Hotel Mangalem Berat

Hotel Mangalem Berat

Hotel Mangalem u Beratu se nalazi u velelepnoj, staroj, kamenoj zgradi u kojoj je u 18. veku, tokom Otomanskog carstva živeo slavni Ahmet Kurt Paša, osnivač i vladar istorijskog Pašaluka Berat Otomanskog carstva. Danas je ova istorijska celina Berata pretvorena u udoban hotel, koji obuhvata mali restoran i bar, sa prostranom otvorenom terasom i prekrasnom panoramom na Berat. Objekat Hotela Mangalem obuhvata lepo uređenu baštu sa dvorištem, koje je bilo okruženo drugom, dobro očuvnom i uređenom zgradom orijentalnog stila, koja sada takođe pripada Hotelu Mangalemu, smeštenom na kaldrmisanom putu koji vodi do čuvene Tvrđave u Beratu, odakle se pruža prekrasan pogled na Nacionalni Park i planinu Tomor.

Sve sobe hotela Mangalem u Beratu su nedavno potpuno obnovljene, komforne i veoma prostrane, sa izuzetno lepim, ručno rezbarenim drvenim nameštajem. Od ukupno 15 soba hotela Mangalem u Beratu, neke imaju veliki francuski ležaj, dok su neke dvokrevetne sa posebnim ležajevima i terasama i prekrasnim pogledom na Mangalem – stari deo Berata – po kome je hotel nazvan. Kupatila Hotela Mangalem su prostrana i opremljena po najvišim standardima tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom. Predivni unikatni plafoni Hotela Mangalem Berat su izrađeni od ručno rezbarenog drveta, kao brojne građevine na Balkanu, koje su zadržale svoj duh i tradiciju.

Gostima koji borave u Hotelu Mangalem u Beratu se poslužuje bogat, svež i raznovrstan doručak, koji ispunjava različite zahteve, ukuse i potrebe. Ukoliko želite nezaboravni obrok, u Hotelu Mangalem vas očekuje nekoliko mogućnosti – terasa na najvišem delu hotela, sa prekrasnim pogledom na stari deo Berata ili intimni ambijenti tradicionalno uređenog dela restorana sa kaminom ili sale Onufri, za potrebe privatnih proslava, druženja ili zabava. Sala Onufri Hotela Mangalem Berat je sagrađena 2003. godine i lepo je ukrašena tradicionalnim detaljima i unikatnim drvenim tavanicama. Ova sala Hotela Mangalem je mesto dobrodošlice grupa i druženje prijatelja u Beratu, koji ovde uživaju u raznovrsnim banketima, događajima, koje prati odlična hrana.

Tokom boravka u Hotelu Mangalem u Beratu su gostima na raspolaganju raznovrsne aktivnosti – planinarenje, pešačenje, splavarenje, istraživanje pećina ili jednostavne šetnje sa upoznavanjem bogatog kulturno-istorijskog nasleđa Berata – UNESCO znamenitosti, “grada hiljadu prozora” ili probi kvalitetnih vina ovog regiona u dobro opremljenim vinarijama i vinskim podrumima….

Izuzetna ljubaznost profesionalnih i srdačnih vlasnika hotela Mangalem, zadivljujući spomenici kulture i veličanstveno prirodno okruženje Berata, kao i autentično uređenje svih delova Hotela Mangalem i zanimljivi sadržaji, doprinose doživljaju koji priziva stare ‘hanove’ ili  konake koji su nekada krasili Berat. Hotel Mangalem je dobitnik brojnih priznanja za visok kvalitet usluga. Hotel Mangalem u Beratu je jedno od retkih dragulja, o koje se ponekad spotaknete, ali u koje nedovoljno često dolazite…..

SHARE IT: