Hotel Metropol Ohrid

Hotel Metropol Ohrid

Hotel “Metropol”je bio i ostao jedini neponovljivi hotel u Ohridu, među ostalim hotelima u Makedoniji i regionu, čija arhitektura i sadržaji ga izdvajaju od ostalih hotela i turističkih objekata. Hotel Metropol u Ohridu je izgrađen i otvoren 1975. godine, a potpuno obnovljen 2004. godine. Prema zakonu o kategorizaciji hotelskih objekata u Makedoniji, Hotel Metropol Ohrid pripada II kategoriji i nosi 4 zvezdice, a sadrži otvoreni bazen, grejani Jacuzzi, teretanu, teniske terene i otvorenu terasu.  Hotel Metropol Ohrid je potpuno klimatizovan objekat sa 5 spratova iznad prizemlja, podzemnim spratom i prizemljem, smešten između prekrasne obale Ohridskog jezera i zelenila i šuma Nacionalnog Parka Galičica.
Smeštajni deo Hotela Metropol Ohrid obuhvata pet spratova na kojima se nalazi 110 dvokrevetnih soba sa mogućnošću dodavanja trećeg ležaja, 4 Standard apartmana (spavaća soba i dnevni boravak), 1 Resident apartman (2 spavaće sobe i dnevni boravak) i 1 Deluxe apartman (spavaća soba i dnevni boravak). Sobe Hotela Metropol Ohrid su nepušačke i opremljene klima uređajem, udobnim nameštajem od drveta, podnim oblogama od zida do zida, grejanjem, minibarom, radnim stolom, terasom, udobnim kupatilima sa kadom ili tuš kabinom, mantilima za kupanje, papučama, toaletnim priborom i fenom za kosu. Svi apartmani Hotela Metropol Ohrid su klimatizovani i luksuzno opremljeni, dok na svakom spratu postoji prostorija za održavanje higijene. Smeštajni deo Hotela Metropol Ohrid zauzima površinu od 6.610 m2. U lako pristupačnim delovima hotela se nalazi sistem za gašenje požara, hidrant i neohodna protivpožarna oprema.

Prvi sprat Hotela Metropol Ohrid se nalazi sa desne strane od ulaza u hotel i obuhvata potpuno opremljenu i dobro organizovanu recepciju i lobi. Prizemlje Hotela Metropol Ohrid zauzima površinu od 420 m2 i veoma je prostrano, a obuhvata aperitiv bar u kome se poslužuju raznovrsna pića, dva lifta, poslovni centar površine 144 m2, banket salu površine 80 m2, Zelenu salu površine 121 m2, restoran površine 800 m2. Dobro opremljena kuhinja Hotela Metropol Ohrid može da pripremi 600 obroka. Prostrana otvorena terasa ima 800 m2 i uživa prekrasan pogled na Ohridsko jezero.
Podzemni sprat Hotelaa Metropol Ohrid obuhvata kongresnu salu “Biljana”, površine 500 m2, kongresnu salu “Samuil” sa 80 mesta i površinom od 110 m2, salu “Kaneo” sa 40 meta i površinom od 70 m2, salu “Ohrid” sa 50 mesta i površinom 85 m2 i salu “Labino” sa 280 mesta i površinom 380 m2. Teretana sa 2 saune opremljena tuševima i dodatnom opremom je u ovom delu Hotela Metropol Ohrid. Na istom spratu je ulaz jedino sa spoljašnje strane u Nacionalni restoran, koji ima 60 mesta i  površinu od 110 m2, kao i kuhinju površine 20 m2, u kojoj se pripremaju raznovrsni ukusni specijaliteti.

Dva sprata ispod prizemlja se nalazi Klub podeljen u dva dela, površine 120 m2, koji obuhvata aperitiv bar i drugi deo od 130 m2. Hotel Metropol Ohrid ima sopstveni parking za 100 automobila.

Sadržaji Hotela Metropol Ohrid : ATM, klimatizacija i internet u svim javnim prostorima hotela, prevoz do-od aerodroma, mogućnosti za organizaciju pripreme roštilja,  Bar, najam vozila, besplatan parking, menjačnica, hemijsko čišćenje, bašta, suvenirnica, grejanje, usluge pranja i peglanja, prostor za odlaganje prtljaga, kongresne sale i usluge banketa, novine, mogućnost obezbeđenja pakovanog obroka, recepcija tokiom 24 sata, restoran, sigurnosni sef, čišćenje obuće, određen prostor za pušenje, otvoreni bazen, informacije o izletima i nabavka ulaznica za događaje, VIP sale (na zahtev), dečije igralište, teniski tereni, sportski tereni i najam opreme za aktivnosti na otvorenom, teretana, sauna, masaža.

SHARE IT: