Hotel Palazo Radomiri Dobrota Kotor

Hotel Palazo Radomiri Dobrota Kotor

Hotel Palazzo Radomiri je mali i udoban hotel 4 zvezdice na prekrasnoj crnogorskoj jadranski obali /uspavanog/ naselja Dobrota u Bokokotorskom zalivu, gde je poseioci još uvek dive nekadašnjoj slavi Bokelja i plemstvu grada Kotora, iz vremena jedrenjaka, kada je čuveni kapetan Ivo Visin svojim jedrenjakom Splendido oplovio svet, šireći ugled ovog područja i donoseći sa putovanja veliko bogatstvo. Obalsko šetalište u Dobroti je povezano sa Kotorom – gradom muzejem i duž nekoliko kilometara bokokotorskog zaliva je okićeno malim kamenim vilama i prekrasnim palatama, različitim i mnogo raskošnijim nego u drugim delovima Boke. U 17. i 18. veku je bratstvo Radimiri razvilo pomorsku delatnost i značajno unapredilo svoj imetak i posede. Bratstvo Radimiri pripada najbogatijem bratstvu Dobrote i ima najveći broj pomorskih kapetana – 110, koji su njeni članovi. Imali su 44 jedrenjaka i 24 kuće na različitim mestima između Ljute do Kotora. U 18. i 19. veku su najpoznatiji predstavnci bratstva Radimiri bili vitez Božo Radimir (1738-66); Krsto Radov (1766-1832), odlikovan Legijom časti u Napoleonovim ratovima i Filip Tripov (1828-1901), odlikovan ordenom crnomorske komande tokom Krimskog rata 1854. godine. Tokom ovog perioda je bratstvo Radomiri izgradilo niz prostranih i otmenih zgrada i palata koje se u lokalnoj tradiciji prepoznaju kao „kapetanske kuće”.  U sklopu tih građevina je podignuta i kapela svetog Mihovila, koja pripada bratstvu i u kojoj su sahranjivani svi članovi ovoga poznatog bratstva. Kapela sa celinom zgrada predstavlja originalni ambijent tipičnog bratstveničkog naselja Boke, što je čini značajnim spomenikom kulture lokalnog značaja. Prostornim planom Dobrote je planirano da se u delu područja neposredno uz obalu Dobrote stvori jedinstvena slika uređenog primorskog gradskog ambijenta koji se sasvim oslanja na kulturno-istorijsko nasleđe. Iz tog razloga je ceo pojas naslonjen na morsku obalu u Dobroti proglašen zonom graditeljskog nasleđa u kojoj važe posebna pravila gradnje.  Svi  objekti  u  ovom  pojasu, bilo  da  su  namenjeni  stanovanju, ugostiteljstvu,  turizmu, kulturi,  moraju  pratiti  istorijsku  sliku  Dobrote, što  znači  da  bi  bilo  kakva modernizacija i obnova fasada znatno ugrozila jedinstven  karakter naselja.

Hotel Palazzo Radomiri Dobrota se nalazi u baroknoj palati iz 18. veka, koja je ukusno pretvorena u prekrasan istorijski hotel i omogućava nezaboravan boravak ispod crnogorskih planina i u središtu veličanstvenog bokokotorskog zaliva, čija lepota zaustavlja dah. Originalni izgled i elementi stare luksuzne građevine u Dobroti su pažljivo obnovljeni, spajajući postojeće odlike i moderni stil i funkcionalnost prostora. Hotel Palazzo Radomiri u Dobroti pored Kotora pruža potpuno uživanje posetiocima koji zahtevu udobnost, luksuzne sadržaje i aktivnosti, srdačnu i prijateljsku uslugu i domaću hranu /verovatno najbolju svoje vrste u Crnoj Gori/, u jednom svetski jedinstveno lepom mestu. Podgorica je od Hotela Palazzo Radomiri udaljena 41 km, Cavtat 47 km, dok je najbliži aerodrom u Tivtu udaljen 7 km.

Hotel Palazzo Radomiri Kotor ima 10 udobnih, nepušačkih, tradicionalno i prefinjeno mediteranski uređenih i prostranih soba, sa pogledom na veličanstveni zaliv i crnogorske planine u zaleđu. Sobe Hotela Palazzo Radomiri su tipa standard, porodične, junior apartmani /za mladence/ i de luxe, od kojih se dve nalaze u potkrovlju  : Teseo, Glorioso, Serpente, Lecos, Armellino, Fortunata, Vigoro, Speranza, Boemo i Civille, opremljene sadržajima koji omogućavaju prijatan boravak : stilski nameštaj od masivnog drveta, klima uređaj,  LCD TV sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje, balkon sa pogledom na more ili planine, udobno luksuzno kupatilo sa tušem ili kadom, bade mantilom, papučama, fenom za kosu i toaletnim priborom. Hotel Palazzo Radomiri Kotor ima sopstveno pristanište koje se tokom dana koristi kao plaža, a uveče kao nesvakidašnje prijatna terasa sa restoranom. Položaj hotela Palazzo Radomiri Kotor Dobrota je idealno miran, osoblje i vlasnici veoma srdačni, uslužni, ljubazni i predusretljivi. Vlasnik hotela i porodica istinski brinu o utiscima i doživljajima svojih gostiju.

Hotel Palazzo Radomiri Dobrota Kotor je takođe i prijatno mesto za privatne i društvene skupove, kao što su kokteli, zabave, jubileji, porodična okupljanja i slavlja firmi i druge vrste događaja poput seminara i radionica. Hotel Palazzo Radimiri Kotor Dobrota ima nekoliko stilski uređenih prostora koji ispunjavaju raznovrsne zahteve, jer se mogu u jednom prostoru koristiti zajedno ili odvojeno. Terasa na krovu hotela uživa izvanredan pogled na Bokokotorski zaliv i predstavlja odličan izbor za organizaciju događaja, zahvaljujući višestrukim mogućnostima korišćenja raznovrsnog prostora koji je na raspolaganju. Može se jednostavno pretvoriti iz prostora za privatnu romantičnu večeru u dvoje u mesto događaja zvaničnog prijema ili koktela većeg obima. Zahvaljujući sadržajima i pogodnostima na dohvat ruke – keju sa ležaljkama za sunce, otvorenom bazenu i dvorištu sa zelenilom, hotel  Palazzo Radomiri Kotor takođe pruža i mesto za odmor posle jedinstvenog događaja.

Sadržaji hotela Palazzo Radomiri Dobrota Kotor : recepcija tokom 24 sata, besplatan bežični internet, restoran, bar, besplatan parking, otvoreni bazen, spa sadržaji, teretana, privatna plaža, terasa za sunčanje sa ležaljkama i peškirima za plažu, dvorište sa terasom, prostor za odlaganje prtljaga, usluge pranja i peglanja, prostori za sastanke i skupove, sadržaji za venčanje i mladenački apartman, najam bicikla, sportovi na vodi, vožnja kanua, lokalni izleti i transferi /uz doplatu/.

Zanimljiva mesta : stari grad Kotor, Pomorski Muzej, Perast, Prčanj, Risan, crkva Svetog Luke iz 12. veka – romanička građevina sa očuvanim originalnim freskama, zanimljiva po tome što ima dva oltara, Kapela Svetog Mihovila, romanička crkva Svetog Ilije….

 

SHARE IT: