Konak u Guči i Restoran Zlatibor Guča

Konak u Guči i Restoran Zlatibor Guča

Porodični motel restoran „Zlatibor“ smešten je u centru Guče, male živopisne varošice u centralnoj Srbiji, svetski i nadaleko poznate po zvucima trube! Restoran Zlatibor u Guči se prepoznaje po specifičnom etno ambijentu, koji podseća na domaćinstva starih seoskih porodica Srbije, jer ga krase autentični predmetni stanovništva ovog područja. Tradicija duga više decenija je garancija kvaliteta usluga koje očekuju posetioce ovog udobnog turističko-ugostiteljskog objekta u Guči, jer je brižljivo čuvaju svi članovi vredne porodice Udovičić. Poverenje gostiju je sticano od davne 1939. godine i ono se, baš kao i kulinarsko umeće i strogo čuvane recepture ukusnih jela, prenosi sa generacije na generaciju. Bogata ponuda domaćih jela i izvrsnih voćnih rakija, pripremljena isključivo od namirnica iz lokalne proizvodnje, obećavaju gostima nezaboravni gastronomski užitak – kajmak, sir, gibanica, proja, heljdopita, dimljena pršuta, ovčetina i govedina, svadbarski kupus, jagnjeće, teleće i praseće pečenje, raznovrsne sveže salate i turšije, podvarak, tradicionalne poslastice sa malinom, suvom šljivom i drugim voćem…. uz koje izuzetno prijaju domaća šljivovica ili rakija od jabuke, koje su zaštitni znak dragačevskog kraja.

Neposredno uz restoran „Zlatibor“ u Guči su i udobne sobe za izdavanje 11 dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilima. Sobe Konaka u Guči su opremljene u etno stilu i imaju udobne ležajeve, parno grejanje i posebna kupatila sa tuševima. Sobe su povezane drvenim stepeništem i imaju male terase, sa kojih se pruža pogled na Guču i omogućava prijatnu pauzu i odmor između neverovatnih trubačkih nastupa. Restoran ima prostranu baštu sa centralnim ognjištem i predstavlja prijatno mesto za omiljeno piće ili uživanje u nezaboravnim zvucima trube.

Gostima su tokom boravka u Konaku Guča na raspolaganju brojne zanimljive aktivnosti – izleti do Ovčarsko-Kablarske klisure, Zlatibora, Tare i Zlakuse, šetnje obeleženim pešačkim i planinarskim stazama, vožnja brdskog bicikla, jedinstvene radionice folklora i muzike – pod vođstvom gostoprimljivih lokalnih umetnika i vrhunskih majstora trube, kulinarske radionice – takođe pod vođstvom vrednih domaćina konaka, sakupljanje lekovitog bilja i sena, branje maline i drugog voća, pečenje rakije, stari zanati.. Vlasnici Konaka u Guči, sa Turističkom Organizacijom Guče su u oktobru pripremili i realizovali nezaboravno studijsko putovanje za tour operatore i novinare regiona Balkana, čije nesvakidašnje zanimljive aktivnosti direktnog učešća u doživljajima sviranja trube i tradicionalnih instrumenata, učenja igranja srpskog kola i kulinarske obuke su svim učesnicima pružile neopisivu zabavu, druženje i uživanje  !!

Truba poziva posetioce u Guču tokom čitave godine, a vredni domaćini – vlasnici Konaka u Guči sa restoranom Zlatibor sa posebnom radošću i jedinstvenim gostoprimstvom omogućavaju idealne uslove za odmor i opuštanje!

SHARE IT: