Hotel Holiday Sarajevo

Hotel Holiday Sarajevo

Hotel Holiday je moderan i luksuzan hotel 4 zvezdice, smešten u samom srcu Sarajeva i epicentru poslovnih događaja glavnog grada Bosne i Hercegovine, na samo 5 minuta šetnje od Baščaršije. Hotel Holiday Sarajevo – nekadašnji čuveni hotel Holiday Inn – je projektirao proslavljeni bosanski arhitekta Ivan Štraus u periodu 1982-1983, te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mesto za poslovne putnike i turiste.

Nekadašnji deo svetskog hotelskog lanca Holiday Inn i danas deo poznate hotelske grupacije Europe Group, na čelu sa hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, Hotel Holiday Sarajevo će svakako oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i kvalitetnim sadržajima.

Prostoran i udoban, modernog uređenja i intimne atmosfere, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 prijatno opremljenih smeštajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve sobe Holda Holiday Sarajevo su klimatizovane i opremljene LCD TV-om i mini barom, kupatilom sa kadom i tušem, fenom za kosu i ogrtačima. Sve smeštajne jedinice Hotela Holiday Sarajevo uključuju prostor za sedenje, satelitske programe i besplatni internet.

Reprezentativni hol hotela Holiday Sarajevo, jedinstvenog dizajna i odrazima olimpijskog duha, gostima pruža osećaj povratka kroz vreme i doba najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije i šire. Grad u malom čini olimpijski hol i gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja, kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirane butike, rent-a-car uslugu, menjačnicu….

U sklopu hotela Holiday Sarajevo je gostima na raspolaganju Nacionalni restoran sa daleko poznatim nacionalnim i internacionalnim specijalitetima, koji u jednom zalogaju garantuju slast  i spoznaju duha bogate istorije, nasleđa i kulture – aperitiv bar, poslastičarnica, kafeterija Cafe Inn, Welness i Fitness centar, kao i najveći kongresni centar u regiji, sa devet klimatiziranih kongresnih sala ( kapaciteta za više od 1500 učesnika) i najmodernijom audio-vizuelnom opremom i opremom za simultano prevođenje.

Pored navedenog, hotel Holiday Sarajevo raspolaže sa garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mesta i otvorenim parking prostorom pogodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mesta.

Bez obzira da li je boravak u Sarajevu turističke ili poslovne prirode, hotel Holiday Sarajevo predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najlepših i najzanimljivijih gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. Šarmantni spoj tradicije i stila moderne, luksuza i udobnosti, visokog profesionalizma i praktičnosti, Hotel Holiday Sarajevo predstavlja savršen izbor, koji omogućava doživljaj duha Olimpizma i daška energije koja je godinama na jednom mestu okupljala ugledne svetske vođe, državnike, umetnike i sportiste.

SHARE IT: