Hotel Evropa Sarajevo

Hotel Evropa Sarajevo

Hotel Europa, osnovan 1882. godine na razmeđi orijentalnog i evropskog Sarajeva, krase najlepše odlike obe kulture. Smešten u centru grada, samo na nekoliko koraka od Baščaršije – turističkog centra i istorijskog dela Sarajeva, građevina iz Austrougarske epohe u kojoj se nalazi Hotel Evropa pleni svojim izgledom. Hotel Evropa Sarajevo se nalazi na odličnoj lokaciji, između centralnog dela grada sa austro-ugarskim zgradama i starog otomanskog jezgra Sarajeva – Baščaršije.
Danas, posle 126 godina bogate tradicije, Hotel Evropa Sarajevo vraća ugled vodećeg hotelskog i ugostiteljskog objekta u centru Sarajeva. Hotel Evropa Sarajevo je uređen i opremljen po najvišim standardima namenjenim zadovoljstvu zahtevnih gostiju. Hotel Evropa Sarajevo nudi smeštaj u 160 luksuzno opremljenih soba i 10 apartmana, od kojih su 4 apartmana predsednički.

Hotel Evropa Sarajevo raspolaže sa četiri potpuno opremljene kongresne sale u kojima se uspešno organizuju kongresi i skupovi. Savremeni wellness centar je opremljen salom, bazenom, prostorima za sunčanje, saunama, turskim kupkama, salama za masaže i tretmane lepote, koji omogućavaju opušen boravak i emotivni sklad gostiju. U restoranu Hotela Evropa se služe vrhunski specijaliteti tradicionalne i internacionalne kuhinje, dok u poslastičarnici Mocart možete uživati u autentičnim bosanskim poslasticama. Čuveni Bečki kafe hotela Evropa je mesto prijatnog odmora ili susreta u Sarajevu.

Hotel Evropa Sarajevo ima 5 zvezdica i tradiciju dužu od 130 godina. U ponudi ima besplatan bežični internet u svim javnim prostorima, parking, recepciju koja radi non-stop i besplatno korišćenje bazena i teretane.  U potpunosti klimatizovani hotel Europe Sarajevo nudi sobe sa kablovskom televizijom, frizerski salon i wellness centar sa turskim kupatilom, saunama, prostorijama za masažu i kozmetičkim tretmanima.  U Bečkoj Kafani služe se izvrsne kafe, dok u à-la-carte restoranu možete uživati u lokalnim i internacionalnim jelima. U krugu od 1 km od hotela Europe Sarajevo možete posetiti sve najznačajnije istorijske i kulturne znamenitosti Sarajeva, kao što su katedrale, džamije i sinagoge. U neposrednoj blizini Hotela Evropa Sarajevo su park, supermarket, restorani i barovi Sarajeva. Hotel Evropa Sarajevo je udaljen 3 km od glavne autobuske i glavne železničke stanice u Sarajevu i 12 km od međunarodnog aerodroma Sarajevo.

SHARE IT: