Hotel Vir Virpazar Skadarsko jezero

Hotel Vir Virpazar Skadarsko jezero

Hotel Vir je objekat 3 zvezdice u Virpazaru, gradiću u opštini Bar, u regionu Crmnice, na mestu gde se reka Crmnica – Virštica – uliva u Skadarsko jezero. Nekadašnji Hotel 13. Juli Virpazar je nedavno obnovljen i danas je Hotel Vir koji se nalazi na obali Skadarskog jezera. Hotel Vir u Virpazaru pruža udoban i funcionalan smeštaj na Skadarskom jezeru i zahvaljujući odličnom položaju prestavlja odličnu polaznu tačku za upoznavanje ovog jedinstvenog i zaštićenog područja. Hotel Vir Virpazar ima 22 soba i 1 apartman, sa prekrasnim pogledom na Skadarsko jezero. Sve sobe Hotela Vir Virpazar su dvokrevetne, sa mogućnošću dodavanja ležaja. Sve sobe Hotela Vir imaju TV, minibar i kupatilo sa tušem, kao i balkon. Sofa u sobama se može koristiti kao dodatni ležaj. Hotel Vir Virpazar ima restoran koji poslužuje ukusne lokalne specijalitete, prostranu salu sa kaminom i veliku terasu. Bašta Hotela Vir uživa prekrasan pogled na Skadarsko jezero. Smešten u Virpazaru, na obali Skadarskog jezera, Hotel Vir ima a-la-carte restoran koji na prostranoj terasi gostima poslužuje lokalna i internacionalna jela. Bežični internet je dostupan u javnim prostorima, a gostima je na raspolaganju i besplatan sopstveni parking.

Recepcija hotela Vir radi 24 sata. Uslužno osoblje je na raspolaganju za organizaciju dnevnih vožnji čamcem po Skadarskom jezeru i do susednih plaža, srednjovekovnih manastira, kulturno-istorijskih spomenika, kao i obližnjih jedinstvenih vinarija / koje posebno preporučujemo /. Manastir Svetog Nikole u selu Orahovu, 2 km od Virpazara, predstavlja najstariji pravoslavni  manastir u Crnoj Gori. Manastir Svetog Nikole Orahovo potiče iz vremena vladavine Nemanića, kada je Sveti Sava Nemanjić poslao zetskog episkopa Ilariona da sagradi manastire u području Crmnice, u Brčelima, Orahovu i Njegalici. Manastir Svetog Nikole je sagrađen 1233. godine, ali su ga Turci porušili u 15. veku. Obnovila ga je Jelena Balšić. Freskopis potiče iz 17. veka, a neke freske su predstavljene na izložbi u Parizu 1955. godine. Manastir Svetog Nikole u Orahovu poseduje 2 jedinstvene freske koje posetioci mogu videti samo na ovom religioznom mestu.

Vranac je autohtona crnogorska sorta grožđa i vrsta vina, koja je 1977. godine zaštićena kao intelektualna svojina sa crnogorskim geografskim poreklom. Vranac je sorta koju su takođe prihvatili u susednim državama – Makedoniji i Srbiji, pod drugim imenima. Vranac smatraju najznačajnijom sortom grožđa u Crnoj Gori i vinskom području Crmnice. Crmnicki Vranac je najkvalitetnije crveno vino koga odlikuje tamna crvena boja sa primesama ljubičaste, koje se u Crnoj Gori proizvodi od odabranih bobica ove kvalitetne sorte grožđa. Vranac najbolje ide uz sva crvena mesa, začinjena jela od divljači sa dodatkom masnoća, sa svim vrstama ribe, dimljenom pršutom i masnim sirevima…

Prodavnica se nalazi 200 metara od Hotela Vir u Virpazaru. Raznovrsni restorani, kafe barovi, barovi i prodavnice su u neposrednoj blizini Hotela Vir. Čuvena šljunkovita plaža Murići na Skadarskom jezeru je udaljena 15 km. Okolina Hotela Vir sa Skadarskim jezerom privlači mnoge istraživače prirode i ljubitelje ptica, kao i sve posetioce koji poštuju prošla vremena i očuvane običaje. Autobuska i železnička stanica su udaljene 2 km od Hotela Vir, a aerodrom u Podgorici je udaljen 20 km.

SHARE IT: