Hotel Platani Trebinje

Hotel Platani Trebinje

Hotel Platani u Trebinju se nalazi u prijatno uređenom i dobro organizovanom istorijskom centru ovog prekrasnog i zanimljivog hercegovačkog grada na Trebišnjici, udaljenog samo 30 km od Dubrovnika u Hrvatskok i 40 km od Herceg Novog u Crnoj Gori. Hotel Platani Trebinje je udoban objekat smešten u prelepoj istorijskoj zgradi sagrađenoj početkom 20. veka, ali njegovu unutrašnjost odlikuje savremeno uređenje, prilagođeno standardima modernih svetskih hotela 4 i 3 zvezdice. Udobne jednokrevetne i dvokrevetne sobe hotela Platani u Trebinju, sa modernim nameštajem, kupatilima, telefonom i internet vezom, uređene su po vodećim svetskim trendovima. Sobe Hotela Platani Trebinje su elegantno i moderno uređene i opremljene TV sa LCD ekranima, centralnom klimatizacijom, mini barom i elektronskim sefom, što svakom gostu daje osećaj kao kod kuće.

Restoran Hotela Platani u Trebinju je uređen tako da upotpunjava savremene detalje sa tradicionalnim i autentičnim odlikama prekrasnog grada Trebinja i Hercegovine. Restoran i sobe hotela Platani Trebinje su opremljene nameštajem i opremom od drveta i kamena, koji, osim činjenice da su prirodni materijali, potpuno povezuju prostor sa okolinom. U Hotelu Platani Trebinje se služi širok izbor tradicionalnih i internacionalnih jela, što u kombinaciji sa odličnim odabranim vinima Istočne Hercegovine, omogućava nezaboravne trenutke i doživljaje gostiju. Letnja bašta hotela Platani, sakrivena od buke i gužve stogodišnjim platanima, tokom vrelih letnjih dana i noći predstavlja glavnu atrakciju Trebinja. Kafe bar hotela Platani Trebinje je od aprila do oktobra mesto susreta i druženja lokalnog stanovništva, ali i posetilaca, koji ne propuštaju priliku da ovde navrate, osveže se i uživaju.

Zanimljiva mesta : Muzej Hercegovine, Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš, manastir Zavala, Petro-pavlov manastir, manastir Žitomislić, manastir Duži, pećina Vjetrenica, živopisne vinarije i seoska domaćinstva koja pružaju turističke usluge i služe nezaboravnu organski proizvedenu hranu…. Povoljna i blagorodna klima Trebinja i okoline omogućava odličan rod i napredan život poljoprivrednih kultura kao što su vinova loza, rano voće i povrće, što značajno obogaćuje hercegovačku trpezu i daje joj prepoznatljivost. Pored velikog broja sunčanih dana, klimu Trebinja odlikuje mala relativna vlažnost i oblačnost, pojačano vazdušno strujanje, kiše u zimskom periodu i tokom toplih letnjih meseci. Interesantno je da je u Trebinju jesen toplija nego proleće. Srednja godišnja temperatura vazduha u Hercegovini kreće se oko 14,5°C. Hotel Platani su udaljeni samo 33 km od Dubrovnika – čuvenog turističkog biser Jadrana, pod zaštitom UNESCO-a. Aerodrom Dubrovnik je udaljen 40 km.

SHARE IT: