Šljivovica seosko domaćinstvo 133 Zlatibor

Šljivovica seosko domaćinstvo Zlatibor 133

Zlatibor seoski turizam – selo Šljivovica Zlatibor – PANACOMP seosko domaćinstvo 133

Selo Šljivovica je lepo poznato selo zlatiborskog okruga, koje se nalazi na putu iz Užica prema Nacionalnom Parku-planini Tari, te dalje prema Bosni i Hercegovini, na magistralnom putu prema Mokroj Gori, 15 km od centra Zlatibora. U Selu Šljivovici se nalazi umetnička Galerija “Tijanića vodenica”, a svakog maja se tradicionalno održava čuveni Sajam domaće rakije šljivovice i drugih proizvoda od voća, kao na primer “vodnjika, koja se sastoji od divljih jabuka, trnjina, drenjina, venje, mušmula, kruški takiša”.

Veoma napredno i lepo uređeno seosko domaćinstvo je smešteno u zlatiborskom kraju, na prekrasnoj visoravni Lokva, na nadmorskoj visini od 900 metara. U novoj kući vrednih domaćina, potpuno okruženo cvećem i zelenilom, je na prvom spratu apartmanski smeštaj kategorije 4 zvezdice, tri dvokrevetne sobe, sa internetom, posebnim lepo uređenim kupatilima i opremljenom kuhinjom. Domaćini se uspešno bave poljoprivredom i otkupom gljiva, a gostima služe isključivo domaće proizvode koje samostalno proizvode – vino, šljivovicu, med, domaću pogacu, sir, kajmak, dimljenu pršutu, gibanicu, zeljanicu, jagnjetinu, prasetinu, zimnicu…. Tokom boravka u ovom prekrasnom tradicionalnom seoskom domaćinstvu i Zlatiborskom okrugu toplo preporučujemo posetu Mokre Gore i Šarganske osmice, Radionici za obradu stakla Tiffany u Tripkovi, planini Tari i sušari u selu Mušvete koja proizvodi dalmatinsku pršutu i dimljene proizvode vrhunskog kvaliteta, što je nezaboravno iskustvo, koje izuzetno prija….

Aktivnosti : šetnje, planinarenje, kupanje u jezeru Vrutci, izleti u regiju Zapadna Srbija /Nova Varoš, Manastir Mileševa, Muzej na otvorenom Staro Selo Sirogojno, Drvengrad Mokra Gora, vožnja Šarganskom osmicom“, kupanje u “Jokinom Vrelu”…
Obližnja zanimljiva mesta : “Jokino Vrelo”, Mećavnik Drvengrad, Šarganska osmica, jezero Vrutci…

SHARE IT: