Kolibe”, koji se nalazi na rečnoj obali ušća Trebinjske u Lukovsku reku. Vešti kuvari ovde pod krošnjama bujnog zelenila pripremaju i krčkaju ukusna jela kopaoničkog kraja, posebno specijalitete ispod sača: jagnjetina i teletina ispod sača, pita “rednica”, kupus i pasulj prebranac, hleb ispod crepulje, domaći sir, kajmak i domaći sitni kolači….

Hotel „Bela Jela“ Lukovska Banja poseduje vidikovac na vrhu hotela gde se moze 3600 videti prekrasna planinska panorama okoline sa bujnim šumama, zelenilom i spustom od vrhova okolnih planina u prelepu dolinu.

Pored lepog pogleda, svežeg vazduha i mirne atmosfere u glavnom objektu Hotela „Bela Jela“ obuhvaćeni su restoran, wellnes bar i lobby bar, a za decu je posebno obezbeđena sala za zabavu i igraonica.

Tokom boravka u Hotelu Bela jela u Lukovskoj Banji gosti uživaju u blagodetima prirode i lekovite vode, šetnjama stazama zdravlja i poseti obližnjeg prirodnog fenomena Đavolje varoši ili crkve Svetog Mine u zaseoku Štave, nadomak Lukovske Banje. Veruje se da je crkva Svetog Mine sagrađena 37 godina posle Kosovske bitke, a predanje kaže da ovaj svetitelj čudotvorac koji pomaže onima koji su u nevolji. Posebnu kulturnu vrednost predstavljaju očuvane freske koje prikazuju scene iz života Svetog Mine, retko slikane u srpskim crkvama i manastirima.

SHARE IT: