Hotel Kovači Sarajevo

Hotel Kovači Sarajevo

Hotel Kovači je udoban porodični turistički objekat 3 zvezdice, smešten u srcu ‘šeher Sarajeva‘ – Baščaršije, koji od 2008. godine pruža zanimljiv spoj tradicionalnog stila spoljnog izgleda sa modernim unutrašnjim uređenjem i sadržajima –  besplatan bežični internet i klimatizacija, što ga čini veoma zanimljivim izborom smeštaja u Sarajevu za poslovne goste i turiste.

Hotel Kovači Sarajevo je mali hotel u blizini trga Kovači, u istoimenom starom sarajevskom naselju na desnoj obali Miljacke, koji raspolaže sa šest svetlih dvokrevetnih soba /mogu biti u funkciji jednokrevetnih/, jednom trokrevetnom sobom i jednim apartmanom. Sobe Hotela Kovači u Sarajevu su prostrane i lepo uređene u skladu istorijskih stilova fotografija Sarajeva i impresivnog naselja Kovaci, živopisnih ćilima i modernih elemenata i detalja, opremljene francuskim ležajem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu, TV-om (KATV), telefonom, internetom (WiFi) i klima uređajem.

U hotelu Kovači Sarajevo se gostima poslužuje raznovrstan buffet doručak. Hotel Kovači Sarajevo je okružen tradicionalnim restoranima, ćevabdžinicama i buregdžinicama Sarajeva, a za manje od minuta šetnje duž kaldrmisane ulice se stiže do čuvenih znamenitosti Sarajeva. Zanimljivo jutarnje buđenje zvukovima zvona na liturgiju sa obližnje crkve i poziva na molitvu iz džamije, međusobnim preplitanjem stvaraju jedinstvena osećanja i posebne doživljaje gostiju hotela Kovači u Sarajevu.

SHARE IT: