Vila Jovan Ohrid

Vila Jovan Ohrid

Vila Jovan je kvalitetan objekat 3 zvezdice u istorijskom delu grada i predstavlja odličan izbor turista i poslovnih gostiju koji žele udoban i autentičan smeštaj u Ohridu – najpoznatijem turističkom centru Makedonije. Vila Jovan Ohrid se nalazi u tradicionalno uređenoj kući u starom delu Ohrida pod zaštitom UNESCO-a, koja je nedavno potpuno obnovljena u stilu građanske arhitekture 19. veka i svojim zanimljivim i ogirinalnim izgledom i sadržajima pleni posetioce. Grad i Ohridsko jezero se odlikuju brojnim specifičnostima, pa su 1980. godine upisani u Registar svetske prirodne i kulturne baštine pod starateljstvom OUN. Ohridsko jezero je veličinom, plavetnilom vode, biljnim i životinjskim svetom i spomenicima u priobalju, davno privuklo pažnju naučnika, posetilaca, ljubitelja prirode, istorije umetnosti i kulturnog nasleđa. Grad Ohrid oduševljava posetioce jedinstvenom arhitekturom, živopisnim kućama i uzanim ulicama pokrivenim kaldrmom i bogatom istorijom. Stari grad Ohrid, u kome se nalazi Vila Jovan je bio zaštićen sa svim strana visokim zidovima i kulama, u dužini od 3 km i u blizini ohridskog pritaništa. U stari grad se ulazilo kroz 3 kapije, od kojih je danas sačuvana samo Gornja kapija, u neposrednoj blizini Vile Jovan. Istorijski deo Ohrida, čije ulice vode ka Samuilovoj tvrđavi i crkvama se veoma razlikuje od novog dela grada. Sve ulice starog Ohrida su popločane kamenom, uglavnom su strme i uske. Iz uličica se odmah ulazi u kuće, od kojih pojedine imaju mala dvorišta, dok su neki prostori pretvoreni u brojne radionice starih zanata, ljupke prodavnice Ohridskog bisera i kujundžijske radnje, poslastičarnice, kafiće, restorane… Arhitektura starog dela Ohrida je izuzetno specifična i prepoznatljiva. Dominiraju kuće okrečene u belo, sa drvenim elementima masivnih greda i prozora i isturenim višim delovima, radi efikasnog korišćenja i povećanja prostora. Najkarakterističniji predstavnik originalne arhitekture istorijskog jezgra Ohrida je kuća porodice Robev iz 19. veka, u kojoj je dana Narodni Muzej i radionica ručne izrade papira.

Vila Jovan Ohrid ima recepciju sa suvenirnicom i 9 udobnih soba u originalnoj maloj zgradi sa četiri sprata. Do soba vode strme drvene stepenice koje su sasvim prilagođene nekadašnjem ambijentu građanske kuće, što tokom boravka posetiocima omogućava lep pogled na okolne zgrade starog jezgra i Ohridsko jezero. Sobe u objektu Vile Jovan Ohrid su opremljene stilskim nameštajem od drveta i uređene su u kombinaciji rustičnog ambijenta i modernih kupatila sa tušem. Svaka soba je klimatizovana i opremljena sadržajima za prijatan boravak u Ohridu – udobni veliki ili posebni ležajevi od drveta dvokrevetnih soba, prostor za odlaganje odeće i prtljaga, podne obloge, ćilimi i ručno tkani tepisi, moderna kupatila.                                                                                                                  Glavni trg u Ohridu udaljen je samo 30 metara od Vile Jovan, plaža je udaljena 8 minuta hoda, a do šetališta na obali Ohridskog jezera može se stići prijatnom šetnjom od 3 minuta. Ljubazni i preduzimljivi vlasnici i profesionalno osoblje ovog zanimljivog turističko-ugostiteljskog objekta u Ohridu čini sve da boravak u Ohridu tokom čitave godine učine funkcionalnim i nezaboravnim. Uz Vilu Jovan je deo ponude Vila Čun, na ohridskoj promenadi pored jezera, sa smeštajem na spratu i restoranom u prizemlju koji poslužuje autentična makedonska jela i odlična vina u predivnoj atmosferi čuvene makedonske muzike. Vila Čun Ohrid raspolaže sa 4 luksuzne sobe iz kojih se pruža prelep pogled na Ohridsko jezero, sopstvenim parkingom za vozila i restoranom u kome gosti uživaju u doručku ili makedonskim jelima i omiljenom piću na prijatnoj terasi. Iz svake sobe Vile Čun se pruža romantičan pogled na jezero. Vila Čun Ohrid je udaljena 5 minuta hoda od plaže, a do centra i starog grada se stiže za par minuta prelepe šetnje. Pored srdačnih i predusretljivih vlasnika i profesionalnog osoblja, udobnog smeštaja sa nezaboravnim pogledom i odličnom ponudom hrane, Vila Jovan i Vila Čun u Ohridu uživaju najlepše položaje u Ohridu i na šetalištu uz jezero, garantujući kvalitetom usluge da se gosti sa zadovoljstvom vraćaju.

Sadržaji Vile Jovan i Vile Čun Ohrid : nepušačke sobe, internet i klimatizacija u svim javnim prostorima, bogat tradicionalni doručak, a la carte restoran, recepcija i posluženje u sobi – room service tokom 24h.

SHARE IT: