Hotel Moskva Beograd

Hotel Moskva Beograd

Hotel Moskva je ugledni, nedavno potpuno obnovljen objekat 4 zvezdice, u srcu Beograda, na Terazijskom platou, upečatljivom i sa druge strane reke, pored čuvene Terazijske česme, podignute za vreme vladavine Miloša Obrenovića. Hotel Moskva Beograd je smešten u neposrednoj je blizini Knez Mihajlove ulice, Narodnog pozorišta, Srpske Akademije nauka i umetnosti, Trga Republike, Kalemegdana, brojnih muzeja, butika, umetničkih galerija i tržnih centara. Hotel Moskva je pravi arhitektonski dragulj sagrađen u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike, koji od sredine 20. veka pripada spomenicima kulture pod zaštitom države. 1908. godine je hotel otvorio lično srpski kralj Petar I Karađorđević. Fasadu hotela Moskva u Beogradu su projektovale arhitekte iz Sankt Petersburga, a kalupi se i danas čuvaju u mađarskoj fabrici u Pečuju koja ih je izradila. Više od jednog veka Hotel Moskva Beograd je jedan od najboljih hotela u regiji, simbol beogradskog i srpskog ugostiteljstva. Zahvaljujući svojoj raskošnoj arhitekturi, atmosferi, stilu i istoriji, Hotel Moskva Beograd je mesto okupljanja poslovnog sveta, političara, umetnika, turista i svih poštovalaca dobre usluge, kvaliteta i tradicije. Položaj Hotela Moskva je naročito povoljan zbog blizine Vlade i Parlamenta Republike Srbije, Gradske kuće, Privrednih komora Srbije i Beograda i brojnih ministarstava i drugih institucija značajnih poslovnom svetu. Knez Mihajlova ulica, Trg Republike, brojna pozorišta, muzeji i bioskopi su u neposrednoj blizini Hotela Moskva, kao i tržni centri Čumićevo sokače, Milenijum i City Passage.
Hotel Moskva nudi smeštaj u 130 udobnih soba, od kojih su 43 jednokrevetne sobe, 41 dvokrevetnih soba, 36 dupleks soba i 10 luksuznih apartmana. U ponudi hotela Moskva je 90 soba standardne ponude, 10 soba premium ponude i 30 soba ekonomične ponude. Hotel Moskva raspolaže sa 6 luksuzno opremljenih apartmana koji nose nazive poznatih gostiju koji su u njima boravili – Robert de Niro, Albert Ajnštajn, Indira Gandi, Lučano Pavaroti, Maksim Gorki i Alfred Hičkok. Sobe Hotela Moskva su veoma udobno opremljene u idealnom skladu modernog i istorijskog stila, antialergijskom posteljinom, elektronskim sigurnosnim sistemom, samostalnom kontrolom centralne klimatizacije, LCD TV, besplatnim žičnim i bežičnim internetom, ličim sefom, minibarom, prijatnim kupatilom sa bade mantilom, fenom za kosu i toaletnim kozmetičkim priborom na bazi prirodnih sastojaka. Za posebno prijatan boravak Hotel Moskva nudi smeštaj u 36 dupleks soba sa dnevnim boravkom, radnim stolom i toaletom u prizemlju i spavaćim delom i kupatilom na galeriji-spratu, do kojih vode stepenice. Dupleks sobe imaju pogled na Terazijski plato, dvorište Hotela ili Balkansku ulicu. Junior apartman Hotela Moskva je opremljen elegantnim nameštajem, “de luxe king size” ležajem i kupatilom sa kadom. Premium apartmani Hotela Moskva zauzimaju prosečno 60m2 i pružaju potpuno uživanje u boravku, zahvaljujući luksuznoj opremi i sadržajima dnevne i spavaće sobe stilskim nameštajem u toplim tonovima. Premium Dupleks apartman Hotela Moskva je veličine oko 75m2 i uživa prekrasan pogled na Terazijski plato. Premium Dupleks apartman Hotela Moskva obuhvata prostranu dnevnu sobu sa radnim prostorom, king size krevet u spavaćoj sobi, francuski ležaj na galeriji, 2 kupatila, 3 LCD TV, sobu za odeću i ostale luksuzne sadržaje i opremu. Predsednički apartman Hotela Moskva je opremljen stilskim nameštajem Dinastije Obrenović iz 19. veka, te zahvaljujući potpuno raskošnim sadržajima i opremi omogućava posetiocima izuzetno prijatan – kraljevski boravak.
Hotel Moskva poslužuje bogat buffet doručak, čiji ukusi i sadržaji zadovoljavaju potrebe i želje najzahtevnijih gostiju. Istovremeno elegantan i moderan, Restoran Čajkovski imenom, atmosferom, vrhunskim izborom hrane i pića, koju pripremaju najpoznatiji majstori kulinarstva, nagrađeni mnogobrojnim priznanjima za kvalitet i majstorstvo, odlično predstavlja dugu tradiciju i ugled hotela Moskva. Vrhunska usluga u lepom prostoru Restorana Čajkovski čine odličan izbor za poslovni ili porodični obrok. Letnja bašta Hotela Moskva je decenijama najčuvenije mesto susreta i osveženja sladoledom, kafom, čajem, svežim pićima i poslasticama, na raskršću najprometnijih ulica Beograda i pešačke zone.
Hotel Moskva Beograd takođe poseduje odlične uslove i kapacitete za uspešnu organizaciju sastanaka i skupova, zahvaljujući potpuno opremljenim konferencijskim prostorima u četiri sale : Balkan sala sa 200 mesta, Terazije sala sa 70 mesta, Sala Kralja Milana sa 50 mesta i Protokol sala sa 90 mesta. Sve sale su opremljene najsavremenijim audio i digitalnim video projekcionim sistemima, kao i bežičnim internetom, brzine 10 mbps. Ovi prostori su zbog dobre organizacije i vrhunske usluge i kvaliteta hrane i pića takođe izuzetno pogodni za organizaciju romantičnih venčanja, proslava, zabava, modnih revija, promocija i drugih nezaboravnih događaja…
Gostima Hotela Moskva je na raspolaganju izuzetna mogućnost opuštanja, okrepljena i uživanja u wellness i spa centru, koji obuhvata teratanu, prostrani jacuzzi, parno kupatilo, bio saunu, tepidarijum i slani zid, sobu za masažu i duo masažu, sobu za šiacu masažu, tretmane lica i tela. Dodatne usluge i sadržaji Hotela Moskva Beograd : 24 sata recepcija, posluženje u sobi – room service, usluge prevoza, parking, menjačnica, lift, bar, usluge pranja, peglanja, ženski i muški frizer.

SHARE IT: