Hotel Palas Banja Luka

Hotel “Palas” je sagrađen 1933. godine, u periodu procvata Banjaluke, vremena Vrbaske banovine  i bana Svetislava Tise Milosavljevića. Svojom izgledom, patinom, položajem u najužem centru grada i udobnošću gradskog hotela, Hotel Palas u Banja Luci je bio je i ostao jedan od najprepoznatljivijih objekata u gradu na Vrbasu. Do gradske skupštine, administrativnog centra Vlade Republike Srpske, Banskog dvora, Narodnog pozorišta i drugih značajnih institucija i znamenitosti Banja Luke se iz hotela Palas stiže za par minuta hoda. Hotel Palas Banja Luka se nalazi u zgradi koja je zaštićeni spomenik graditeljskog nasleđa I kategorije, sa pogledom Gradski  trg i park Banja Luke.

Smeštajni kapacitet Hotela Palas Banja Luka čini 69 soba, 18 dvokrevetnih soba i 49 jednokrevetnih soba, opremljenih TV-om, mini barom, direktnom telefonskom linijom i internetom. Hotel Palas Bnja Luka ima i 1 luksuzni apartman i 2 poluapartmana.

Moderno opremljena sala za seminare, prezentacije i poslovne sastanke sa potrebnom tehničkom opremom i pratećim sadržajima, te dve manje konferencijske sale, idealne su za uspešnu organizaciju skupova i poslovnih aktivnosti.

U sklopu hotela Palas Banja Luka su letnje bašte, restoran sa 130 mesta, poslastičarnica, picerija, frizerski salon i noćni bar. Hotel Palas ima parking sa 20 mesta i veoma je pogodan za boravak poslovnih gostiju i turista, zahvaljujući položaju neposrednoj blizini javnog prevoza.

 

SHARE IT: