Hotel Ivanov konak Ivanova korita Cetinje

Hotel Ivanov konak Ivanova korita Cetinje

Na Ivanovim Koritima, blizu Cetinja, u okviru Nacionalnog Parka Lovćen je nedavno sagrađen hotel „Ivanov konak”, udoban turistički objekat 4 zvezdice na nadmorskoj visini od 1250 metara. Hotel Ivanov konak je dostojan imena Ivana Crnojevića, osnivača i prvog gospodara podlovćenske Crne Gore i najsvetije crnogorske planine Lovćen. Ivanova korita su udaljena 14 km od Cetinja, 54 km od Kotora /starim putem preko Njeguša/, a 64 km ako se ide preko Budve, 44 km od Podgorice, 43 km od Budve, 56 km od aerodroma Golubovci (Podgorica), 64 km od aerodroma Tivat, 124 km od aerodroma Ćilipi (Dubrovnik), 84 km od Luke Bar.

Hotel Ivanov konak je smešten u veličanstvenom ambijentu Ivanovog katuna, proglašenog za nacionalni park, okruženog stoletnim bukovim i borovim šumama, krunisanim Lovćenskom kapom, na čijem se čelu, kao simbol slobode i večnosti Crne Gore, ponosno uzdiže Mauzolej Petra II Petrovića Njegoša. Svojom nenametljivom arhitekturom hotel Ivanov konak pruža gostima toplinu tradicionalno gostoljubivog crnogorskog ognjišta, ali i komfor, udobnost i standarde evropskih hotela. Okolni vidikovci, do kojih vode putevi i trim staze, pogotovo Jezerski vrh sa Njegoševim Mauzolejem, otvaraju pogled na bajkolike predele Crnogorskog primorja, kamenog katunskog mora i širi pogled u nedogled, preko Skadarskog jezera do Podgorice, Rumije i Prokletija.

Sa 1250 metara nadmorske visine i sudarom kontinentalne i mediteranske klime, Ivanova Korita na Lovcenu predstavljaju svojevrsnu vazdušnu banju, koja podjednako blagotvorno utiče i na dušu i na telo posetilaca tokom čitave godine. Sportski i rekreativni tereni – za košarku, rukomet i tenis, kao i fudbalsko igralište i čuveni Avantura Park, na površini od 2 hektara, gostima koji borave u hotelu „Ivanov konak” takođe upotpunjuju aktivan odmor i ispunjen doživljaj prirode u ovoj sportsko-turističkoj destinaciji Crne Gore. Hotel „Ivanov konak” – 4 zvezdice – nudi udoban smeštaj u pet studio apartmana i dve dvokrevetne sobe sa sopstvenim terasama – vidikovcima. Sobe su opremljene nameštajem rustičnog stila, drvenim parket podovima i udobnim kupatilima sa tušem, što omogućava osećaj intime i topline porodičnog doma, ali i kvaliteta usluga koji hotel „Ivanov konak” odlikuje. Apartmani i sobe Hotela Ivanov konak su opremljene televizorima sa satelitskim programom, internet priključkom i mini barom.

Prijatan boravak u hotelu Ivanov konak upotpunjuje sala za ručavanje sa 60 mesta, čijom domaćom atmosferom, pored tradicionalno uređenog enterijera, dominiraju dva kamina – odžaklije. Tu je i kafe bar sa 30 sedišta i letnje terase koje mogu primiti 120 gostiju. U jelovniku Hotela Ivanov konak na Cetinju dominira tradicionalna crnogorska kuhinja, ali nije zapostavljena ni internacionalna kuhinja, koja obilnošću i kvalitetom zadovoljava i najprobirljivije gurmane. Gostima Hotela Ivanov konak je na raspolaganju besplatan parking za trideset vozila i hotelski garažni prostor. Ceo ambijent Hotela Ivanov konak Cetinje upotpunjuju prekrasna dvorišta, šetalište i stoletna bukova šuma, koja se nalazi u zaleđu hotela i koja pleni nestvarnom prirodnom lepotom.

Hotel Ivanov konak je udaljen 14 km od Cetinja, 34 km od Kotora, 44 km od Podgorice i isto toliko od Budve. Međutim, ljubitelji rekreacije u prirodi, posebno planinari ili gosti koji upražnjavaju brzi hod, dolaze u Hotel Ivanov konak i Ivanova Korita pešice, jer im nikakvu prepreku ne predstavlja pešačenje iz Budve, Kotora, Tivta ili sa Cetinja i Njeguša na Lovćen tj. Ivanova Korita. Na pomenutoj deonici postoje obeležene planinarske i biciklističke staze i razni seoski putevi. Ivanov Konak je 2010. godine dobio nagradu kao najbolji mali hotel u kontinentalnom delu Crne Gore.

 

SHARE IT: