Pirot seosko domaćinstvo – Apartman 205 selo Vrelo

Pirot seosko domaćinstvo 205 – Apartman selo Vrelo

Udoban objekat za odmor /najam apartmana/ se nalazi na uzvišenju iznad Dojkinačke reke u naselju Vrelo na Staroj Planini, na oko 730 metara nadmorske visine, između sela Brlog i Visočke Ržane, 33 km istočno od Pirota. Apartman u Vrelu na Staroj Planini se sastoji od 2 apartmana, od kojih je jedan u prizemlju, a drugi na spratu, okružen raskošnom listopadnom i borovom šumom. Apartman u prizemlju je izgrađen od prirodnih materijala i obuhvata prostrani dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, običnim trosedom i dvosedom na razvlačenje i malu potpuno opremljenu kuhinju – šporet na drva, električni šporet i frižider. Lepo uređeno kupatilo je sa tuš kabinom. Spavaća soba ima francuski ležaj i garderober.

Ovaj apartman u naselju Vrelo na Staroj Planini je izuzetno pogodan za porodični odmor i udoban boravak 4 do 6 osoba. Prednost odmora ili boravka u ovom apatmanu na Staroj planini je besprekorno mirno i čisto prirodno okruženje, u kome gosti – kažu da – spavaju kao bebe !  Ispred glavnog ulaza je veliki trem sa prekrasnim pogledom na Dojkinačku reku, opremljen garniturom za sedenje. Sa bočne strane ulaza u kuću je otvoren prostor sa još jednom baštenskom garniturom i velikim ozidanim roštiljem. Ovi prostori apartmana Vrelo na Staroj Planini su omiljeni gostima, koji ovde provode ceo dan, istinski uživajući u gastronomskim specijalitetima, okrepljujućem planinskom vazduhu i u prekrasnoj očuvanoj prirodi Stare planine.

Vrelo je predivno pirotsko izletište i staroplaninsko mesto zа okrepljujucu šetnju, odmor, rekreаciju, biciklizаm, lov i ribolov. Područje Vrela na Staroj Planini je poznato “carstvo” potočne pаstrmke jer u periodu od mаrtа do oktobrа mesecа ovаj deo Stаre plаnine pružа odlične mogućnosti zа sportski ribolov i mušičаrenje, pre svegа potočne pаstmke. Tokom boravka u apartmanu Vrelo u Visočkoj Ržani se gostima preporučuje upoznavanje izuzetno bogatog kulturnog nasleđa Pirota i Stare Planine – obližnji manastir Presvete Bogorodice u Visočkoj Ržani, manastir Svetog Jovana Bogoslova u selu Poganovu, manastir Svetog Đorđa u selu Temska, manastir Uspenja Bogorodice u Sukovu i jedinstvena pećinska Crkva Svetih Petra u ataru sela Rsovci. Osim toga, gostima su izuzetno zanimljive znamenitosti, brandovi i manifestacije Pirota po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv – Muzej Ponišavlja, Crkva u Tijabari, radionica tkanja ćilima Damsko srce, radionice peglane kobasice, radionica proizvodnje čuvenog staroplaninskog kačkavalja, radionica izrade pirotske grnčarije, dobro očuvano kameno selo Gostuša, čarobni staroplaninski vodopadi – Činguljski skok na Toplodolskoj reci, Piljski vodopad, vodopad Tupavica u selu Dojkinci, kanjon reke Visočice, klisura reke Temštice, klisura Rosomačke reke, klisura Vladikine ploče, klisura reke Jerme, klisura Gradašničke reke…

SHARE IT: