Logos Konačište Selo Ljubiš

Logos Konačište Selo Ljubiš

Ljubiš je živopisno starovlaško zlatiborsko selo nestvarne lepote, smešteno između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova, poznato i kao prestonica pastmke i gastronomska oaza ovog prekrasnog gorštačkog kraja. Ljubiš se ljupko zlatiborsko selo na 840 metara nadmorske visine, od centra Zlatibora udaljeno oko 25 kilometara. Ljubiš je malo i lepo uređeno selo u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, u jugoistočnom delu Zlatiborske visoravni, oko 30 km jugoitočno od poznatog planinskog turističkog centra Zlatibora, na putu od Zlatibora ka Novoj Varoši.  Iz Ljubiša potiču poznate i ugledne ličnosti Ljubivoje Ršumović – dečiji pesnik, Miladin Pećinar – akademik i velikan moderne hidrotehnike u Srbiji i regionu Balkana, general Krsta Smiljanić… Prema legend, selo Ljubiš je dobilo naziv po neostvarenoj ljubavi dvoje mladih koji su se mnogo voleli, ali je sudbina učinila da njihova ljubav ostane samo želja. Selo Ljubiš odlikuje bogаtstvo i rаznovrsnost flore, jer je poznato po gustim šumama crnog bora i obilju lekovitog biljа, pečurаkа i šumskog voćа.

Turistički objekat Logos u Ljubišu sa ukusom objedinjuje tradicionalnu i modern atmosferu, koja gostima pruža osećaj  kao kod kuće. LogoS raspolaže sa 40 ležaja, organizovanih u 4 udobna apartmana i 8 soba. Sve smeštajne jedinice objekta Logos Ljubiš imaju sopstveno kupatilo sa tušem i LED TV. Većina soba objekta Logos ima terase, sa kojih se pruža prekrasan pogled na okolinu. Dvokrevetne sobe su pogodne su za boravak dve osobe, jer imaju dva posebna ležaja, sopstveno kupatilo, garderober, LED TV i terasu. U dvokrevetnim sobama postoji mogućnost korišćenja pomoćnog ležaja. U porodičnim sobama turističkog objeka Logos može boraviti 3 do 5 osoba, jer obuhvataju dve odvojene prostorije u potkrovlju, opremljene posebnim ležajevima, zajedničkim garderoberom i kupatilom, LED TV-om i klima uređajem. Udobni trokrevetni i petokrevetni apartmani mogu da prime do 6 gostiju. Apartmani imaju dve spavaće sobe, od kojih je jedna sa francuskim ležajem, a druga sa jednim, odnosno tri posebna ležaja. U dnevnom boravku se nalazi sofa ležaj na razvlačenje. Svaka soba ima radni sto i ogledalo. Oba tipa apartmana su opremljena LED TV-om, sopstvenim kupatilom, garderoberom, sigurnosnim sefom, a tri od četiri apartmana imaju svoju terasu.

U prijatnom ambijentu restorana Logos sa kaminom ili na restoranskoj terasi se organizuju raznovrsni događaji, proslave, promocije…. Gostima koji borave u turističkom objektu Logos Ljubiš se poslužuje pansionska ishrana po želji: noćenje sa doručkom, polupansion (dva obroka) ili puni pansion (tri obroka). Restoran turističkog objekta Logos ima kapacitet 80 mesta sa kaminom i veliku restoransku terasu sa pogledom na ribnjak, kao i aperitiv bar. To su omiljena mesta su okupljanja i društvenih aktivnosti gostiju i realizacije raznih događaja, proslava, poslovnih ručkova…

LogoS uspešno kombinuje tradicionalnu i modernu atmosferu koja tokom čitave godine ispunjava očekivanja, želje, potrebe i zahteve ljubitelja prirode i gostiju koji žele boravak u očuvanom prirodnom ambijentu. Logos Ljubiš je veoma pogodan je za odmor porodica sa decom, uspešnu realizaciju dečijih kampova i nastave-obuke-škole u prirodi, ili organizaciju poslovnih skupova – team building programa, seminara, obuka, boravka organizovanih grupa penzionera, planinara, istraživača prirode i…svih gostiju koji istinski uživaju u prirodi.

Teretana turističkog objekta Logos je opremljena vrhunskim spravama za vežbanje, dok su Jacuzzi i sauna su na raspolaganju gostima koji vole ove aktivnosti, sa otvorenim bazenom koji posebno prija tokom letnjih meseci.

LogoS  je okružen netaknutom prirodom i brojnim sadržajima, znamenitostima i lokalitetima koje vredi posetiti. Iznad samog objekta Logos Ljubiš je vidikovac sa koga se pruža veličanstven pogled na okolne planinske vrhove pod gustom borovom šumom. Uz LogoS se nalazi ribnjak u kom se uzgaja pastrmka, koja je obavezni deo nenadmašne originalne gastronomske ponude. Pored pastrmke se gostima poslužuju ukusni tradicionalni specijaliteti – komplet lepinja, dimljena pršuta, proja, gibanica, sir, kajmak, raznovrsne salate, jagnjetina, teletina…. Žubor vode sa ribnjaka  dodatno doprinosi opuštanju gostiju i uživanju u vrhunski mirnom prirodnom ambijentu.

Nedaleko je lepa crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, podignuta 1924. godine u stilu srednjovekovne raške arhitekture, prema projektu inžinjera Miladina Pećinara. Za goste avanturističkog duha, na oko 2 km od LogoS-a je Zip line koji pruža nezaboravne uzbudljive doživljaje. Na svega nekoliko kilometara od Logosa u Ljubišu je i vrh Čigota koji je, između ostalog, i zaletište za paraglajdere. Obližnje selo Gostilje sa svojim prekrasnim vodopadom na reci Vrelo je pravi izazov za ljubitelje “neukroćene” prirode. Gostima koji borave u objektu Logos takođe toplo preporučujemo posetu Stopića pećine. Centar Zlatibora nije daleko, kao ni poznati ski centar Tornik. Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno, Šarganska osmica i Specijalni Rezervat prirode Uvac su dodatni lokaliteti u okolini koji obogaćuju turističku ponudu zlatiborskog kraja, jer je LogoS  mesto odakle i zahvaljujući kome ćete ih upoznati.

SHARE IT: