Hotel Srna Mavrovo

Hotel Srna Mavrovo

Hotel Srna, kategorije 3 zvezdice se nalazi u podnožju planine Bistre u Nacionalnom Parku Mavrovo, na nadmorskoj visini od 1250 metara, na obali prekrasno plavog Mavrovskog jezera. Hotel Srna Mavrovo je udaljen samo 700 metara od najvećeg i najpoznatijeg ski centra u Makedoniji, sa 15 ski staza i 14 ski liftoba, u kome skijaši uživaju u skijanju na visinama od 1860 i 1250 metara. Hotel Srna u Nacionalnom Parku Mavrovo ima 30 obnovljenih udobnih soba i apartmana, opremljenih kupatilima, telefonom, fenom za kosu, TV-om. Apartmani hotela Srna su opremljeni drvenim nameštajem, kablovskom TV, dnevnim boravkom, prostranom spavaćom sobom i kupatilom, što posetiocima omogućava pravi odmor posle uzbudljivog skijaškog dana tokom zime ili posle okrepljujuće šetnje kroz Nacionalni Park Mavrovo, u letnjem periodu.

Manje od 100 km od Skopja, glavnog grada Makedonije, nalazi se oaza prirode Nacionalnog Parka Mavrovo, sa 1000 raznovrsnih biljaka, 140 vrsta ptica i 45 vrsta divljih životinja, u okviru posebnog lovišta. Od početka decembra do kraja aprila, snežni pokrivač visine 70 cm omogućava sve vrste zimskim sportova, sa 15000 metara ski staza, 11 ski liftova i 3 sedežnice.

Hotel Srna Mavrovo je poznat po vrhunski kvalitetnoj i autentičnoj hrani, koja obuhata bogat izbor makedonskih jela ili jedinstvene specijalitete od divljači. Mirisi i ukusi tradicionalne kuhinje, uz iskonsko gostoprimstvo domaćine, omogućavaju posetiocima nezaboravne utiske. Hotel Srna u Mavrovu ima dve sale za sastanke, sa 60 i 25 mesta. Ljubazno osoblje je na usluzi za sve zahteve i potrebe posetilaca hotela Srna.

Planina Bistra je poznata po bogatstvu flore i faune, planinskom cveću, zdravom divljem šumskom voću, bilju i pečurkama. Tokom leta je područje Mavrova takođe zanosna i izuzetno privlačna destinacija ljubitelja prirode. Zelene padine, prekrasni pejsaži, bistre planinske reke, prekrasno jezero, staze, manastiri, dobro očuvani običaji i ljubazno lokalno stanovništvo čine područje Mavrova turističkom riznicom na koju je Makedonija zaista ponosna. Tokom letnje makedonske vrućine su noći u Mavrovo sveže, bela stada pasu po planinskim pašnjacima prekrasnih planina Bistre, Koraba, Šar planine i Dešata, uz modro Mavrovsko jezero, pružajući pravi odmor i praznik za oči.

Tokom boravka u hotelu Srna u Mavrovu posetioci uživaju u raznovrsnim aktivnostima u prirodi – pešačenje, planinarenje, vožnja planinskog brdskog bicikla, jahanje konja /tokom leta/, posetama planinskih farmi ovaca i čuvenom selu Galičnik i najznačajnijem kulturnom događaju regiona – Galičkoj svadbi, koja se održava oko malene crkve, ili razgledanju Manastira Sveti Jovan Bigorski, ili jednostavno prepuštajući se netaknutoj prirodi planine Bistre, sa najvišim vrhom Medenica /2160 metara/. Od 15. januara do 30. oktobra traje sezona ribolova na jezeru Mavrovo, ili u bistrim vodama planinske reke Radike.

SHARE IT: