Hotel Latinski most Sarajevo

Hotel Latinski most Sarajevo

Hotel Latinski most je udoban objekat 3 zvezdice u centru Sarajeva, na obali Miljacke. Istorijska zgrada u kojoj se danas nalazi Hotel Latinski most je sagrađena u periodu od 1881. do 1883. godine, od kada je korišćena za stanovanje. Vremenom je zgrada oštećena, te je obnovama pripala zaštićenom kulturnom nasleđu Sarajeva i Bosne i Hercegovine od velikog istorijskog i kuturnog značaja. Ova istorijska zgrada u Sarajevu je obnovljena 2006. godine, ali je očuvana njena lepota i autentičnost.

Položaj hotela Latinski most u Sarajevu je na obali Miljacke, preko puta istorijski čuvenog Latinskog mosta, odakle je Gavrilo Princip pucao na austrougarskog nadvojvodu Franca Ferdinanda, što je uzrokovalo napadom Austrougarske na Srbiju i događaje kojim je počeo Prvi svetski rat. Iz hotela Latinski most je jednostavno šetati i razgledati grad, upoznajući Baščaršiju, dobro očuvani otomanski deo Sarajeva, kao i austrougarski deo grada. Prvi most na ovom mjestu je bio od drveta a sagradio ga je sarač Husein, sin nekog Širmerda, da bi kasnije kameni most sagradio sarajevski ajan Ali Ajni-beg godine 1565. Smatra se da je most imao četiri stuba na kojima je ležalo pet lukova, ali regulacijom Miljacke u 19. veku jedan stub biva zazidan, a ćuprija ostaje sa četiri luka. Prvobitni naziv mosta je bio Latinska ćuprija, a ime je dobila po obližnjoj latinskoj, odnosno, dubrovačkoj trgovačkoj koloniji. Inače ovaj most je povezivao desnu obalu Miljacke sa dijelom grada gdje je stanovalo kršćansko (katoličko) stanovništvo, koje je u narodu bilo poznato kao Latinluk.

Danas Hotel Latinski most pripada porodici Rovčanin, koja je odlučna da posetioce dočeka ljubazno i profesionalno, bude na usluzi 24 sata i obezbedi najprijatniji mogući boravak. Hotel Latinski most Sarajevo je opremljen savremenom opremom i sadržajima, a bezbednost i udobnost gostiju je uvek prioritet. Hotel Latinski most Sarajevo ima kamere za nadzor bezbednosti i opremu za gašenje požara, radi udobnog i bezbednog boravka poslovnih gostiju i turista. Hotel Latinski most u Sarajevu pruža smeštaj u 6 lepo uređenih dvokrevetnih soba, 2 jedinstveno uređene trokrevetne sobe i 2 luksuzna apartmana. Svaka soba hotela Latinski most Sarajevo ima sopstveni klima uređaj, bežični internet, satelitski TV, telefon i udobno kupatilo. Dva luksuzna apartmana, pored uobičajenih sadržaja, imaju ugrađene kuhinje. Sve sobe hotela Latinski most Sarajevo su uređene u starom austrougarskom stilu i omogućavaju vrhunsku udobnost i nezaboravne i prijatne uspomene iz Sarajeva.

SHARE IT: