Hotel Metropol Palace Beograd

Hotel Metropol Palace Beograd

Prekrasno uređen ambijent hotela Metropol Palace Beograd otkriva prefinjen dragulj istorije Beograda, njegove politike, umetnosti i poslovanja – pravo istorijsko obeležje u centru srspke metropole. Zanimljiva mešavina različitih kultura je spojene sa najvišim standardima udobnosti i kvaliteta usluge Hotel Metropol Palace. Od 1957. godine je hotel Metropol Beograd bio značajan deo života i istorije Srbije, smešten na jednom od najprometnijih bulevara Beograda, ali takođe sa pogledom na jedan od najlepših parkova Beograda – Tašmajdan. Kao domaćin kraljevskih ličnosti, predsednika, poznatih glumaca i poslovnih gostiju tokom godina, Hotel Metropol Palace održava svoje osnovne odlike svetskog luksuza i usluge više od 50 godina.

Svih 245 luksuzno opremljenih soba i apartmana Hotela Metropol Palace /40 Standard soba, 122 Executive soba, 51 Junior apartmana, 31 Executive apartmana, Kraljevski apartman i Predsednički apartman/ su jedinstveno opremljeni da omoguće autentičnu atmosferu gradskog duha, ali i pruže udobnost i sadržaje savremenog luksuznog hotela. Sadržaji hotela Metropol Palace Beograd : klimatizovane smeštajne jedinice sa samostalnim podešavanjem, besplatna internet linija, sigurnosti sef i maxi bar u sobi, udoban ležaj, ponuda jastuka, veliki radni sto i bežični telefoni, satelitski program, prijatno uređena kupatila sa jacuzzijem, telefonom i fenom, toaletni pribor, bade mantil, papuče, 24 sata posluženje u sobi-room service, sobe za pušače i nepušače, usluge pranja i peglanja, čuvanje dece /po zahtevu/, usluge turističke agencije, osoblje sa znanjem jezika, prodajna umetnička galerija sa velikim prodajnim centrom, opremljenim širokim izborom vrhunskih robnih marki, prijava u 14,00 časova i odjava u podne. Sobe i apartmani Hotela Metropol Palace Beograd omogućavaju gostima raznovrsnog interesovanja i zahteva najviši kvalitet odmora i udobnosti. Sve smeštajne jedinice hotela Metropol Palace Beograd su svetle i prijatnog osvetljenja, sa velikim prozorima koji omogućavaju prekrasan pogled na Beograd iz svih uglova. Gosti takođe uživaju u pogodnostima i sadrzajima najsavremenije opreme i tehnološkog kvaliteta.

Sagrađen po projektu čuvenog srpskog arhitekte Dragiše Brašovana i zvanično otvoren 1957. godine, Hotel Metropol je ponovo otvoren 2012. godine pod nazivom Metropol Palace, hotel iz reda luksuznih svetskih objekata. Smešten u centru grada, u blizini Skupštine Srbije, posle potpune obnove i novog izgleda, koji je omogućila kompanija MKV, Hotel Metropol Palace danas ponovo važi za luksuzni, savremeni dragulj Beograda. Od trenutka kada ušetate u Hotel Metropol Palace Beograd, prostrani hol odmah pleni osećajem mira i udobnosti, opuštanja i prijatnosti. Raskošan izbor smeštaja pruža jedinstven stil i vrhunsku udobnost, sa prekrasnim pogledom na Tašmajdanski park i svojom najmodernijom opremom i sadržajima ispunjava raznovrsne ukuse i zahteve gostiju.

Standard sobe hotela Metropol Palace Beograde odlikuje dovoljan prostor /oko 27 m2/ za ispunjenje raznih dnevnih zahteva i obaveza, poslovnih gostiju i turista. Spojem prijatnog i elegantnog stila i savremenih sadržaja, standard sobe čine prijatan prelaz iz dana u noć, rada i odmora.

Executive sobe hotela Metropol Palace Beograd su veće od standard soba /oko 35 m2/ i omogućavaju udobnost i odmor, osvetljene velikim prozorima, koji pružaju uslove za rad i opuštanje. Junior apartmani hotela Metropol Palace Beograde zauzimaju površinu od 40-58 m2 i pružaju gostima odličnu mogućnost i uslove za odmor i rad. Jedinstvenom rasporedu junior apartmana Hotela Metropol Palace Beograd doprinosi odvojeni delovi spavaće sobe i dnevnog boravka, koji su odgovarajuće spojeni. Svojim elegantnim prostorima, koji zauzimaju oko 40 do 88 m2, Executive apartmani hotela Metropol Palace Beograd predstavljaju raskoš i funkcionalnost, koju odlikuje prefinjena dnevna soba, sa radnim stolom i prostranim sedećim delom, koji se koristi u svrhu radnog prostora ili mesta za odmor i zabavu, dok spavaća soba pruža privatni deo za odmor. Kraljevski apartman, površine 170 m2 i Predsednički apartman, površine 270 m2 hotela Metropol Palace Beograd predstavljaju vrhunski stil udobnosti, kvaliteta, prefinjenosti i raskoši Beograda. Prostrani apartmani imaju posebne spavaće sobe, dnevni boravak i radni deo prostora. Apartmani su elegantno opremljeni sadržajima i nameštajem visokog stila. Veliko kupatilo je raskošno uređeno sa osvetljenim ogledalima i prijatnim i mekim tkaninama. Posebne spavaće sobe apartmana Metropol Palace Hotela Beograd imaju raskošno udobne ležajeve sa plišanim oblogama i jastucima sa visokim uzglavljem.

Luksuzni Hotel Metropol Palace Beograd je takođe izuzetno kvalitetni prostor za uspešno održavanje poslovnih sastanaka, konferencija, nezaboravnih venčanja, prijema, događaja i privatnih zabava. Potpuno opremljene kongresne sale primaju do 1000 gostiju i uslugom vrhunskog kvaliteta osiguravaju da je svaki trenutak boravka u Hotelu Metropol Palace Beograd – uspeh. Raznovrsnost balske dvorane i kongresnih sala Hotela Metropol Palace Beograd omogućavaju izuzetno zadovoljstvo i uspešnu organizaciju događaja. Hotel Metropol Palace Beograd pruža zadovoljstvo prijatne večeri u baru, na najvišem spratu objekta, sa prekrasnim pogledom na grad, ili uživanje u dva restorana sa bogatim izborom jela vrhunskog kvaliteta. A la Carte restoran Hotela Metropol Palace Beograde služi doručak, ručak, posluženja, popodnevni čaj, kao i veličanstvenu večeru – šef Christoforos Peskias priprema jedinstven spoj jela koja zadovoljavaju najzahtevnije ukuse. Bar hotela Metropol Palace, sa prekrasnim pogledom na park služi veliki izbor laganih jela i pića. Hotel Metropol Palace Beograd pripada povlašćenoj Starwood klasi, koja gostima omogućava besplatna noćenja.

Potpuno opuštanje, okrepljenje i podmlađivanje gostiju Hotela Metropol Beograd je omoguceno u Metropol SPA delu hotela, koji obuhvata zatvoreni bazen sa Jacuzzijem, Saunom, parnim kupatilom, salom za vežbanjem, SPA tretmanima i salonom lepote. Kako bi boravak u Beogradu bio zaista jedinstven, gostima je na raspolaganju veliki prodajni centar, opremljen širokim izborom proizvoda najpoznatijih međunarodnih proizvođača.

Smešten na Bulevaru Kralja Aleksandra, Hotel Metropol Palace Beograd je jedan od najpoznatijih obeležja Beograda, u starom delu grada, u blizini Skupštine i Gradske kuće, kao i najznačajnijih državnih i upravnih sedišta. Takođe, hotel Metropol Palace ima odličan položaj na pešačkoj udaljenosti od trgovačkog dela Beograda, Skaralije – poznatog starog boemskog dela grada i omiljenih turističkih i kulturnih znamenitosti Beograda. Hotel Metropol Palace Beograde se nalazi na oko 20 km od međunarodnog aerodroma Nikola Tesla Beograd i 1,5 km od najbližeg izlasa sa autoputa E 75.

Obližnja zanimljiva mesta : Kalemegdanska tvrđava, Hram Svetog Save, Saborna crkva, Konak Knjeginje Ljubice, boemska četvrt Skadarlija, Park Košutnjak, Muzej Nikole Tesle, Etnografski Muzej, stari deo Zemuna, Dunavsko šetaliste, arheološko nalaziste Vinča, Kraljevski kompleks Oplenac, fruškogorski manastiri, arheološko nalaziste Viminacium, rekreativni centar Ada Ciganlija, belocrkvanska jezera…

 

SHARE IT: