Hotel Intercontinental Sofija

Hotel Intercontinental Sofija

Hotel Intercontinental Sofija je luksuzni hotel 5 zvezdica u centru Sofije, na popularnom žuto popločanom trgu Sofije, sa pogledom na zlatne kupole i prekrasnu arhitekturu Crkve Svetog Aleksandra Nevskog – jedne od najvećih pravoslavnih crkava na svetu, preko puta zgrade Parlamenta Bugarske. Hotel Intercontinental Sofija je udaljen samo 15 minuta vožnje od međunarodnog Aerodroma Sofija, 2 minuta od najbliže metro stanice i samo 5 minuta šetnje od živopisnog parka “Borisova Gradina”. Okružen znamenitostima Sofije, luksuznim restoranima, uglednim trgovackim centrima prodavnicama, klubovima i kafićima, Hotel Intercontinental Sofija predstavlja odličan izbor smeštaja zahtevih turista i poslovnih gostiju. Hotel Intercontinental Sofija će nadahuti goste svojom jedinstvenom arhitekturom, prilagođenim restoranima, jedinstvenom bibliotekom sa velikim izborom slika moderne umetnosti, među kojima su umetnici Boris Deltchev, Annie Leibovitz i drugi savremeni umetnici. Hotel Intercontinental Sofija nudi poslovnim gostima i turistima vrhunski smeštaj sa pogledom na trg Narodno Sabranie. Jedinstveno elegantno uređenje Hotela Grand Radisson Blu Sofija pruža izvanredne uslove za upoznavanje glavnog grada Bugarske. Svojim položajem, 10 km od Aerodroma Sofija i metro stanice u neposrednoj blizini je Hotel Intercontinental Sofija izuzetno dobro polazno mesto za turisticko razgledanje. Sledi poseta izložbe u Nacionalnoj galeriji Strane umetnosti. Samo nekoliko koraka dalje je Borisova park koji je pogodan za šetnje, dok obližni lokalni butici nude odlične mogućnosti za kupovinu i nabavku suvenira. Za nezaboravno veče je gostima na raspolaganju neka od predstava impresivnog bugarskog nacionalnog pozorišta Ivan Vazov.

Svaka od nepušačkih i elegantno uređenih 142 soba i apartmana opremljenih po najvišim standarima Hotela Intercontinental Sofija ima odlične sadržaje i opremu, koji obuhvataju udobne tepihe od zida do zida, stilsko mermerno kupatilo, aparat za pripremu kafe ili čaja, bežični internet, kupatila SPA tipa sadržaja ‘This Works’. Apartmani Hotela Intercontinental Sofija imaju sopstvene balkone sa pogledom na trg. Sve sobe Hotela Intercontinental Sofija imaju velike prozore koji gostima omogućavaju izuzetan pogled na Parlament i lepo osvetljenje koji oživljava grad tokom noći. Sve sobe Hotela Intercontinental Sofija obuhvataju vrhunske sadržaje, kao što su flat screen TV, direktan telefon, besplatan internet brzog protoka, elektronski sigurnosni sef, minibar, radni sto, dve fotelje, prostor za peglanje, aparat za kafu-čaj, prostrana kupatila sa posebnom kadom i tušem, toaletnim priborom, uvecavajucim ogledalom, bade mantilima, fenom za kosu. Hotel Intercontinental Sofija je potpuno nepušački objekat i ima prilagođen pristup gostima u invalidskim kolicima. Svojim udobnim prostorima za sedenje i mnogo dnevnog svetla, hotelski Business Class Lounge omogućava gostima vrhunsko mesto za poluprivatne događaje i susrete. Svi apartmahi Hotela Intercontinental Sofija takođe imaju balkon sa prekrasnim pogledom na Parlament. Na upit su na raspolaganju pušačke sobe i smeštaj za goste sa posebnim potrebama.

Gosti koji borave u Hotelu Intercontinental Sofija započinje dan odličnim i raznovrsnim buffet doručkom, te posle napornog dana ili turističke šetnje uživaju u večeri  u ukusnim mediteransnkim jelima u vrhunskom restoranu Studio. U restoranu Studio je gostima na raspolaganju uživanje u jednostavnoj i sveže pripremljenoj hrani koja se poslužuje u urbanom umetničkom ambijentu. Jelovnik obuhvata najpoznatije internacionalne kuhinje, u kombinaciji sa lokalnim i nacionalnim jelima. Dela moderne umetnosti čine atmosferu u kojoj gosti istinski uživaju, dopunjujući jedinstven doživljaj kvalitetne hrane. Veče gosti Hotela Intercontinental Sofija provode uz opuštajuće piće u baru Lounge u elegantnoj galeriji-holu, gde se poslužuje izuzetan izbor viskija i klasičnih koktela u kosmopolitanskoj atmosferi i predstavlja odlično veče i mogućnost da se impresioniraju prijatelji ili poslovni partneri.

Hotel Intercontinental Sofija pruža odlične uslove za kongres, konferenciju ili poslovni skup u svoje tri elegantne sale za sastanke, sa prirodnim osvetljenjem i najmodernijom opremom, kapaciteta do 240 učesnika ili 400 učesnika na koktel zabavi. Prekrasna balska sala Hotela Intercontinental Sofija doprinosi oduševljenju gostiju jedinstvene zabave, proslave ili nezaboravne svadbene svečanosti. Termalni spa izvor u centru Sofije, pored Crkve Aleksandra Nevskog, dzamije i sinagoge, sagraden je u 16. veku, a danas je u njemu smesten Muzej istorije. Jedino podsecanje na termalne izvore danas predstavljaju fontane na ulazu zgrade koje posetiocima pruzaju mogucnost uzivanja u termalnim vodama Sofije.

SHARE IT: