Klatičevo seoski turizam 014 Gornji Milanovac

Klatičevo seoski turizam 014 Gornji Milanovac

KLATIČEVO je pitomo šumadijsko selo, 6 km od Gornjeg Milanovca na putu za Takovo, u dolini reke Dičine, sa predivnim pogledom na obližnja šumovita i valovita uzvišenja pokrivena livadama i zelenilom. Boravak ili porodični odmor u seoskom turističkom domaćinstvu šumadijskog stila i sadržaja Tri hrasta u selu Klatičevu kod Gornjeg Milanovca pruža izuzetne mogućnosti za okrepljenje, podmlađivanje i pravi odmor, zahvaljujući visokom kvalitetu usluga, smeštaja i ishrane, kao i blagotvorenom lepo i mirnom okruženju. Do ovog prijatnog seoskog turističkog domaćinstva se jednostavno stiže Ibarskom magistralom iz Beograda prema Gornjem Milanovcu posle oko 130 km, kroz prekrasne predele Šumadije.

Smeštaj autentičnog šumadijskog seoskog stila Tri hrasta u Klatičevu je prilagođen evropskim standardima, koje tokom čitave godine sa radošću koriste brojni domaći i inostrani gosti. Domaćica Gordana govori engleski i italijanski jezik i nenadmašna je kuvarica. Gostima su na raspolaganju, u centralnom delu kuće za izdavanje tri prijatno uređene dvokrevetne sobe i jedan prostrani apartman, uređeni u tradicionalnom stilu i sa opremom od drveta i prirodnih materijala, sa upotrebom jednog kupatila. Spuštajući se uređenom baštom punom voća, cveća i zelenila, pored staze uz bazen, stiže se do dva trokrevetna luksuzno opremljena tradicionalna vajata sa posebnim kupatilima i pojedinačnim ulazom, kao i novog prostranog drvenog vajata sa četiri dvokrevetne sobe i jednom jednokrevetnom, takođe sa sopstvenim kupatilima i saunom. Pored uživanja u očuvanoj prirodi šumadijskog sela Klatičeva i lepe okoline, gosti tokom letnjih meseci koriste bazen u centralnom delu imanja i lepo uređenom dvorištu punom cveća, kao i teren za boćanje. Centralno mesto druženja tokom letnjih meseci je velika trpezarija i otvorena terasa, na kojoj vredna domaćica Gordana služi nezaboravne tradicionalne šumadijske specijalitete, obično sa uslugom polupansiona – doručak i večera, zbog obilnih porcija.

Ovo ljupko seosko domaćinstvo i šumadijska okolina predstavljaju pravu bajku i tokom zime, kada zimske večeri uveseljava pucketanje vatre iz kamina u dnevnom boravku. Gosti se u ovo veselo seosko domaćinstvo sa radošću vraćaju, da ponovo dožive nezaboravan odmor, obogaćen užicima, opuštanjem ili zabavom…. što je uvek novo iskustvo za pamćenje…, a PANACOMP ga obilato koristi u svojim turama, kao mesto odmora, osveženja i dobrog obroka… Seosko turističko domaćinstvo Tri hrasta, vrednih domaćina iz Klatičeva je dobitnik prestižne nagrade Turističke Organizacije Srbije Turistički cvet za 2012. godinu, za visok kvalitet usluga koje pruža svojim gostima i unapređenje turističke ponude Srbije ! Gosti kažu da je nagrada potpuno zaslužena !

Aktivnosti : šetnje kroz šumu ili prostranim livadama punim poljskog cveća, vožnja biciklom, muža koza, sakupljanje lekovitog bilja, pecanje, lov, boćanje, interaktivne radionice – kulinarske, muzičke, slikarske …

Zanimljiva mesta : Takovo, Crkva u Savincu, Koštunići, manastir Vraćevšnica

Evo jednog od brojnih utisaka gostiju koji su boravili u ovom prekrasnom seoskom turistickom domaćinstvu :

Poštovani, želeo bih da se zahvalim na predivnom vikendu koji smo proveli u gostima kod fenomenalne gdje Goce u Klatičevu. Ovo je bio odmor koji se pamti. Želeo bih još jednom da se zahvalim Gordani i agenciji panacomp koji su nam omogućili da se ovako lepo provedemo, odmorimo i što je najvažnije steknemo nove prijatelje. Hvala bili ste fenomenalni, od srca ću vas svima preporučiti

Tatjana i Branislav Izda – HVALA

SHARE IT: