Sirogojno apartmani Zlatibor

Zlatibor seoski turizam – selo Sirogojno – apartmani 087

U okviru zaštićene zone etno naselja “STARO SELO SIROGOJNO”, nalazi se privatan apartmanski smeštaj u vlasništvu marljive porodice koja se preko trideset godina uspesno bavi turizmom, za koji gosti govore da je najkvalitetniji u kraju. Gostima su na raspolaganju luksuzno opremljeni apartmani rustičnog stila sa drvenim nameštajem, podnim i zidnim drvenim oblogama, ukupnog kapaciteta 10 ležaja u 3 sobe, sto je veoma pogodno za porodični odmor /lux grand apartman sa 4 ležaja i 2 lux mini apartmana sa po 3 ležaja/. Svaka jedinica ima prijatan dnevni boravak /lux-grand sa kaminom u prijatnom dnevnom boravku/, potpuno opremljenu kuhinju, prostrana komforna kupatila, TV i balkon sa predivnim pogledom na okolinu. Gosti mogu da biraju da sami pripremaju hranu ili koriste bogat polupansion /dorucak i vecera/ u obližnjem tradicionalnom restoranu “Moj zavičaj”, koji je više od 50 godina poznat gostima iz čitavog sveta po svojim nezaboravnim tradicionalnim specijalitetima. Svaki gost je dočekan tradicionalnom srpskom dobrodošlicom : pogača, rakija i so, posluženi od strane dece obučene u narodnu nošnju. Posetioci mogu da uživaju u obrocima pripremljenim na starinski način u restoranu ili u prirodi iz keramičkih posuda korišćenjem drvenog pribora.

Za najavljene grupe gostiju možemo organizovati jedinstveno predstavljanje izrade, traditionalnih zanata i ručnih radova, uz mogućnost kupovine svetski poznatih ručno pletenih jakni, džempera, suvenira i drugih vunenih predmeta visokog stila, izgleda i kvaliteta /ručno štrikani džemperi i drugi predmeti od vune ugledne firme Sirogojno Style, predmeti od drveta, Sirogojno Company sušeno voće – maline, kupine, borovnice, slatka i džemovi…/. Muzej na otvorenom “Staro selo Sirogojno” u Sirogojnu je jedinstven u Srbiji i svakako izuzetno zanimljiva turistička destinacija, a naše omiljeno i često, sa radošću korišćeno, odredište brojnih turističkih programa.

Aktivnosti : istraživanje prirode, pešačenje i trčanje mirisnim livadama i kroz šumu, planinarenje, vožnja bicikla, sakupljanje lekovitog bilja, speleologija, Gosti prilikom boravka u Sirogojnu, mogu posetiti i brojne prirodne i kulturne znamenitosti : Stopića pećinu, crkvu u Dobroselici, srednjevekovnu crkvu u Karanu i crkvu Svetog Petra i Pavla iz 18. veka.

SHARE IT: