Hotel Hayat Sarajevo

Hotel Hayat, kategorije 3 zvezdice nalazi se u starom gradu u Sarajevu, u sarajevskom delu Abdesthana, koji ima mnogo barova i trgovina, 2 minuta šetnje od čuvenog sebilja, nadomak Baščaršije i brojnih znamenitosti Sarajeva. Hotel Hayat Sarajevo nudi udobne sobe i besplatan bežični internet i odličan je izbor smeštaja poslovnih gostiju i turista u Sarajevu. Hotel Hayat Sarajevo veoma uspešno usklađuje tradiciju sa modernim sadržajima, jer je smešten u originalnoj bosanskoj kući i gostima pruža visok kvalitet usluga, besplatan bežični internet i klimatizaciju potpuno obnovljenog ambijenta i moderne opreme, nameštaja  i sadržaja. Okruženje Hotela Hayat Sarajevo je prijatno i mirno, uz zvuke i obeležja bosanske kulture „mahale“, koja priziva sklad i spokoj ovakvo jedinstvenih gradskih područja Balkana.

Sobe Hotela Hayat Sarajevo su dvokrevetne sa posebnim i velikim king size ležajevima i trokrevetne, opremljene sadržajima za prijatan boravak – LCD TV, klima uređaj, udobna kupatila sa tušem i fenom za kosu. Klimatizovana sala za sastankeHotela Hayat Sarajevo ima 60 mesta za uspešnu organizaciju skupova i događaja ove veličine.  U klimatizovanom restoranu služe se raznovrsna jela lokalne i internacionalne kuhinje. U ponudi su hladna predjela, riba, roštilj, salate i deserti.

Lepa stara džamija se nalazi neposrednom pred ulazom u Hotel Hayat Sarajevo, što znači da gosti uvek mogu čuti prijatan poziv na molitvu „ezan“, koji je zbog blizine veoma umeren i skladan okruženju, odnosno ne mnogo jači od zvuka zvona sa udaljenijih crkava. Zvuk crkvenih zvona, a posebno dve crkve u blizini predstavlja poseban šarm Sarajeva i čitave Bosne i Hercegovine, kao i drugih multikulturalnih sredina u regionu Balkana. Gosti koji borave u Hotelu Hayat Sarajevo uživaju u sadržajima i upoznavanju starina grada i panorami okolnih brda i planina, koje su prekrasne olimpijske planine Sarajeva Jahorina, Trebević, Bjelašnica i Igman….

 

SHARE IT: