Hotel Swissotel Sarajevo

Hotel Swissotel Sarajevo

Vodeći svetski hotelski lanac iz Francuske Accorhotels i Al Shiddi Group su u Sarajevu otvorili luksuzni Swissotel Sarajevo, kategorije 5 zvezdica, koji nudi moderno uređene luksuzne, zvučno-izolovane sobe i apartmane i prijatne sadržaje, na idalnom položaju 1,8 km od Latinskog mosta i 2.1km od Baščaršije. Swissotel Sarajevo ima odličnu lokaciju koja pogoduje boravku poslovnih gostiju i turista koji žele da upoznaju najzanimljivije nasleđe i sadržaje koje Sarajevo ima, sve na pešačkoj udaljenosti. Sarajevo City Center, najveći shopping mall u Bosni i Hercegovini je spojen sa Swissotelom Sarajevo i predstavlja odličan izbor gostiju koji žele shopping i zabavu. Swissôtel je globalni luksuzan hotelski lanac, standarda i kategorije usluga 5+, koji postavlja Bosnu i Hercegovinu među elitne turističke destinacije, a Sarajevo među najpoželjnije turističke destinacije u svetu.

Swissotel Sarajevo ima 218 luksuznih, prostranih, udobnih i zvučno-izolovanih soba i apartmana sa prekrasnim pogledom na Sarajevo, besplatnim bežičnim internetom, tepisima od zida do zida, udobnim velikim king size ležajevima i-ili sofa ležajevima, LCD TV-om, klima uređajem, minibarom, radnim stolom, aparatom za pripremu kafe i čaja, velikim prozorima sa udobnim garniturama za sedenje, elektronskim sigurnosnim sefom, peglom i daskom za peglanje, luksuznim kupatilima sa walk-in tušem bez prepreka, fenom za kosu, toaletnim priboroma…

Gosti mogu da biraju između nekoliko tipova soba Swissotela Sarajevo, veličine od 34 do 40m2 – Swiss Classic sobe, Swiss Premier sobe i Swiss Advantage sobe, sve opremljene spojem modernog Swiss dizajna i tradicionalne arhitekture Bosne i Hercegovine. Svi tipovi soba Swissotela Sarajevo su uređene u cilju potpunog zadovoljenja različitih potreba gostiju, počev od poslovnih gostiju do turista i porodica. Swissotel apartmani imaju površinu od 60 do 70 m2 i takođe su podeljeni u nekoliko kategorija –  Swiss Panorama Junior apartmani, Swiss Panorama Executive apartmani i Predsednički apartman – posebna soba za prijem, dnevni boravak, trpezarija, sala za sastanke, sto za masažu, Jacuzzi, sauna, parno kupatilo…

Swissotel Sarajevo ima najmodernije Wellness i Spa sadržaje, kao i 2 restorana koji gostima poslužuju vrhunski kvalitetnu i zdravu hranu, koja zadovoljava svaki ukus i potrebu. Gosti koji borave u Swissotelu Sarajevo mogu da uživaju u spoju bliskoistočne i tradicionalne bosanske hrane u hotelskim restoranima. Doručak se poslužuje u restoranu Café Swiss, koji tokom čitavog dana služi veliki izbor ukusnih jela za poslovni ručak ili mini posluženje sa prijateljima ili kolegama. Restoran Fusion Swissotela Sarajevo ima 80 mesta i nudi spoj vrhunski ukusnih bliskoistočnih i jela tradicionalne bosanske kuhinje, u otvorenom delu prilagođenom direktnoj pripremi hrane, gde gosti mogu da učestvuju u pripremi svojih jela, uz prijatan razgovor sa iskusnim kuvarima. Zahvaljujući svom izuzetnom ambijentu, kvalitetu hrane i usluge, restoran Fusion Swissotela Sarajevo je veoma pogodan za uspešnu organizaciju raznovrsnih događaja, gala večera, team building programa, banketa i venčanja. Swiss Lounge restoran Swissotela Sarajevo nudi gostima osvežavajuću hranu, kafu i poslastice. Alkoholna pića se ne služe u Swissotelu Sarajevo.

Swissotel Sarajevo ima wellness i spa sadržaje u Golden Rain Spa centru, na prostoru od 1000 m2, koji se nalazi na dva sprata – na 6. spratu je deo koji zajednički koriste muškarci i žene, a na 7. spratu Swissotela je spa deo samo za žene. Wellness-Spa centar Golden Rain Spa Swissotela Sarajevo je uređen u modernom stilu i tehnički opremljen da gostima pruži potpuno opuštanje i uživanje tela, duha i uma. Wellness i Spa centar Golden Rain Spa Swissotela Sarajevo obuhvata zatvoreni bazen, hamam, slanu sobu, teretanu i raznovrsne spa sadržaje i tretmane za negu lepote – masažu toplim vulkanskim kamenjem, aromaterapiju, shiatsu, švedsku i sportsku masažu, masažu stopala, hammam, masažu limfne drenaže, tretmani osvežavanja i podmađivanja lica, dvostruko spa iskustvo, tretmani lepote i podmlađivanja….

Swissotel Sarajevo takođe pruža konferencijske sadržaje u nekoliko sala za sastanke i konferencije – Geneva, Bern, Zurich i Basel, koji u pozorišnoj postavci udobno primaju do 800 učesnika,  kao i svečanu balsku dvoranu pogodnu za druge vrste događaja, sve opremljene najmodernijom opremom za raznovrsne skupove, događaje, seminare, gala večeri, bankete, venčanja. Međunarodni aerodrom Sarajevo je udaljen 8.1 km od Swissotela Sarajevo.

SHARE IT: