Hotel Splendido Prčanj Kotor

Hotel Splendido Prčanj Kotor

Hotel Splendido je potpuno obnovljena rakošna stara bokeljska palata u Prčnju, udaljena 8 km od istorijskog jezgra Kotora. Hotel Splendido uživa izvanredan položaj u podnožju gorostasnih planina u zaleđu bokotorskog zaliva, na zapadnoj obali prekrasnog Bokokotorskog zaliva i istočnoj obali zelenog pojasa poluostrva Vrmac, između uzanog obalskog puta i mora, koji je deo pomorskog gradića Prčnja. Među najstarije spomenike kulture u Prčnju se ubrajaju Crkva svetog Tome, u gornjem delu naselja, iz 9. veka, sada u ruševnom stanju i Crkva svetog Ivana iz 1221. godine. Impresivna Crkva svete Bogorodice u Prčnju je izgrađena u periodu od 1789. do 1913. godine po planovima mletačkog graditelja Bernarda Makarucija. To je najveća sakralna građevina u Boki kotorskoj. Posebnu znamenitost Prčnja predstavlja Palata „tre sorrelle“ – tri sestre, jedinstvena građevina iz 15. veka, koja je bila vlasništvo kotorske plemićke porodice Buća. Za tre sorrelle – tri sestre je vezana legenda o nesrećnoj ljubavi tri sestre zaljubljene u istog mornara. Prčanj je poznat kao drevni centar pomoraca iz vremena kada se plovilo jedrenjacima, ali i po svojim lekovitim svojstvima, kao vazdušna banja i prirodno klimatsko lečilište. Perast, Risan i Prčanj pripadaju zaštićenom prirodnom i kulturnom nasleđu proširenog područja istorijskog centra Kotora, čime su deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa.

Hotel Splendido je udoban objekat 4 zvezdice u Prčnju koji ima otvoreni bazen i prostranu terasu sa ležaljkama za sunčanje, odakle se pruža veličanstven pogled na Bokokotorski zaliv i okolne planine. Hotel Splendido ima ukupan kapacitet od 73 + 30 ležaja u 43 smeštajne jedinice, koje čine 3 apartmana, 15 soba sa francuskim ležajima i 25 dvokrevetnih soba. Struktura soba Hotela Splendido obuhvata 6 standard soba sa krovnim prozorom i razdvojenim ležajevima i 3 sobe sa bračnim lezajevima, 5 soba sa razdvojenim i 2 sa bračnim-prostranim ležajevima, 5 superior soba sa razdvojenim ležajevima i 7 soba sa bračnim-prostranim ležajevima, 8 soba tipa executive sa pogledom na more, u kojima postoji mogućnost dodatnom sofa ležaja, 5 studio soba sa bračnim-prostranim ležajevima i mogućnošću dodatnog sofa ležaja, 3 apartmana sa pogledom na more sa bračnim-prostranim ležajevima i mogućnošću postavljanja dodatnog ležaja – sofe. Neke sobe Hotel Splendido Prčanj takođe imaju dodatne ležajeve i krevetac za bebe. Sve sobe Hotela Splendido u Prčnju su uređene udobnim modernim nameštajem, sa telefonom, priključkom za računar i bežičnim internetom u svim javnim prostorima. Sve sobe Hotela Splendido Prčanj imaju Internet, klima uređaj, kablovsku TV, mini bar, ogrtač i papuče.

Glavne turističke znamenitosti Kotora – UNESCO nasleđa, koje obuhvataju Katedralu Svetog Trifuna, Crkvu Svetog Luke, Primorski muzej i druge su dostupne vožnjom od 20-tak minuta od Hotela Splendido, koji pruža sve uslove za opustajući i udoban boravak.

Aerodrom Tivat je udaljen 12 km od Hotela Splendido. Restoran Tramontana Hotela Splendido ima 84 mesta i terasu istog kapaciteta i bar. U restoranu se poslužuje italijanska kuhinja, posebno plate od morskih plodova i ukusna tradicionalna crnogorska jela. Hotel Splendido Prčanj Kotor ima banket salu sa 40 mesta i salu za sastanke. Bar Hotela Splendido Prčanj služi široki izbor pića i koktela. Na privatnoj hotelskoj obali se nalaze dve plaže, jedna šljunkovita a druga popločana, marina, otvoreni bazen i bar. Gosti koji borave u Hotelu Splendido u Prčnju mogu uživati u masaži, pedikiru, tretmanu lica i manikiru ili u nezaboravnim razgledanjima Kotora i njegove prekrasne i uzbudljive okoline.

 

SHARE IT: