Ribarska banja

Ribarska banja

Ribarska Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, 210 km južno od Beograda, na 540 metara nadmorske visine šumovitih padina planine Jasterbac. Jednostavno je dostupna autoputem Beograd-Niš preko Kruševca (34km) kao i železničkom linijom Beograd-Niš.

Prirodne lekovite karakteristike Ribarsk Banje : u Ribarskoj Banji postoji šest mineralnih izvora čija temperatura iznosi od 38 do 42°C. Ribarska Banja ima jedan od najsavremenijih zdravstvenih centara u Srbiji i poznata je kao jedinstvena turistička destinacija, sa čijom lekovitom vodom se mogu meriti jedino čuveni izvori u francuskim Pirinejima. Ribarska Banja je proglašena banjskim i turističkim centrom Srbije, zahvaljujući bogatstvu gustih okolnih šuma i čistom planinskom vazduhu.

Medicinske indikacije Ribarske Banje : stanja nakon koštanih preloma i operativnih zahvata, deformacije kičme, koštano-zglobna oboljenja, degenerativna oboljenja, slabosti koštano-mišićnog sistema nastale posle povrede ili operacija, hemiplegias, hemipareses.

Načini lečenja: Kvalitetan hotelski i privatni smeštaj na raspolaganju tokom čitave godine. Bolnica je opremljena savremenim aparatima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju za tretman bolesnika: Hidro terapijom, Foto terapijom, Laser terapijom, Magnetnom terapijom, Kinezi terapijom, Sono terapijom.

Zanimljiva mesta: Bogat kulturno-umetnički program “Kulturno leto u Ribarskoj Banji” nadaleko je poznat. Na otvorenoj i zatvorenoj pozornici prisutna su gostovanja kulturno umetničkih društava iz svih delova Srbije i inostranstva, pozorišne predstave profesionalnih i amaterskih pozorišta, književni susreti, estradna i etno muzika, festivali tradionalne hrane, starih zanata i muzike, umetničke izložbe i likovne kolonije.Posebna turistička ponuda predstavlja organizovana poseta manastirima Svetog Romana i Pokrova Presvete Bogorodice u Đunisu, nedaleko od RibarskeBanje.

 

SHARE IT: