Rudno seoski turizam – seosko domaćinstvo 079

Rudno seoski turizam – seosko domaćinstvo 079

Seosko turističko domaćinstvo PANACOMP 079 vredne porodice Šekler u prekrasnom golijskom selu Rudnu omogućava izuzetno prijatan, okrepljujući i aktivan odmor tokom čitave godine, zahvaljujući kvalitetu usluga, raznovrnim prirodnim i kulturnim vrednostima sela i prirodnog okoline, ali i mogućnosti upoznavanja seoskog života. U blizini objekata za izdavanje-brvnara su prostrani pašnjaci, livade i šume, na kojima se napasaju krave i ovce, a domaćini su uvek radosni da gostima pokažu način pripreme sira i kajmaka na tradicionalni način. Rudno je selo na planini Radočelo, poznato kao mesto koje ima najviše sunčanih dana u Srbiji i posebnu “ružu vetrova”, pogodnu za lečenje oboljenja disajnih organa.

Ovo autentično seosko rudnjansko domaćinstvo je poznato po tradicionalnom restoranu sa oko 100 mesta u kome se poslužuju isključivo ukusni srpski specijaliteti. Domaćica Milijana je pobednica brojnih seoskih i gastro takmičenja, među kojima je poznata serija “Kuhinja moga kraja”.

Ovo seosko turističko domaćinstvo na Goliji pruža dve vrste smeštaja – smeštaj u “staroj kući” sa posebnim ulazom, građenoj tridesetih godina 20. veka, sa dve dvokrevetne sobe i jednom trokrevetnom sobom, dnevnom sobom i kupatilom. Drugu vrstu smeštaja čine tri brvnare izrađene od najkvalitetnijeg drveta ovog kraja, koje su veoma su pogodne za boravak porodica i romantični odmor. Veća brvnara je izgrađena od čamove građe i ima dva petokrevetna apartmana, koji se sastoje od dve spavaće sobe – jedna sa francuskim ležajem i druga sa tri posebna ležaja. U apartmanima je kupatilo sa tušem, trpezarija i dnevna soba sa TV-om. Ostale dve manje brvnare imaju dnevnu sobu, spavaću sobu sa dva ležaja i kupatilo sa tušem. Posebna pogodnost za prijatan boravak gostiju su mogućnost raznovrsnih okrepljujućih aktivnosti u prirodi, bezbrižna igra na dečijem igralištu u dvorištu, kao i nenadmašno ukusni tradicionalni specijaliteti, koje vredni mladi domaćini pripremaju isključivo na autentičan način, od namirnica proizvedenih u ovom zdravom i vrhunski lepom podneblju : domaća pogača, kačamak, proja, sir, kajmak, kiselo mleko, dimljeno meso, jagnjetina i teletina ispod sača, tradicionalna jela, slatko od divljih jagoda, povrće i voće, … prirodni sokovi od borovnice i maline, odlične domaće rakije i med…. koji su proslavila Rudno u Srbiji, ali i u inostranstvu !!!!

Aktivnosti : poseta manastira Studenica i Gradac, sakupljanje lekovitog bilja, šumskog voća, pečuraka, lov, ribolov, šetnja, plastenje sena, kosidba, biciklizam, kulinarske radionice i radionice starih zanata i rukotvorina, skijanje…

Obližnje znamenitosti : Manastir Gradac, Manastir Studenica, Stara i Nova Pavlica, Đurđevi Stupovi, Petrova crkva i manastir Sopoćani, kanjon reke Izubre, Novi Pazar…

SHARE IT: