Hotel Riva Petrovac Crna Gora

Hotel Riva Petrovac Crna Gora

Hotel Riva je potpuno nov hotel 4 zvezdice u Petrovcu, otvoren sredinom 2017. godine. Hotel Riva se nalazi na samoj obali prekrasne petrovačke rive i omogućava udoban odmor i boravak gostima koji žele visok kvalitet usluge u nezaboravno lepom jadranskom ambijentu. Hotel Rivu odlikuje luksuzno uređenje, prijatni sadržaji, ljubazno osoblje i veličanstvena morska panorama ostrva ispred Petrovca – Katić i Sveta nedelja, kao i vegetacijom bogato prirodno okruženje. Ispred Petrovca se nalaze ostrva Katič i Sveta Neđelja sa istoimenom crkvicom, koja je prema jednom od predanja sagrađena od priloga mornara, a prema drugom da ju je sagradio grčki moreplovac, koji je na ostrvu našao spas posle brodoloma. Crkva je rustičnog izgleda, manjih dimenzija i jednostavne arhitekture i predstavlja veoma zanimljivu znamenitost i ukras zaliva u Petrovcu. Od Petrovca preko skadarskog jezera vodi glavna magistrala do Podgorice, glavnog grada Crne Gore. Ime Petrovac na moru datira iz perioda posle prvog svetskog rata, do kada se naselje zvalo Lastva, po tvrđavi iz 16. veka. Mesto Lastva spominje se još u doba kralja Milutina, 1307. godine. U Petrovcu su otkriveni mozaici iz rimskog perioda, na osnovu čega se predpostavlja da je još tada naselje imalo svoj oblik i oko 400 stanovnika. U 16. veku je Petrovac imao i sanitetsku ustanovu “Lazaret” koja je služila kao karantin za bolesnike u vreme velikih epidemija.

Hotel Riva Petrovac poseduje 32 dvokrevetne sobe vrhunskog dizajna i 2 predsednička apartmana, sopstvenu plažu, lobby bar, dečju igraonicu i a la carte restoran koji pruža predivan pogled na Restoran Riva. U okviru hotela Riva je internacionalni a la cart restoran sa terasom Riva, na samom šetalistu, tik pored plaže. To je jedini restoran na centralnom delu petrovačke plaže koji se nalazi uz plažu. Restoran Riva je jedan od najboljih primera bogate gastronomske ponude Budvanske rivijere. Uz klasičnu kuhinju, ovde se gostima nudi obilje svežih morskih plodova, školjki, škampi, riba i jastoga. Pored ribljih i mesnih specijaliteta u restoranu Riva gostima je na raspolaganju veliki izbor pića, paste i rižota. Karta pića obuhvata veliki izbor šampanjaca, domaćih i internacionalnih vina, do aperitiva i žestokih pića, sa više od 120 vinskih i 80 etiketa destilata.

Sve sobe Hotela Riva Petrovac su luksuzno opremljene modernim sadržajima u skladu sa visokim standardima hotelijerstva. Standard soba – atrium ima king size krevete dimenzija 180 x 210 ili Twin krevete 90 x 210 cm, pomoćni ležaj za dete do 12 godina,  kupatilo sa tuš kabinom, centralnu klimatizaciju, sistem “pametna soba” (Smart room), satelitske programe, LCD TV, mini bar, bežični internet u svim javnim prostorima. Standard sobe Hotela Riva Petrovac imaju pogled na vrt i obuhvataju king size krevete dimenzija 180 x 210 cm, pmoćni ležaj za dete do 12 godina, maksimalni kapacitet 2 odraslih + 1 dete do 12 godina, kupatilo sa tuš kabinom, kozmetičko ogledalo, centralnu klimatizaciju, sistem “Pametne sobe” (Smart room), LCD TV sa satelitskim programima, mini bar, bežični internet. Junior soba pogled more Hotela Riva ima maksimalni kapacitet 2 odrasle osobe i opremljena je udobnim krevetima dimenzija 160 x 200 cm, kupatilom sa tuš kabinom, centralnom klimatizacijom, sistemom “Pametna soba” (Smart room), LCD TV sa satelitskim programima, minibarom i bežičnim internetom. Superior soba pogled more Hotela Riva u Petrovcu ima king size krevet dimenzija 180 x 210, pomoćni ležaj za dete do 12 godina i maksimalni kapacitet 2 odraslih + 1 dete do 12 godina, kao i kupatilo sa tuš kabinom, centralnu klimatizaciju, sistem “Pametna soba” (Smart room), LCD TV sa satelitskim programima, minibar i bežični internet. Deluxe suite pogled more Hotela Riva u Petrovcu obuhvata 2 spavace sobe, king size krevete dimenzija 180×210 cm, pomoćni ležaj za odraslu osobu u dnevnoj sobi, pomoćni ležaj za dete do 12 godina, kupatilo sa tuš kabinom, centralnu klimatizaciju, sistem “Pametna soba” (Smart room),  LCD TV sa satelitskim programima, minibar i bežični internet. President apartman Hotela Riva ima 2 spavaće sobe, king size krevet dimenzija 180 x 210 cm, twin krevete dimenzija 190×210 cm, pomoćni ležaj za dete do 12 godina, pomoćni ležaj za odraslu osobu u dnevnoj sobi, kupatilo sa tuš kabinom, centralnu klimatizaciju, sistem “Pametna soba” (Smart room), LCD TV sa satelitskim programima, kuhinju, minibar i bežični internet, 2 terase veličine 30 i 25 m2, jacuzzi na terasi sa nezaboravnim pogledom na more.

Gostima koji borave u Hotelu Riva Petrovac su na raspolaganju usluge noćenja sa doručkom – bogat i raznovrstan buffet, od svežih namirnica iz lokalne proizvodnje. Hotel Riva Petrovac ima sopstvenu peščanu plažu, 10 metara od hotela, sa plažnim mobilijarom po posebnim cenama.

SHARE IT: