Ivanjički konaci Ivanjica Raščići

Ivanjički konaci Ivanjica Raščići

Ivanjički konaci su jedinstvena moderno-rustična luksuzna turistička celina, kategorije 4 zvezdice u Ivanjici. Kompleks Ivanjičkih konaka se nalazi u centralnoj Srbiji, u na nadmorskoj visini od 700 metara, u majušnom selu Raščići, 5 kilometara od centra Ivanjice, okružen plodnim malinjacima i prekrasnim pašnjacima, livadama i šumama. Do Ivanjičkih konaka u Ivanjici se stiže vijugavim, dobrim asfaltnim putem, skretanjem sa magistralnog puta od Ivanjice prema Guči – metropoli trube. Kompleks Ivanjički konaci obuhvataju smeštajni kapacitet od 12 luksuznih apartmana i dve sobe u susednoj kući, opremljenih najsavremenijom opremom, udobnim drvenim nameštajem i zanimljivim skladom tradicionalnih i modernih sadržaja, sa prekrasnim pogledom na okolne planine. Struktura apartmana kompleksa Ivanjički konaci pruža udoban odmor i prijatan boravak za oko 40 gostiju : 4 dvokrevetna apartmana, 4 trokrevetna apartmana, 2 četvorokrevetna apartmana i 2 petokrevetna apartmana. Kompleks apartmana Ivanjičkih konaka u Ivanjici takođe obuhvata i posebnu, lepo uređenu kuću, sa prostranim dnevnim boravkom i kaminom, kuhinjom, kupatilom i dve spavaće sobe – dvokrevetna i trokrevetna soba, i prostranom terasom sa nadstrešnicom, odakle se pruža prekrasan pogled na okolne planinske vrhove. Svi apartmani kompleksa Ivanički konaci imaju jednu ili dve sobe, posebno kupatilo, malu kuhinjicu i mogućnost dodavanja ležaja. Svi apartmai kompleksa Ivanjički konaci imaju klima uređaj, udoban nameštaj od drveta, brzi bežični internet, kablovku TV sa preko 60 kanala, udobno kupatilo sa fenom za kosu.

Uz restoran je letnjikovac površine 120 m2, zatvoren sa tri strane, koji predstavlja pogodan prostor za uspešnu organizaciju raznovrsnih događaja, seminara, prezentacija i proslava. Ivanjički konaci u ponudi imaju i odvojenu kuću sa prostanom dnevnom sobom sa kaminom, komfornim kupatilom i kuhinjom, dve spavaće sobe – dvokrevetnu i trokrevetnu sobu – i veliku natkrivenu terasu sa koje se pruža prekrasan i nezaboravan pogled na Javor, Mučanj i Jankov kamen – najviši vrh veličanstvene planine Golije. Ovaj jedinstveno prijatan, luksuzno opremljen seoski turistički kompleks u Ivanjici je deo naše specijalne ponude vikend aranžmana u selima Srbije.

Strukturu smeštaja Ivanjičkih konaka čine jedosobni i dvosobni apartmani sa odvojenim sobama, od kojih su pojedini opremljeni sa mini kuhinjom i mogućnošću dodatnog ležaja, svi sa moderno opremljenim kupatilima sa tušem. Svi apartmani Ivanjičkih konaka su opremljeni terasama, klima uređajem, centralnim grejanjem, fenom za kosu, bežičnim internetom izuzetne brzine i kablovskom TV sa preko 60 kanala. U središtu Ivanjickih konaka nalazi se Krčma kapaciteta 40 mesta, izgrađena u etno stilu, čime jedinstveno objedinjava tradicionalni i moderni stil. U kompleksu Ivaničkih konaka u Ivanjici preovlađuju prirodni materijali – drvo i cigla, tako da ceo kompleks odiše posebnom toplinom i gosti u udobnosti kutaka krčme, bazena ili letnje terase sa radošću i posebnim zadovoljstvom provode svoj opuštajući i okrepljujući odmor.

Gostima su tokom boravka u komplesku Ivanjičkih konaka na raspolaganju veliki otvoreni bazen i etno-restoran – krčma sa 80 mesta sa kaminom, gde se poslužuju vrhunski ukusni tradicionalni specijaliteti starovlaškog i ivanjičkog kraja Zapadne Srbije i uspešno organizuju proslave. Jedna od prednosti Ivanjickih konaka je izuzetno kvalitetna, ukusna i raznovrsna hrana, pripremljena od svežih namirnica iz domaće i lokalne proizvodnje – ekološki i organski gajenog povrća i voća i sastojaka isključivo iz lokalne proizvodnje. Prilaz do Ivanjičkih konaka je asfaltiran i postavljena je javna rasveta, pa gosti mogu i u noćnim satima da uživaju u romantičnoj i prijatnoj šetnji prekrasnim ivanjičkim krajem. Domaćini kompleksa Ivanjički konaci veoma vode računa o prirodnom okruženju, te menjaju peškire na zahtev gostiju, obezbeđujući posebne peškire za bazen.
Ivanjički konaci obezbeđuju svojim gostima dodatne sadržaje : čuvanje vozila, mogućnost pristupa turističkim vozilima i autobusima do glavnog ulaza objekta, usluga pića, kišobran na recepciji, fotokopiranje ili skeneranje, usluga buđenja, pribor za pisanje, šivenje i čišćenje obuće, minibar, pristup brzom internetu, radio, DVD plejer, televizor, adapter za struju 220/110 V, prostorija za igru dece, dečije igralište sa profesionalnim osobljem za čuvanje dece, uređena plaža ili travnjak oko bazena (park), bežični internet (wireless).

U Ivanjićkim konacima je tokom boravka gostima na raspolaganju mnoštvo izazova i sadržaja aktivnog odmora u okrepljujucoj prirodi Ivanjice i okoline – šetnje dobro obeleženim pešačkim stazama do romantičnog vidikovca /1500 metara/ i mirisnim livadama i gustim šumama Golije, uzbudljiva vožnja bicikla i kvadricikla ili motornim sankama na snegu /uz iskusne profesionalne instruktore/, izleti do manastira Studenica, Kovilje i Pridvorica /kroz netaknutu divljinu Rezervata biosfere Golija-Studenica, izleti do Mučnja, kanjona Uvca i Hidroelektrane na reci Moravici sa prekrasnim vodopadom, izvora lekovite Savine vode, razgledanje Male pećine u selu Rti i obližnje Hadži-Prodanove pećine, branje lekovitog bilja i blagotvornih šumskih plodova, kulinarske radionice, stari zanati i uživanje u poljoprivrednim poslovima ili živopisnim manifestacijama Ivanjice i okoline.

Početkom ovog milenijuma je Ivanjica proglašena vazdušnom banjom, zahvaljujući okrepljujućim odlikama dobro očuvanog prirodnog i zdravog ambijenta, koga čine guste šume terapeutskih svojstava, a čitav region je poznat kao čuveni proizvođač krompira izvanrednog kvaliteta. Stoga, boravak u prekrasnom i zdravom prirodnom ambijentu Ivanjice, susret sa lokalnim stanovništvom i preduzimanje zajedničkih dobrih dela, malih i jednostavnih poslova, veoma doprinosti oslobađanju od napetosti, omogućavajući blagost i unutrašnju i spoljnu lepotu.

SHARE IT: