Turističko – sportski centar Balašević Rtanj

Turističko – sportski centar Balašević Rtanj

Turisticki centar i motel “BALAŠEVIĆ “se nalazi na planini Rtanj, jednoj od najlepših planina u Srbiji, oko 200 km jugoistočno od Beograda. Turisticka celina Balaševic Rtanj predstavlja izuzetan spoj brojnih prirodnih lepota u službi zdravlja, okrepljenja i odmora. Planina Rtanj pripada Karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak (1570 m) predstavlja jedinstveni prirodni fenomen kraškog reljefa. Severna strana Rtnja prekrivena je šumama i pašnjacima, obrasla autohtonim biljnim vrstama i obiluje izvorima pitke vode, što predstavlja idealne uslove za aktivnosti i okrepljenje u prirodi i doprinosi boravku sa nezaboravnim doživljajem.

U okviru kompleksa Turistickog centra i Motela “Balaševic” Rtanj obezbeđen je udoban smeštaj u 10 novosagrađenih udobnih bungalova, okruženih mirisnom prirodom i sa pogledom na jedinstveno lepu i misticnu planinu Rtanj. Smeštajni kapacitet turistickog centra Balasevic Rtanj u centralnoj zgradi cini 3 dvokrevetne sobe, 1 trokrevetna i 6 soba sa francuskim ležajem, opremljene masivnim drvenim nameštajem i udobnim kupatilima, TV i telefonom. “Hajdučka kuća” je deo celine turisticko-sportskog centra Balaševic koji takode pruza udoban smeštaj u 13 kompletno moderno opremljenih soba /SAT TV, telefon, kupatilo/, kapaciteta 30 ležajeva. Restoran Hajducke kuce ima kapacitet 250 mesta i pruža mogućnost uspesne organizacije poslovnih ručkova, banketa, koktela i drugih raznovrsnih skupova sa posluženjem izvanrednih tradicionalnih jela i zdrave hrane. U baru turisticko-sportskog centra Balasevic se za posebno uzivanje preporučuju različite vrste domaćih biljnih čajeva sa lekovitim i okrepljujucim dejstvima, medu kojima je svakako jedinstveni Rtanjski caj. Centralni restoran turistickog centra Balaševic je prijatne unutrašnjosti tradicionalnog stila i kapacitetom od oko 200 mesta preporučuje posetiocima tradicionalni srpski meni. U susednoj maloj sali kapaciteta oko 30 mesta, ciju prijatnost i toplinu upotpunjuje autenticni kamin, organizuju se manji skupovi. Jedinstvenu odliku zanimljive turisticko-sportske celine Balaševic Rtanj cini tradicionalni vajat sa oko 30 mesta, u kome posetioci mogu samostalno pripremati tradicionalne srpske specijalitete. Prijatan boravak na Rtnju upotpunjava mogucnost korišcenja parnog kupatila, jacuzzija, saune i teretane, kao i nedavno izgradenog otvorenog bazena sa udobnim lezaljkama i nadstrešnicom i pokrivenim delom Wellness centra, sa hidromasaznim prostorima, što ga cini zanimljivim sadrzajem tokom lošeg vremena. Posetiocima su na raspolaganju izuzetno kvalitetni sportski tereni za tenis i zajednicke sportove, u okviru Turisticko-sportskog centra Balasevic.

Zanimljiva mesta : arheološko nalazište Felix Romulijana Gamzigrad, Narodni muzej Zajecar, obliznje lovište površine 6368ha, je bogato raznovrsnom divljači /srne i divlje svinje/ ; Lovište Zlotske šume – Crni vrh na masivu planine Kučaj, oko 20 km od Bora, zauzima 15 447 ha brdsko-planinskog područja. U najpoznatijem ograđenom lovnom reviru Dubašnica, povrsine 800 ha se love muflon, evropski jelen, jelen lopatar. U otvorenom delu lovišta dozvoljen je lov na srne, divokoze i divlje svinje; Lazareva pecina; Okolina Motela Rtanj pogodna je za prijatne setnje, laganu relaksaciju uz sakupljanje lekovitog bilja i sumskih plodova, tradicionalni rucak na otvorenom i/ili ekstremne sportove – paraglajding i planinarenje.

 

SHARE IT: